ضعف در ارتباط صنعت و دانشگاه حلقه مفقوده توسعه لنجان

معضل بیکاری یکی از بزرگترین دغدغه‌های موجود در کشور و مردم است و در این راستا می‌توان با همراهی مراکز دانشگاهی، صنایع و همچنین تشویق سرمایه‌گذاران در راستای تولید ثروت در شهرستان لنجان گام‌های مثبتی برداشته و این مشکل بزرگ را تا حدودی برطرف کنیم.

حامد سلیمیان-اصفهان امروز : معضل بیکاری یکی از بزرگترین دغدغه‌های موجود در کشور و مردم است و در این راستا می‌توان با همراهی مراکز دانشگاهی، صنایع و همچنین تشویق سرمایه‌گذاران در راستای تولید ثروت در شهرستان لنجان گام‌های مثبتی برداشته و این مشکل بزرگ را تا حدودی برطرف کنیم. این گفته‌های نماینده مردم لنجان درباره معضل بیکاری است. نام‌گذاری سال جدید نیز در حالی صورت گرفت که طی سال‌های متمادی، مسئله اقتصاد همواره به‌عنوان اصلی‌ترین موضوع کشور، در همه ابعاد موردتوجه شخـص مقام معظم رهبری بوده و ایشان همواره به برنامه‌ریزی و عمل در جهت بهبود وضعیت اقتصادی کشور از طریق تحقق اقتصاد مقاومتی بر پایه تولید و افزایش صادرات غیرنفتی تأکید فراوانی داشته‌اند. از دیدگاه مقام معظم رهبری، نقاط کلیدی اقتصاد مقاومتی عبارت‌اند از تولید داخلی و اشتغال به‌ویژه اشتغال جوانان. بی‌تردید تولید و اشتغال از مسائل اساسی جامعه است که مردم با آن‌ها درگیر هستند به‌ویژه مسئله اشتغال و بیکاری جوانان تحصیل‌کرده یکی از مهمترین دغدغه خانواده‌های امروز است؛ اما اگر می‌خواهیم‌ جامعه‌ آباد داشته‌ باشیم، باید تقویت تولید داخلی و همچنین فرهنگ حمایت و استفاده از تولیدات داخلی موردتوجه‌ و اهمیت‌ قرار گیرد و امروز باید به این باور برسیم که چنانچه کالای‌ داخلی‌ اشکال‌ هم‌ داشت، باید ایراد آن‌ را رفع‌ کنیم. البته نباید فراموش کرد که تولید در ایران به‌واسطه بهره‌وری پایین، باعث شده نیروی کار رقابت‌پذیری اندکی را داشته باشد و شاید بتوان گفت علت اصلی این بهره‌وری پائین در ضعف ارتباط صنعت و دانشگاه است. بر اساس تجارب گذشته، موانع متعددی بر سر راه تقویت این ارتباط قرار دارند که یکی از آن‌ها، سیستم‌های انتقال تجارب و مدیریت هستند. سیستم مدیریتی بسیاری از کارخانه‌های بخش خصوصی در کشور ما از پدربزرگ‌ شروع‌شده‌ و بعد به‌ پسر و نوه‌ رسیده‌ است. اینها یک‌ انباشت‌ تجربه‌ است‌ و به همین علت شرایط‌ رشد به‌خوبی فراهم نشده است ازاین‌رو باید یک‌ ارتباط‌ منطقی‌ بین‌ دانشگاه‌ و صنعت‌ ایجاد شود و دانشگاه‌های کشور نیز به سمت و سویی حرکت کنند که‌ نیروهای‌ موردنیاز صاحبان‌ صنعت‌ را تربیت‌ کنند و قطعاً پیامد این‌ مهم حرکت به سمت تقویت تولید و اشتغال خواهد بود.

تعامل بین دانشگاه و صنعت

نماینده مردم شهرستان لنجان در مجلس شورای اسلامی با بررسی موانع و راهکارهای ارتباط صنعت با دانشگاه، اظهار کرد: صنعت به‌عنوان قطب مهم اقتصادی و دانشگاه به‌عنوان بخش علمی و تحقیقاتی کامل‌کننده یکدیگر هستند و نباید فراموش کرد دانشگاه‌ها محل تربیت نیروی انسانی متخصص و ماهر بوده و این تخصص و مهارت سهم مهمی در رشد و توسعه اقتصاد دارد. محسن کوهکن افزود: با توجه به اهمیت موضوع تقویت ارتباط دانشگاه‌ها و همچنین پژوهش‌های دانشگاهی با صنعت از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است که باید با برقراری ارتباط منطقی به سمت و سویی گام برداشت که بتوانیم طرح‌های اشتغال‌زا و همچنین واقعیت‌ها را کنار تئوری قرار داده و ایده‌هایی را به کار گرفت که قابلیت اجرایی شدن را داشته باشد. وی تصریح کرد: شهرستان لنجان برای‌ رسیدن به‌ توسعه‌ حقیقی‌ و پایدار، نیازمند تعامل‌ تعریف‌شده بین نهاد دانشگاه و صنعت‌ است. کوهکن اضافه کرد: در این راستا ارزیابی مشکلات شهرستان لنجان و بررسی ظرفیت‌های منطقه‌ای با تأثیرپذیری از مراکز آموزش عالی و استفاده بهینه از تجربیات و تخصص علمی استادان و افراد تحصیل‌کرده دانشگاه‌ها در راستای حل مشکلات شهرستان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است که موردتوجه قرارگرفته است و باید به سمتی حرکت کنیم که تقویت ارتباط دانشگاه و صنایع را رقم بزنیم.

معضل بیکاری

وی عنوان کرد: نباید فراموش کرد که معضل بیکاری یکی از بزرگترین دغدغه‌های موجود در کشور و مردم است و در این راستا ما می‌توانیم با همراهی مراکز دانشگاهی، صنایع و همچنین تشویق سرمایه‌گذاران در راستای تولید ثروت در شهرستان لنجان گام‌های مثبتی برداشته و این مشکل بزرگ را تا حدودی برطرف کنیم. کوهکن ارتباط بین حلقه آموزش عالی، صنعت و کارآفرینی را بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: دانشگاه‌ها محل تربیت نیروی انسانی متخصص و ماهر است و اگر این نیروی انسانی متخصص بتواند دانش و مهارت خود را در عرصه تولید و صنعت به کار ببرد، موجب پیشرفت و تولید ثروت خواهد شد. نماینده مردم لنجان در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: باید توجه داشت یکی‌ از مشکلات‌ زیربنایی‌ و ساختاری‌ ما جزیره‌ای‌ عمل کردن نهادهای مختلف است لذا نباید فراموش کرد نهادی همچون دانشگاه‌ در حال تربیت‌ نیروی‌ انسانی‌ است که با صنعت و نیازهای آن غریبه است و از سوی دیگر صنعت‌ نیز بدون‌ بهره‌گیری‌ از دانش‌ روز در تولید در جایگاه چندان‌ مطلوب‌ قرار ندارد پس تنها راه برون‌رفت از این جریان ایجاد یک پل محکم بین صنعت و دانشگاه است.

فارغ‌التحصیلان بیکار

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد لنجان نیز با تشریح امکانات دانشگاه آزاد لنجان اظهار کرد: دانشگاه آزاد اسلامی واحد لنجان از سال ۱۳۸۱ تأسیس‌شده و در حال حاضر با بهره‌گیری از امکانات کارگاهی و آزمایشگاهی، استادان مجرب، کارکنان دلسوز و همکاری با دانشجویان شاغل به‌عنوان مجهزترین و بزرگترین دانشگاه شهرستان لنجان مشغول به توسعه علم و پژوهش است. سیدحمیدرضا صادقیان یکی از مهمترین معضلات و مسائل کشور در مورد بیکاری جوانان را عدم موفقیت ورود افراد تحصیل‌کرده به بازار کار دانست و افزود: دانشگاه آزاد واحد لنجان با دارا بودن هشت رشته در مقطع کاردانی، ۱۲ رشته در مقطع کارشناسی و ۱۱ رشته در مقطع کارشناسی ارشد با گرایش‌های فنی و مهندسی، توانسته است در زمینه اشتغال و موقعیت کاری برای فارغ‌التحصیلان این رشته‌ها گام مؤثری بردارد. وی تصریح کرد: باید توجه داشت دانشگاه آزاد واحد لنجان از اولین واحدهای متوسط در میان دانشگاه‌های آزاد بوده که موفق به راه‌اندازی مرکز رشد شده و برای این منظور فضا و امکانات کافی به این امر اختصاص‌یافته است.

راه‌اندازی مرکز رشد

وی هدف از راه‌اندازی مرکز رشد را توانمندسازی و حمایت از پژوهشگران، کارآفرینان و صاحبان ایده دانست و گفت: مرکز رشد واحد لنجان با حمایت از پژوهشگران تاکنون موفق به تولید چند نمونه نخستین از ایده‌های نوآورانه در صنایع تولیدی و خدماتی بوده است و از سوی دیگر فارغ‌التحصیلان رشته‌های صنعتی این دانشگاه به دلیل استفاده بهینه از کارگاه‌ها و آزمایشگاه‌ها از اطلاعات عملیاتی‌تر و میدانی‌تری نسبت به فارغ‌التحصیلان رشته‌های دیگر برخوردار هستند. صادقیان ادامه داد: نباید فراموش کرد وجود صنایع بزرگ در شهرستان لنجان برای دانشگاه‌های شهرستان همانند یک ثروت و فرصت بزرگ در زمینه کارآفرینی به شمار می‌آیند که می‌توانند از پتانسیل بالا و فناوری نوین طرح‌های دانش‌بنیان دانشگاه‌ها استفاده کرده و نیاز صنعت خود را از پژوهش‌های دانشگاهی مرتفع کنند. وی تأکید کرد: امروز لازم است مؤسسات آموزش عالی، دانش تولیدشده را مستندسازی کرده و با روش‌های مناسب اطلاع‌رسانی کنند چراکه دانش نیز مانند سایر کالاها باید با روش‌های مناسب به بازار عرضه شود تا توجه متقاضیان را جلب کند.

تعریف پروژه‌های صنعت محور

سرپرست دانشگاه آزاد واحد لنجان خاطرنشان کرد: در کشورهای پیشرفته دنیا، درآمدهای دانشگاه‌ها از محل پروژه‌های عملیاتی دانشگاه و صنعت تأمین می‌شود لذا ازآنجایی‌که دانشگاه و صنعت به‌عنوان دو مرکز اثرگذار در جامعه می‌توانند نقش مهمی در توسعه علمی و اقتصادی کشور داشته باشند ضروری است دانشگاه‌ها شتاب بیشتری در راستای تعریف پروژه‌های صنعت محور داشته باشند. وی متذکر شد: ما همواره تلاش کرده‌ایم دانشگاه آزاد واحد لنجان از یک دانشگاه آموزش محور به یک دانشگاه پژوهش محور مبدل شود و در همین راستا تمام تلاش‌های این مجموعه فراهم کردن بستر لازم برای چنین فعالیت‌هایی است.

راهکارهایی باقابلیت اجرایی

صادقیان یادآور شد: متأسفانه بین صنعت و دانشگاه پیوند مستحکمی وجود نداشته و بیشتر راهکارهای پیشنهادی قابلیت اجرایی و عملیاتی ندارد، اما بهتر است رشته‌های تحصیلی دانشگاه‌ها با صنایعی که در هر استان و شهرستان وجود دارد متناسب باشد و صنایع نیز نگاه ویژه‌ای به این مهم داشته باشند. وی خاطرنشان کرد: امروز حدود ۲ هزار نفر دانشجو در رشته‌های فنی و مهندسی و در مقاطع کاردانی، کارشناسی و کارشناسی ارشد در واحد لنجان در حال تحصیل بوده و حدود ۵ هزار نفر از شاغلان شهرستان از فارغ‌التحصیلان ما هستند که با توانایی لازم در انجام کار تخصصی در رشته خود مشغول به کار هستند

ارسال نظر

New Project اخرین اخبار
New Project پربیننده‌ترین اخبار