ثبت ملی 9 میراث ملموس و ناملموس نوش آباد

مدیر کل میراث فرهنگی استان اصفهان از آماده سازی پرونده های ثبتی 9 میراث ناملموس و ملموس شهر تاریخی نوش آباد در راستای ثبت ملی این آثار خبر داد.

به گزارش ایسنا؛ فریدون الهیاری مدیر کل میراث فرهنگی در حاشیه نشست شورای ثبت ملی آثار تاریخی استان اصفهان با اعلام این مطلب اظهار کرد: از مجموع آثار ارائه شده در این نشست پرونده 8 اثر ملموس و همچنین یک رویداد فرهنگی ناملموس در شهر تاریخی نوش آباد از توابع شهرستان آران و بیدگل در شمال استان اصفهان مطرح و پس از بررسی جهت ارسال به شورای ثبت ملی آثار تاریخی کشور به تصویب اعضاء رسید.
وی در رابطه با پرونده آثار مصوب در نشست شورای ثبت ملی آثار تاریخی استان افزود: در این نشست پرونده برج تاریخی "جلوخان" در بافت تاریخی شهر نوش آباد که بر اساس شواهد و مدارک تنها اثر باقیمانده از برح و باروی تاریخی شهر نوش آباد می باشد و همچنین برج تاریخی "غیاث آباد" واقع در دشت غیاث آباد شهر نوش آباد که دارای کاربری مسکونی ویژه کشاورزان این دشت بوده و همچنین دارای کاربری حفاظتی جهت حفاظت از محصولات کشاورزی منطقه داشته و دارای معماری منحصر به فردی نیز می باشد مورد تصویب واقع شد.
مدیر کل میراث فرهنگی استان اصفهان درباره سایر پرونده های مصوب در این نشست تصریح کرد: در این نشست همچنین پرونده های "ساباط بین راهی اقبالیه" واقع در منطقه صنعتی نوش آباد که در دوران صفوی و قاجار دارای کاربری اقامتی بین راهی موقت بوده و مسجد تاریخی امام حسن مجتبی (ع) و همچنین وضوخانه و آب انبار مسجد جامع نوش آباد که جدیدا در طی حفاریهای باستان شناسان از زیر خاک در آمده و مرمت نیز گردیده مطرح و پس از تصویب مقرر گردید پرونده وضوخانه و آب انبار مسجد جامع نوش آباد به پرونده این مسجد جهت ثبت ملی مسجد جامع الحاق شود.
الهیاری با اشاره به وجود مسجدی تاریخی با سبک مسجد روستائی در دل بافت تاریخی نوش آباد بیان داشت: در این نشست پرونده مسجد "سید حسین" مربوط به دوره صفوی که یکی از زیباترین مساجد تاریخی است که به سبک معماری مساجد روستائی بنا شده است مطرح و توسط اعضاء به تصویب رسید.
وی تاکید کرد: در این نشست پرونده بقعه تاریخی "رقیه خاتون" و برج کشاورزی عشق آباد واقع در مسیر کاشان به سمت نوش آباد نیز مطرح و به تصویب رسید.
مدیر کل میراث فرهنگی استان به تصویب یک پرونده در رابطه با میراث ناملموس شهر تاریخی نوش آباد نیز اشاره کرد و گفت: در این نشست پرونده آئین "جریته شوئی" مروبط به آئین محرم نیز مطرح و به تصویب رسید.
بر اساس این آئین در شب تاسوعا بانوان نوش آبادی علمی را که از قبل آماده شده با پارچه هائی آذین بندی نموده و سپس این علم به همراه هیئت بانوان محله به محله و خانه به خانه گردش داده شده و مردم محل، نذورات خود را اهدا می نمایند.

ارسال نظر

New Project اخرین اخبار
New Project پربیننده‌ترین اخبار