برگزاری جلسه “جامعه ریسک آسیا و ایجاد جامعه ایمن”

جلسه توجیهی جامعه ریسک آسیا و ایجاد جامعه ایمن درسالن کنفرانس آتش نشانی شهرک خاتم الانبیاء برگزار شد

جلسه توجیهی جامعه ریسک آسیا و ایجاد جامعه ایمن درسالن کنفرانس آتش نشانی شهرک خاتم الانبیاء با حضور ریاست شورای عالی استان خراسان رضوی و سخنگوی شورای عالی استان های کشور همچنین آقای عزیزی مدیریت سازماندهی و مهندسی بحران و ریاست جامعه ریسک آسیا، رئیس و نائب رئیس شورای اسلامی شهرکاشان، شهردار، جمعی از مدیران ارشد شهرداری، مسئول ستاد بحران فرمانداری ویژه کاشان و نیروی انتظامی برگزار شد.

مدیر اداره بحران و پدافند غیر عامل شهرداری کاشان ضمن اعلام این مطلب که نجات جان هموطنان علاوه بر مسئولیت و تکلیف دینی تکلیف قانونی نیز هست، بیان کرد: توسعه جامعه ایمن در تمام شهرهای ایران برای کاهش حوادث، هم در پیوست های سند چشم اندازافق۱۴۰۴و هم در برنامه ششم توسعه تکلیف شده است.

ابوالفضل وطن دوست هدف از برگزاری این نشست را"ایجاد حساسیت، حمایت طلبی و مطالبه گری" برای تسریع در اجرای برنامه جامعه ایمن در سطح شهرستان قلمداد کرد و گفت: در واقع جامعه ایمن برنامه ای مستمر و دراز مدت برای پیشگیری از آسیب در کلیه سنین، همه محیط ها و موقعیت ها با تاکید بر گروه ها و جنسیت و محیط های آسیب پذیر و پر خطر است.

وی ادامه داد : لازم است مسئولان و متولیان ایمنی در تمام دستگاه ها، با اهمیت موضوع مفهوم جامعه ایمن، شاخص ها، برنامه ها و فرایند اجرای جامعه ایمن بر اساس ساختار مشارکت بین بخشی آشنا شوند.

در ادامه این نشست شهردار کاشان ضمن خیر مقدم حضور میهمانان و مدعوین این جلسه بیان داشت : ایجاد و حفظ امنیت و آسایش دو عنصر اساسی در رسیدن به مفهوم توسعه شهری است و این مقوله به فعالیت متولیان شهر بستگی دارد.

سعید ابریشمی راد گفت : مدیریت بحران واژه ای پرمعنا است که برنامه ریزی، کنترل ومدیریت را شامل می شود و برای رسیدن به این مهم باید از تمام ظرفیت دستگاه های اجرایی شهر وآحاد مردم کمک گرفت.

ابریشمی راد خاطر نشان کرد : به دلیل نوپا بودن مقوله مدیریت بحران، محدودیت منابع و ساختار کالبدی شهرها به ویژه کاشان(به دلیل وجود بافت فرسوده و بناهای تاریخی متعدد) این موضوع پیچیده به نظر می رسد و شهرداری کاشان باید از تجارب موفق دیگر شهرها در این زمینه استفاده کند.

وی ضمن اعلام این مطلب که حرکتی که در دنیا به عنوان جامعه ایمن شکل گرفته حرکت بسیار خوب و خجسته ای است بیان کرد : در زمان بروز حوادث به دلیل عدم مدیریت تلفات ناشی از این حوادث(اعم از طبیعی و غیر طبیعی) زیاد است و شهرداری کاشان با روی آوردن به این طرح می تواند با کمک همشهریان خود در زمان وقوع حوادث آمادگی خوبی در مدیریت این رخداد ها داشته باشد.

رئیس شورای اسلامی شهرکاشان در ادامه این جلسه گفت: برگزاری چنین نشست هایی صرفا به خاطراحترام به مفهوم انسانیت است و برای رسیدن به جامعه ای ایمن توجه به دو عنصر آموزش و فرهنگ سازی حیاتی به شمار می رود.

علی رسول زاده ضمن اعلام این مطلب که شهر فاقد سیستم مدیریت یکپارچه شهری است بیان کرد: باید از تجارب دانشگاهیان و امکانات علمی این نهاد آموزشی در مقوله آموزش و فرهنگ سازی جامعه ایمن استفاده بهینه شود.

رسول زاده توجه به موارد ذیل را مقدمه ای برای رسیدن به جامعه ای ایمن خواند.

*مسئولین شهری از قلب توجه به این پروژه داشته باشند

*جلب همکاری سازمان های دولتی و غیر دولتی

*ارتقای آگاهی مردم نسبت به حوادث و اصول ایمنی

*جمع آوری آمار و اطلاعات شهرها

*پایش ونظارت در سطح منطقه

*کارشناسی و تحلیل حوادث اخیر(زلزله کرمانشاه و آتش سوزی ساختمان پلاسکو)

در ادامه این نشست ریاست شورای عالی استان خراسان و سخنگوی عالی استانهای کشورضمن بیان این مطلب که مهم ترین رسالت مدیران شهری در دوره اخیر باید استقرار جامعه ایمن باشد بیان کرد: کاشان اولین شهر با جمعیت بالای۲۰۰هزار نفر در کشور است که در حال پیوستن به جامعه ایمن است.

امیر شهلا ادامه داد : موضوع طرح جامعه ایمن برای اولین بار از سال۱۳۸۶در ایران کلید خورد و شهر کاشمر در خراسان رضوی اولین شهری است که در این زمینه فعالیت کرده است.

وی یکپارچه سازی مدیریت واحد شهری را مقدمه استقرار توام با بهره گیری جامعه ایمن قلمداد کرد و گفت: شورای عالی استان دراین زمینه اقدامات خوبی انجام داده که باید مجلس و دولت حمایت خود را از این طرح دو چندان کند.

سخنگوی شورای عالی استان های کشور خاطر نشان کرد: با استقرار جامعه ایمن باید دسترسی تمامی شهروندان از تمامی امکانات شهری فراهم باشد و فضاهای شهری، اتوبوس ها و… برای استفاده معلولین مهیا باشد.

وی گفت : در بحث مدیریت بحران و جامعه ایمن تنها سیل و زلزله بحران تلقی نمی شود بلکه مقوله های فرهنگی و تمامی آسیب های اجتماعی اعمم از طلاق، اعتیاد، نزاع گروهی و…مورد توجه است.

در ادامه این نشست رئیس جامعه ریسک آسیا به معرفی جامعه ایمن پرداخت و بیان کرد: در کشور روسیه وزارتی با عنوان شرایط اظطرار وجود داشته و در کشور سوئیس و آلمان مدیریت بحران به شکل ساختاری متمرکز در نهاد دولت قرار دارد و مقوله مدیریت ریسک به عنوان مبحثی عادی بین شهروندان ساری و جاری است.

امیر عزیزی ادامه داد : در ایران سازمانی به عنوان مدیریت بحران وجود دارد که اختلافی بین ساختار این نظام و شهرداری ها وجود دارد این در حالی است که شهرداری ها به عنوان متولی کارهای شهر مهم ترین نقش را در زمان وقوع بحران در شهر ایفا می کنند.

وی ضمن ارائه تعریف جهانی بحران به اقدامات فرهنگی شهرداری مشهد در زمینه استقرار جامعه ایمن اشاره کرد وگفت: توجه به مقوله آموزش، فرهنگ سازی، ایجاد کارگروه های تخصصی، تهیه نقشه سلامت، شرکت درمانورهای متعدد برای ایجاد آمادگی و شرکت در نشست های بین المللی از مواردی است که با استقرار جامعه ایمن باید به آن توجه ویژه شود.

وی در ادامه به شاخص های بین الملل جامعه ایمن اشاره و خاطر نشان کرد : علاوه بر همت مسئولین این مشارکت مردم است که استقرار این طرح را نهایی می کند.

در ادامه این نشست نائب رئیس شورای اسلامی شهر ضمن بیان این مطلب که باید از تجارب موفق شهرهای پیشتاز در این طرح استفاده شود بیان داشت : بحران کم آبی، زلزله از بحران هایی است که شهر کاشان را تهدید می کند و در این زمینه به تمامی ظرفیت مردم و مسئولین نیازمندیم.

حسینعلی وکیل خاطر نشان کرد : شهر کاشان به دلیل وجود بناهای ارزشمند تاریخی و استقرار بافت فرسوده یک از شهرهای است که مدیریت بحران در آن بسیار حائز اهمیت است و شهرداری کاشان برای مقاوم سازی خانه های تاریخی به عنوان میراث مادی و معنوی خود باید از ظرفیت دانشگاه کاشان برای این مقوله استفاده کند.

وی گفت : با همکاری دانشگاه کاشان باید رشته ای تحصیلی به عنوان مقاوم سازی بناهای تاریخی وارد و از توان متخصصین این فن استفاده شود.

در پایان این نشست شهرداری کاشان تفاهم نامه ای ۳ ساله با شهرداری مشهد منعقد نمود که طی آن از تجارب موفق این شهر استفاده و مناطق پنج گانه شهرداری کاشان به استانداردهای جامعه ایمن نزدیک شوند.

ارسال نظر

New Project اخرین اخبار
New Project پربیننده‌ترین اخبار