برجام نه برای ترامپ بلکه برای ایران بدترین توافق است

رسانه آمریکایی اعلام کرد برجام توقعات اقتصادی ایران را برآورده نکرد.

رسانه آمریکایی اعلام کرد برجام توقعات اقتصادی ایران را برآورده نکرد.
به گزارش فرارو، دونالد ترامپ مکررا توافق هسته‌ای انتقاد کرده و آن را «بدترین توافق» برای آمریکا دانسته است. اما اکنون یک روزنامه آمریکایی می‌گوید توافق هسته‌ای برای نه برای ترامپ بلکه برای ایران بدترین توافق بود.
روزنامه واشینگتن‌پست طی یادداشتی به قلم جکسون دیل، معاون سردبیر صفحه سرمقاله، برجام را برای ایران بدترین توافق دانست.
دیل در ابتدای یادداشت به مسئله «دختران خیابان انقلاب» و ناآرامی‌های اخیر ایران پرداخت و تصاویر این دختران را «الهام‌بخش‌ترین» تصاویر سال جدید دانست.
دیل نوشت: «خیر، محتمل نیست که ایران در شُرُف یک انقلاب باشد که رژیم را سرنگون کند. رژیمی که منبع بسیاری از مشکلات استراتژیک آمریکا است. با این حال، این فصل جدید ناآرامی در فلات ایران، بایستی برخی از محاسبات واشینگتن درباره چگونگی عقب راندن تجاوزات تهران در خاورمیانه و نحوه پرداختن به توافق هسته‌ای را تغییر دهد. توافقی که ترامپ تهدید می‌کند آن را پاره کند.»
دیل ادامه داد: «آنچه این آشوب نشان داد، این است که رفع تحریم‌ها و دارایی‌های آزاد شده‌ای که ایران در دو سال گذشته در ازای محدود شدن فعالیت‌های هسته‌ایش بدست آورد، آن شکوفایی‌ای که ترامپ و بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، پیش‌بینی کرده‌ بودند را محقق نکرده‌اند. در واقع، رهبران بلندپایه ایران و نه ترامپ، حق دارند به این نتیجه برسند که آن‌ها در بدترین توافق گیر کرده‌اند.»
به گفته دیل، ایران امیدوار بود که رفع تحریم‌های صادرات نفت و بازگشت سرمایه‌گذاری خارجی، اقتصاد کشور را بهبود بخشد. اقتصادی که دچار تورم، رکود و بیکاری بالا بوده است. اما این اتفاق به دلیل خودداری سرمایه‌گذاران خارجی از ورود به ایران، محقق نشد.
نویسنده یادداشت برای تحکیم ادعای خود به آمار‌ها و نظرسنجی دانشگاه مریلند اشاره کرد. به گفته دیل، در آگست ۲۰۱۵، پس از امضای برجام، ۵۷ درصد ایرانیان، گفته بودند که شرایط اقتصادی، در حال بهبودی است. اما اکنون ۵۸ درصد مردم می‌گویند که اوضاع در حال بد شدن و ۶۹ درصد می‌گویند شرایط «نسبتا بد» یا «خیلی بد» است.
بر اساس یادداشت واشینگتن‌ پست، علیرغم گله‌مندی برخی مردم از اوضاع، اما ایرانیان هنوز وطن‌دوست هستند: بیش از ۷۰ درصد آن‌ها هنوز از توسعه موشک‌ها و ظرفیت هسته‌ای حمایت می‌کنند. تنها ۱۶ درصد به مجریان نظرسنجی گفته‌اند که «نظام سیاسی ایران نیازمند تغییرات بنیادین است.»
دیل با اشاره به آمار این نظرسنجی که در آن ادعا شده برخی از مردم ایران با سیاست‌های منطقه‌ای کشور مخالف هستند، اعلام می‌کند که براساس این نظرسنجی، یکی از بهترین راه‌های مقابله با سیاست‌های منطقه‌ای ایران این است که با مخالفان این سیاست‌ها متحد شد. این اتحاد به معنای رساندن اخبار به ایرانیان مخالف است.
در این یادداشت آمده: «تنها عده اندکی از ایرانیان - ۸ درصد طبق نظرسنجی فوق- اطلاعات از رادیو‌های خارجی می‌گیرند. این درحالی است که ۶۰ درصد از آن‌ها به اینترنت یا اپلیکیشن‌هایی مانند تلگرام متکی هستند. آمریکا می‌تواند کار‌های زیادی انجام دهد تا به مردم کمک کند، سانسور را دور بزنند. در سال گذشته، به طرز ننگینی، کمک مالی وزارت خارجه و هیئت مدیره پخش (بی‌بی‌جی) به یک فیلترشکن معروف، اولتراسرف، قطع شد. پس آنکه این فیلترشکن در جریان اعتراضات در یک دقیقه بیش از ۱.۲ میلیون بار توسط کاربران ایرانی دانلود شد، دچار اختلال شد.»
دیل در پایان مدعی شد: «به نظر می‌رسد که ترامپ به جای دنبال کردن چنین راهبردهایی، مصمم است که در ماه می، توافق هسته‌ای را به بهانه اینکه توسط باراک اوباما مذاکره شد، لغو کند. همانطور که قبلا هم استدلال کرده‌ام این معاهده کامل نیست. فعلا؛ این توافق، به پدید آمدن یک نزاع بین رژیم و افکار عمومی آن، کمک کرده و یک منبع جدید و قدرتمندی از فشار علیه ماجراجویی‌های خارجی آن ایجاد کرده است. اگر ترامپ توافق را بکُشد، منتظر برخی جشن‌های بی‌سروصدا در تهران باشید.»

ارسال نظر

New Project اخرین اخبار
New Project پربیننده‌ترین اخبار