تخصیص پساب به بخش کشاورزی مصوبه کارگروه سازگاری با کم آبی است

مدیر دفتر برنامه ریزی شرکت آب منطقه ای اصفهان گفت: موضوع تخصیص پساب در بخش کشاورزی شرق اصفهان از مصوبات کارگروه سازگاری با کم‌آبی استان است.

مدیر دفتر برنامه ریزی شرکت آب منطقه ای اصفهان گفت: موضوع تخصیص پساب در بخش کشاورزی شرق اصفهان از مصوبات کارگروه سازگاری با کم‌آبی استان است.

به گزارش مهر، بابک ابراهیمی ظهر شنبه در نشست هم اندیشی پساب، فرصت ها و چالش ها اظهار داشت: سرانه آب برای هر نفر در حوضه زاینده رود به مرز بحرانی ۵۰۰ مترمکعب در سال نزدیک شده است و این در حالیست که مصرف مجاز استفاده از منابع آب تجدیدپذیر در سایر کشورهای جهان کمتر از ۴۰ درصد است.

وی با بیان اینکه در حوضه زاینده رود ۱۰۰ درصد منابع تجدیدپذیر و بخشی از منابع آب تجدیدناپذیر حوضه به مصرف بخش های مختلف می رسد، گفت: در چنین شرایطی بروز مشکلات اجتماعی، لزوم برنامه ریزی جهت‌تامین آب از منابع آب جدید مانند انتقال آب بین حوضه ای، شیرین سازی آب دریا، استفاده از پساب و ... را بیش از پیش در این منطقه آشکار ساخته است.

مدیر دفتر برنامه ریزی شرکت آب منطقه ای اصفهان تصریح کرد: به دلیل خشکی رودخانه زاینده رود و عدم‌امکان تخصیص آب مورد نیاز حق آبه بران‌ بخش کشاورزی، اختصاص بخشی از پساب های منطقه پس از اعمال تصفیه تکمیلی به بخش کشاورزی در کارگروه سازگاری با کم‌آبی طرح و مصوب شده است.

وی ادامه داد: در حال حاضر بنا به نظر اداره کل محیط زیست‌استان امکان تخصیص پساب های موجود فقط به بخش صنعت امکان‌پذیر بوده و کیفیت پساب موجود مناسب مصرف در بخش کشاورزی نیست.

ابراهیمی افزود: اگر چه بخشی از پساب های موجود در حال حاضر توسط کشاورزان جهت کشت های غیرمثمر مورد استفاده قرار گرفته و احتمال مصرف این آب در کشت گیاهان مثمر نیز نفی نمی شود.‌

وی با بیان‌ این که در این‌نشست پنج محور نقش شرکتهای آب منطقه ای، آبفا، سایر دستگاه های دولتی و خصوصی در فرایند تخصیص پساب، چالش های اجرایی بخشنامه استفاده از پساب، آثار زیست محیطی و بهداشتی مرتبط با استفاده پساب، مباحث اقتصادی و قیمت گذاری پساب، چالش های اجتماعی استفاده از پساب مورد بحث قرار خواهد گرفت اظهار امیدواری کرد تا بتوان راهکارهای مناسب جهت حل چالشهای مرتبط با موضوع پساب ارائه شود.

مدیر دفتر برنامه ریزی شرکت آب منطقه ای اصفهان با اعلام اینکه از یک‌ میلیارد و 400 میلیون‌متر مکعب حجم‌ مفید سد زاینده رود، تنها ۱۹۵ میلیون‌ متر مکعب آب در سد زاینده رود موجود است، افزود: این امر تامین آب شرب در ماه های آتی را با دشواری مواجه خواهد کرد.

وی تصریح کرد: شرایط منابع آب زیرزمینی استان نامناسب بوده و از آنجا که پساب به عنوان‌ یک‌ منبع آب جدید در حوضه محسوب نمی شود، هرگونه بهره برداری از این‌ منبع آبی نباید منجر به بارگزاری بیشتر بر منابع آب حوضه شود.

ارسال نظر

New Project اخرین اخبار
New Project پربیننده‌ترین اخبار