نطق ترامپ از دید رسانه‌های اروپا

نطق ترامپ از دید رسانه‌های اروپا

نطق دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا در مراسم سوگند از موضوع‌های اصلی تفاسیر اروپا بود. مفسران اروپا نطق ترامپ را بسیار نگران‌کننده خوانده و از آغاز دوره‌ای دشوار برای آمریکا و جهان سخن گفته‌اند. سخنرانی او در مراسم سوگند بیش از هر چیز به تسویه‌حساب با دولت‌های پیشین آمریکا شبیه بود. او ضمن تکرار وعده‌های انتخاباتی خود گفت که بیش از همه به منافع آمریکا و شهروندان این کشور اهمیت داده و احیای عظمت ایالات متحده را در کانون سیاست‌های خود قرار خواهد داد.

در تفسیر روزنامه آلمانی «زوددویچه سایتونگ» در اینباره آمده است: «تصور و اندیشه دونالد ترامپ در واقع از یک توهین و از یک میهن‌پرستی شوونیستی تشکیل شده بود: اول آمریکا. او در نطقش مخالفان خود را به دشمن کشور بدل ساخت و باقی جهان را به دشمن آمریکا. او هیچ نکته‌ای نیک درباره سلفش و همچنین رقیب انتخاباتی‌اش یاد نکرد. ترامپ در پی مرزبندی با مخالفان و دشمنان است و همه کسانی که در آینده قصد همکاری سیاسی با او دارند، باید بر این نکته واقف باشند، خواه در برلین و خواه در خود واشنگتن.»

مفسر روزنامه آلمانی «لوبکر ناخریشتن» معتقد است: «دونالد ترامپ می‌توانست دستش را به سوی جهان دراز کند، اما به جای آن مشتش را نشانه کرد. رئیس‌جمهور تازه‌سوگند یادکرده‌ ایالات متحده با شعار «اول آمریکا» تفاوتی با دونالد ترامپ در دوران کارزار انتخاباتی نداشت. البته دقیقا این شعارهای تند ناسیونالیستی هستند که پوپولیست‌های اروپا را مجذوب می‌کنند. آنها هم مانند ترامپ این شعار را سرمی‌دهند که ملتشان باید دوباره عظمت خود را بازیابد. آیا عقب‌نشینی به میهن‌پرستی و ملی‌گرایی واقعا می‌تواند پاسخی کارا و قابل‌قبول در برابر مشکلات امروزی در جهان باشد؟»

در تفسیر روزنامه لهستانی «گازتا ویبورچا» هم به مسئله اروپا اشاره شده و در آن از جمله آمده است: «از سخنان ترامپ اینگونه برمی‌آید که آمریکا به یک خودخواه جهانی بدل می‌شود. این مسئله نه تنها پیمان ناتو که اتحادیه اروپا را نیز با مشکل روبرو خواهد کرد که تاکنون مورد پشتیبانی روسای جمهور آمریکا بوده است. اروپا با توجه به بحران یورو و بعد بحران پناهجویان تا اندازه‌ای ضربه خورده‌است. اروپا به نفس افتاده و سیاستمدارانی پوپولیست چون ترامپ قدرت گرفته‌اند. اما این موقعیت جدید می‌تواند به اروپا معنایی جدید ببخشد. می‌توان انتظار داشت که ترامپ چنان اروپائیان را به وحشت اندازد که آنان از پوپولیست‌ها روی برگردانند و بیش از پیش در راه جامعه‌ای باز و ارزش‌های اروپایی تلاش کنند و گام بردارند.»

روزنامه فرانسوی «اوئست فرانس» نیز در تفسیر خود به آینده مناسبات اروپا و آمریکا پرداخته و می‌نویسد: «اتحادیه اروپا برای دونالد ترامپ اهمیتی ندارد. او حتی امیدوار است که کشورهای دیگر نیز بریتانیا را الگوی خود قرار دهند و از اتحادیه اروپا خارج شوند. ترامپ به آلمان هم حمله کرده و آلمان را کشوری سطله‌جو می‌داند که می‌کوشد از اتحادیه اروپا برای بزرگ کردن خود استفاده کند. این نخستین بار از سال ۱۹۴۵ (پایان جنگ جهانی دوم) تاکنون است که یک رئیس‌جمهور ایالات متحده همکاری میان آمریکا و اتحادیه اروپا را زیر سوال برده است.»

در تفسیر روزنامه بریتانیایی «تایمز»آمده است: «ترامپ به این خاطر انتخاب شد تا واشنگتن را از نو سازماندهی کند. و این دقیقا آن چیزی است که او قصد انجامش را دارد. آمریکائیان رئیس‌جمهوری را می‌خواستند که حاضر باشد قواعد را بشکند و چنین رئیس‌جمهوری حالا هم نصیبشان شده است. وعده‌های بزرگ ترامپ در عین حال به این معنا است که ما تسویه حسابی بزرگ در پیش رو خواهیم داشت. این دوران ریاست‌جمهوری می‌تواند موفقیت‌آمیز باشد، مشروط بر آنکه ترامپ سخنوری‌های عمومی خود را با انعطاف و تا اندازه‌ای فروتنی ترکیب کند. به عبارتی دیگر او باید به اعضای دولت که با او هم‌نظر نیستند، گوش بسپارد و گاهی هم نظرش را تغییر دهد.»

مفسر روزنامه بریتانیایی «تایمز اقتصادی» نیز می‌نویسد: «ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا پیروز شد، چون توانست آمریکا را کشوری نشان دهد که از درون و از بیرون در معرض خطر است. او در نطقی که در مراسم سوگند ایراد کرد، روشن ساخت که این فکر و اندیشه نه تنها جزئی از کارزار انتخاباتی‌اش که ایده‌ مرکزی ریاست‌جمهوری‌اش خواهد بود.»

منبع: دویچه وله

ارسال نظر

New Project اخرین اخبار
New Project پربیننده‌ترین اخبار