دومین جشنواره زعفران در روستای ازان برگزار شد

عده‌ای طلای سرخ می‌خوانندش وعده‌ای خوش عطر ترین و خوش‌طعم‌ترین چاشنی غذا. یکی از محصولات کم‌مصرف در آب است و ارزش‌افزوده تولید آن بسیار بالا است.

سویا رضایی- اصفهان امروز: عده‌ای طلای سرخ می‌خوانندش وعده‌ای خوش عطر ترین و خوش‌طعم‌ترین چاشنی غذا. یکی از محصولات کم‌مصرف در آب است و ارزش‌افزوده تولید آن بسیار بالا است. رنگ و بویی که به غذا می‌بخشد سبب شده به منوی غذاهای خارجی نیز راه پیدا کند و در بازار صادرات جزء محصولات پرطرفدار است. خیلی از کشورهای اروپایی و آمریکای جنوبی خواهان آن شده‌اند. این طلای سرخ چیزی نیست جز زعفران که جدای از طعم و عطری که دارد، خاصیت درمانی داشته و دشمن افسردگی و نشاط‌آور است. از بد روزگار گفته می‌شود که 70 درصد محصول زعفران ایران در اسپانیا بسته‌بندی و به نام آن کشور در دنیا فروخته می‌شود. پایین بودن فناوری بسته‌بندی در کشور دلیل عمده این اتفاق است. شرایط آب و هوایی و اقلیم کشور بویژه استان اصفهان سبب شده شهرستان‌های زیادی ازجمله نجف‌آباد محل مناسبی برای کشت زعفران باشند. دراین‌بین روستاهایی چون ازان از توابع شاهین‌شهر و میمه مستعد کشت زعفران بوده و دو سال است که بعد از برداشت محصول در این روستا جشنواره زعفران برگزار می‌شود.

جشنواره زعفران

دومین جشنواره یک‌روزه زعفران و گردشگری روستای ازان از توابع میمه برگزار شد. روستای ازان از توابع بخش میمه شهرستان شاهین‌شهر و میمه استان اصفهان است و در 100 کیلومتری شمال اصفهان و در چهار کیلومتری جنوب غربی شهر میمه و در سه کیلومتری غرب شهر وزوان واقع‌شده است. این روستا حدود 3 هزار و 800 نفر جمعیت دارد. علیرضا بصیری فرماندار شهرستان شاهین‌شهر و میمه در این جشنواره گفت: روستای ازان دارای قابلیت‌های گردشگری و زیارتی است و کشت زعفران نیز در بخش کشاورزی باهمت بالای مردم این منطقه انجام می‌شود. وی با تأکید بر سرمایه‌گذاری برای ایجاد اشتغال در این روستا در بخش کشاورزی و گردشگری اظهار داشت: امیدوارم این موضوع باهمت سرمایه‌گذاران و خود اهالی این روستا در سال تولید اشتغال محقق شود.

رونق اقتصادی و اشتغالزایی

نماینده مردم شاهین‌شهر، برخوار و میمه در مجلس شورای اسلامی درباره جشنواره زعفران ازان اظهار داشت: این جشنواره مهر تأییدی بر این موضوع است که هر جا امور را به مردم واگذار کردیم، رونق اقتصادی و اشتغال در پی داشته است. حسینعلی حاجی دلیگانی خواستار حمایت مسئولان استانی از این جشنواره و معرفی جاذبه‌های گردشگری و اقتصادی روستاهای این شهرستان شد و تصریح کرد: برگزاری جشنواره‌های برند سازی محصولات کشاورزی در روستاهای حسن رباط و ازان به تولید بیشتر محصولات انگور و زعفران و اشتغال مطمئن جوانان این دو روستا منجر شده است. وی بیان داشت: انتظار بوده و هست که به هر صورتی این واگذاری‌ها طبق قانون انجام شود، اما بیش از 90 درصد از واحدهای ضرر ده ناکارآمد، خصولتی‌سازی شده است، یعنی نحوه واگذاری‌ها به این‌گونه است که نه کاملاً به بخش خصوصی و نه کاملاً به بخش دولتی واگذارشده است. حاجی درباره برگزاری جشنواره زعفران در ازان گفت: زعفران مرغوب در این روستا توسط مردم این محل به دست می‌آید و می‌تواند از تولید به مصرف عرضه شود یک برند برای مردم این روستا برای تولید ثروت باشد. نماینده مردم شاهین‌شهر، میمه و برخوار در مجلس اظهار کرد: اگر هر شهر و روستای در این بخش برای خود برند مخصوصی ایجاد کند می‌تواند در راستای تولید ثروت گام بردارد و با همدلی و همفکری اشتغال ماندگاری ایجاد کند و ثمرات اقتصادی برای این بخش داشته باشد. این جشنواره مهر تأییدی بر رونق اقتصادی و اشتغال در واگذاری امور به مردم است.

محصولات دیگر روستای ازان

بخشدار میمه نیز با اشاره به زحمات مردم این روستا در کشت محصول زعفران گفت: مردم این روستا شعار اقتصاد مقاومتی را که رهبر معظم انقلاب تکلیف کردند را در این منطقه به سرانجام رساندند. وی اظهار کرد: این روستا غیر از زعفران محصولاتی چون پسته، زرشک و زیتون را تولید می‌کنند و شهرستان میمه قطب دوم کاشت گل محمدی را در استان به دست آورده است درحالی‌که در این منطقه محصولات استراتژیک که آب کمتری دارند کشت می‌شود. محمدرضا ابراهیمی رئیس شورای اسلامی روستای ازان نیز در این جشنواره بابیان اینکه شغل عمده مردم این روستا کشاورزی است، اظهار کرد: 70 درصد مردم این روستا زعفران می‌کارند و به این شغل مشغول‌اند. وی بابیان اینکه زعفران این روستا از کیفیت بالایی برخوردار است گفت: خاک حاصل خیز و برداشت آب از قنوات برای آبیاری زعفران‌ کیفیت زعفران تولیدشده در این روستا را افزایش داده و بر اساس آنالیزی که روی زعفران ازان انجام‌شده درصد خلوص آن بالای 86 درصد است.

ابراهیمی خاطرنشان کرد: سالانه حدود 350 کیلوگرم زعفران از سطح زیر کشت این محصول در روستای ازان برداشت می‌شود که امسال نسبت به سال قبل 30 درصد افزایش داشته است. رئیس شورای اسلامی روستای ازان تصریح کرد: در این روستا علاوه بر زعفران محصولاتی همچون گل محمدی، جو، گندم، بادام و زرشک نیز کشت می‌شود اما بیشترین سطح زیر کشت متعلق به زعفران با فضایی معادل 80 هکتار است.

کیفیت بالای زعفران

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان اصفهان نیز در این مراسم با اشاره به کشت زعفران مرغوب در این روستا گفت: بنا بر اطلاعاتی که وجود دارد زعفران این منطقه از سایر زعفران‌های مناطق کشور مرغوب‌تر و کیفیت بهتری دارد. فریدون اله یاری بابیان اینکه پیشینه زعفران در استان اصفهان به بیش از هزار سال برمی‌گردد گفت: زعفران یکی از محصولات مشهور استان است که جایگاه تاریخی کهنی دارد اما سال‌ها در این استان فراموش‌شده بود. وی افزود: محصول زعفران بار دیگر در منطقه ازان تولید شد و اعتبار و شهرت استان در بخش دوباره رونق یافت. اله یاری یادآور شد: یکی از معضلات کشور ما اشتغال است که باید تلاش کنیم زمینه گسترش و توسعه آن را با استفاده از جاذبه‌های گردشگری بویژه در مناطق روستایی فراهم کنیم. وی اظهار کرد: خوشبختانه در چهارچوب سیاست‌های دولت امسال اعتبارات خوبی برای اعطای تسهیلات در بخش‌های روستایی پیش‌بینی‌شده و به استان ما هم ابلاغ‌شده است. مدیرکل میراث فرهنگی استان اصفهان بابیان اینکه تأسیس مجتمع گردشگری در این روستا بررسی و عملیاتی می‌شود گفت: استان اصفهان رتبه نخست اقامت گاه‌های بوم گردی را در سطح کشور دارد و در این روستا هم برای توسعه گردشگری مجوز اخذ خواهیم کرد تا شاهد تأسیس 20 اقامت گاه گردشگری باشیم. دومین جشنواره زعفران روستای ازان با حضور اهالی روستاهای استان اصفهان میهمانانی از استان‌های یزد، چهارمحال بختیاری، تهران و مسئولان استانی و شهرستانی برگزار شد. در حاشیه این جشنواره نمایشگاهی از محصولات کشاورزی و صنایع‌دستی این روستا برگزارشده بود.

ارسال نظر

New Project اخرین اخبار
New Project پربیننده‌ترین اخبار