کوشافر: به دیدن کاریکاتور زاینده رود عادت نکنیم

یک فعال محیط زیست گفت: خشکی زاینده رود به تمام نقاط کشور ارتباط دارد و موضوعی ملی است که برای مقابله با پیامدهای آن باید از منابع کشور خرج کرد و همه باید برای آن تلاش کنند.

یک فعال محیط زیست گفت: خشکی زاینده رود به تمام نقاط کشور ارتباط دارد و موضوعی ملی است که برای مقابله با پیامدهای آن باید از منابع کشور خرج کرد و همه باید برای آن تلاش کنند.
به گزارشایسنا ، محمد کوشافر شامگاه (پنج شنبه) در همایش اصفهان و زاینده رود و مراسم رونمایی از کتاب پا به پای زاینده رود، اظهار کرد: زندگی، تمدن و حیات مرکز ایران مدیون زاینده رود و تالاب گاوخونی است. اصفهان و زاینده رود در هم درآمیخته اند، خاک اصفهان ارتباط بسیار نزدیکی با زاینده رود دارد و گیاهان، کشاورزی و حتی فرهنگ مردم وابسته به زاینده رود بوده است. روایاتی نیز اصفهان را شفاخانه گیاهی نامیده اند.
وی افزود: عمدتا اکوسیستم ها با یکدیگر در تعادل هستند و بارگذاری با ظرفیت سرزمین متناسب است. در دهه 40 سد زاینده رود احداث شد که تعاملات آب در حوزه های گوناگون زاینده رود از بین رفت و در برخی نقاط سبزه زارها از بین رفت.
این فعال محیط زیست گفت: رشد فناوری با بی برنامه بودن، واردات کارخانه ها از خارج از کشور، اقتصاد محوری و تبدیل آب به پول و رشد دانش با اینکه مناسب است، اما مهندسی صرف بوده است. این موضوع از اتفاقاتی بود که آفات آن دامن زاینده رود را گرفت و در این راه هیچ توجهی به توان زمین و وضعیت زیست نشد.
کوشافر ادامه داد: فضای مجازی حاصل دانش و فناوری مناسب است، اما در مقطعی از زمان اطلاعات نادرستی از زاینده رود در شبکه های مجازی پخش شد که حاصل آن ناحقی به اصفهان بوده است. باید با تفکر بیش تر به زاینده رود اندیشید.
وی افزود: در دومین گزارش وضعیت محیط زیست ایران از سوی سازمان حفاظت محیط زیست در سال 84 زاینده رود با بیش از 70 درصد آلودگی در رده آلوده قرار گرفت. برنامه ریزان در دوره ای از زمان، توسعه زاینده رود را به کانال برداشت آب و تخلیه فاضلاب رساندند.
این فعال محیط زیست گفت: ندیده ایم که زاینده رود، زاینده اصفهان و مادر فلات مرکزی ایران است بلکه تنها آن را به عنوان کانال برداشت آب مشاهده کرده ایم. که بروز پیامدهای آن در حال وقوع است. وضعیت تالاب گاوخونی، خشکی رودخانه، وضعیت کشاورزان تاریخی شرق از این پیامدها است. کشاورزانی که بسیار به اصفهان کمک کرده اند و اگر زمین هایشان از بین برود اکوسیستم اصفهان درگیر می شود و فرسایش خاک را به همراه خواهد داشت.
کوشافر اظهار کرد: خشکی زاینده رود به تمام نقاط کشور ارتباط دارد و موضوعی ملی است که برای مقابله با پیامدهای آن باید از منابع کشور خرج کرد و همه باید برای آن تلاش کنند. آینده کشور به همه مردم بستگی دارد که نگارنده آن مدیران و مسئولان ملی هستند. هنوز هم فرصت داریم که برای آن خوب بنویسیم و خوب تصمیم بگیریم. نباید به دیدن کاریکاتور زاینده رود عادت کنیم، بلکه از سراب تا پایاب زاینده رود باید دوباره زنده شود.
میلاد اصفهان آذرماه است
هم چنین مهدی مقدری ـ عضو و سخنگوی شورای شهر اصفهان در این مراسم اظهار کرد: اگر کارشناسان شهر را موجودی زنده و پویا می دانند، موجود زنده و پویا آسیب هایی دارد. آسیبی که از نظر روحی و معنوی می تواند بر شهر وارد باشد این است که در دوره ای به اشتباه هفته نکوداشت اصفهان به اردیبهشت منتقل می شود و در این دوره با کمک و مشورت های بسیار سعی شد تا به خواسته شهر جامع عمل بپوشانیم و این هفته در اردیبهشت را هفته فرهنگی اصفهان بنامیم، زیرا روز میلاد اصفهان آذرماه است، نه اردیبهشت.

ارسال نظر

New Project اخرین اخبار
New Project پربیننده‌ترین اخبار