رعایت توصیه‌های بهداشتی، راحت ترین راه پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو

مدیر کل دامپزشکی استان اصفهان رعایت توصیه های بهداشتی توسط مردم شریف استان را راحت ترین روش جهت پیشگیری از این بیماری دانست.

رعایت توصیه‌های بهداشتی، راحت ترین راه پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو

مدیر کل دامپزشکی استان اصفهان رعایت توصیه های بهداشتی توسط مردم شریف استان را راحت ترین روش جهت پیشگیری از این بیماری دانست.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان اصفهان، دکتر شهرام موحدی در خصوص پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو توضیحاتی ارائه داد.

وی از خطر بروز بیماری تب کریمه کنگو با آغاز فصل گرما خبر داد و گفت: این بیماری قابل انتقال از دام به انسان می باشد که در دام با علایم خاصی همراه نیست و سبب سخت تر شدن در مبارزه با این بیماری شده است، لذا رعایت توصیه های بهداشتی بهترین گزینه در پیشگیری از این بیماری است.

وی در ادامه در خصوص چگونگی انتقال این بیماری به انسان، اظهار داشت: انتقال این بیماری به انسان از طریق گزش کنه آلوده به این ویروس، یا له کردن آن با دست که سبب خراش یا ایجاد زخم شود، تماس با خون، ترشحات دام و لاشه آلوده، از مواردی است که در آلوده شدن انسان به این ویروس بسیار شایع است.

مدیرکل دامپزشکی در ادامه روش های انتقال این ویروس به انسان افزود: گوشت تازه خریداری شده که مدت زمان 24 ساعت داخل یخچال را نگذرانده باشد، به عنوان منبعی مناسب برای این ویروس می باشد که به مصرف کنندگان انتقال پیدا کند، بدین صورت که در هنگام خرد کردن گوشت در صورتی که دست زخم باشد یا در هنگام کار زخمی شود محل مناسبی جهت ورود ویروس می باشد. تهیه گوشت از مراکز غیرمجاز، کشتار در محل های غیربهداشتی و یا کشتار دام هایی که بر روی بدن آنها کنه مشاهده می گردد، عدم رعایت توصیه های بهداشتی، مواردی است که درصد خطر بروز بیماری را افزایش می دهد.

وی در ادامه از شهروندان خواست گوشت و فرآورده های خام دامی مورد نیاز خود را از فروشگاه های مجاز تهیه و در هنگام خرید به لیبل و مهر دامپزشکی توجه لازم را داشته باشند، افزود: مصرف کنندگان محترم جهت اطمینان خاطر گوشت قرمز تهیه شده را به مدت 24 تا 48 ساعت در دمای صفر تا چهار درجه سانتیگراد یخچال قرار داده و در هنگام خرد کردن حتماً از دستکش استفاده نمایند و تا حد امکان از مصرف گوشت تازه بپرهیزند، همچنین این نکته حائز اهمیت است که با پخته شدن کامل گوشت این ویروس غیر فعال شده و مصرف آن هیچ مشکلی ندارد.

موحدی ضمن اعلام اینکه افراد در صورت داشتن تب و مشاهده خون در ادرار یا مدفوع، حتماً در اسرع وقت به مراکز درمانی مراجعه کنند، خاطر نشان کرد: کارشناسان، بازرسین و مسئولین فنی بهداشتی مستقر در کشتارگاه ها به کشتار دام ها در قبل از کشتار و لاشه ها بعد از کشتار، نظارت می کنند، همچنین بازرسین دولتی مستقر در شبکه های دامپزشکی شهرستان ها مراکز عرضه مجاز را بصورت دوره ای و سرزده بازدید می نمایند، لذا مردم شریف استان با خیال راحت و البته رعایت توصیه های بهداشتی گوشت خود را از مراکز مجاز تهیه نمایند و در صورت مشاهده هرگونه تخلف یا سوال می توانند با تماس با شماره 1512 گزارشات و سوالات خود را به شبکه های دامپزشکی مربوطه جهت پیگیری های بعدی انتقال دهند.


ارسال نظر

New Project اخرین اخبار
New Project پربیننده‌ترین اخبار