حجازی: کبدی کاران اصفهانی سالن تمرین ندارند

رئیس هیات کبدی استان اصفهان نبود سالن تمرین اختصاصی برای تمرینات کبدی کاران اصفهانی و نداشتن پایگاه ورزشی برای جذب ورزشکار را از عمده مشکلات این رشته عنوان کرد.

رئیس هیات کبدی استان اصفهان نبود سالن تمرین اختصاصی برای تمرینات کبدی کاران اصفهانی و نداشتن پایگاه ورزشی برای جذب ورزشکار را از عمده مشکلات این رشته عنوان کرد.
سید احمد حجازی روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: سال گذشته ورزشکاران کبدی اصفهان در سالن کوثر ملک شهر به تمرین می پرداختند اما امسال این سالن به بخش دیگری اجاره داده شده و ورزشکاران تیم کبدی سالن ندارند و به ناچار برای تمرین به دولت آباد می روند.
وی با اشاره به پیگیری های مکرر از سوی هیات کبدی اضافه کرد: پس از مدت ها پیگیری به ما قول داده اند از هفته آینده سه جلسه در هفته و هربار یک ساعت و نیم فقط بانوان در سالن کوثر تمرین کنند که این زمان هم محدود است و هم آقایان را شامل نمی شود.
رئیس هیات کبدی استان اصفهان با انتقاد از اینکه جمعیت 2.5 میلیون نفری اصفهان حتی یک سالن ویژه کبدی نیز ندارد تصریح کرد: در زمان حاضر 140 خانم و آقا در رشته کبدی استان اصفهان فعال هستند که آمار ضعیفی برای این رشته محسوب می شود.
وی با بیان اینکه اگر یک پایگاه اختصاصی کبدی در اصفهان وجود داشت این رشته می تواند تا دو هزار عضو نیز داشته باشد عنوان کرد: ما اکنون از لحاظ کسب عناوین قهرمانی و تعداد ملی پوشان کبدی هیچگونه مشکل و ضعفی نداریم ولی به علت نبود سالن تمرین، ورزشکاران به مرور جذب رشته های دیگری خواهند شد.
حجازی افزود: بازیکنانی هستند که از کبدی جذب رشته های فوتبال و جهت یابی شده اند و به این ترتیب ما ممکن است ورزشکاران کبدی استان را از دست بدهیم.
وی با اشاره به اینکه این هیات مانند بسیاری از هیات ها از ابتدای امسال هیچ بودجه ای دریافت نکرده است اظهارکرد: هیچ اسپانسری حمایت مالی تیم های کبدی در لیگ ها را عهده دار نمی شود.
نایب رئیس هیات کبدی استان اصفهان نیز درباره وضعیت کبدی بانوان در استان به خبرنگار ایرنا گفت: برخلاف اینکه اصفهان در قالب تیم باشگاه فولاد ماهان سال های 90 و 91 قهرمان لیگ بود و سال گذشته در سوپرلیگ بانوان عنوان قهرمانی و فنی ترین بازیکنان را به دست آورد اما امسال به دلیل نبود حمایت کننده مالی نتوانست در این لیگ تیمداری کند.
مرضیه عشقی افزود: اصفهان با دارا بودن باشگاه های حرفه ای , بنام و خوب؛ حمایت بیشتری را از تیم های رشته های مختلف ورزشی می طلبد و نیاز است حمایت درخور شانی از ورزشکاران اصفهانی صورت بگیرد.
وی با اشاره به اینکه پس از درخشش کبدی کاران در بازی های آسیایی جاکارتا اندونزی، استقبال مردم اصفهان از این رشته بیشتر شده و تقاضای زیادی برای جذب در رشته کبدی داریم ادامه داد: پس از بازی های جاکارتا دریچه نویی برای کبدی استان باز شده که امید است با حمایت های مالی و معنوی بتوان از این موقعیت استفاده و شرایط را برای جذب ورزشکاران جدید مهیا کرد.
نایب رئیس هیات کبدی استان اصفهان خاطرنشان کرد: اکنون رشته کبدی در شهرستان های اصفهان، دولت آباد، نجف آباد، تیران و کرون و فلاورجان فعالیت دارد و مربیان جوان چندین سال است شروع به فعالیت کرده اند.
**25 درصد ملی پوشان کبدی اصفهانی هستند
وی با اشاره به اینکه حدود چهار داور بانو قضاوت لیگ های کبدی را عهده دار هستند گفت: 25 درصد ملی پوشان تیم ملی کبدی بانوان کشورمان از اصفهان هستند که از جمله آن ها می توان به سمیرا عطاردیان و رویا داوودیان اشاره کرد که در بازی های آسیایی جاکارتا نیز حضور داشتند.
عشقی همچنین درباره اجرای طرح های استعداد یابی در رشته کبدی بیان کرد: در سازمان فرهنگی ورزشی اصفهان مسابقاتی در سطح محلات انجام و استعدادهای خوبی در میان آن ها پیدا شد که از لحاظ استایل و فنی مناسب این رشته هستند و می توانند کبدی کاران موفقی باشند و باید روی آن ها کار شود.
کَبَدی یا زو یک بازی و ورزش است که در ایران ، هند و پاکستان رواج دارد. سال 1381 برای نخستین بار مسابقات قهرمانی این بازی برای مردان در سطح آسیا برگزار شد.
این بازی در گیلان شیرین دودو، در آذربایجان شرقی، خراسان، گلستان، مازندران، گلپایگان، استان هرمزگان و مناقطی از بوشهر و فارس زو و در خوزستان بازی اش تی تی و در سیستان کبدی نامیده می ‌شود.
تشکیلات این رشته ورزشی از سال 1375 با عنوان انجمن کبدی (فدراسیون ورزش های همگانی) و با توجه به ضرورت و صلاحدید مسوولان سازمان تربیت بدنی در سال 84 با تشکیل مجمع عمومی تحت عنوان فدراسیون کبدی جمهوری اسلامی ایران شروع به فعالیت کرد.
در مسابقات آسیایی جاکارتا اندونزی در شهریور 97 تیم‌ های ملی بزرگسالان مردان و زنان برای اول بار هر دو تیم با هم به مدال طلا دست یافتند.

ارسال نظر

New Project اخرین اخبار
New Project پربیننده‌ترین اخبار