نوشیدنیهای روزهداری
شربت سکنجبین خیار که یکی از معروفترین و پرخاصیتترین نوشیدنیها در طب سنتی ایران است، علاوه بر آنکه باعث افزایش نشاط میشود، تأثیرات درمانی و شفابخشی زیادی دارد و برای رفع تشنگی نیز بسیار مفید است.
شربت سکنجبین خیار که یکی از معروفترین و پرخاصیتترین نوشیدنیها در طب سنتی ایران است، علاوه بر آنکه باعث افزایش نشاط میشود، تأثیرات درمانی و شفابخشی زیادی دارد و برای رفع تشنگی نیز بسیار مفید است. برای تهیه این نوشیدنی قبل از هر چیز لیموترش را پوست بگیرید و فیله آن را جدا کرده و همراه عرق نعناع درون پارچ مخلوطکن بریزید. پسازآن خیار را خوب شسته و رنده کنید و به مواد داخل پارچ اضافه کنید. بعد از مخلوط شدن این مواد، آنها را درون لیوان بریزید و بهاندازه شیرین شدن آن سکنجبین به لیوانها اضافه کنید. میتوانید باکم و زیاد کردن میزان سکنجبین یک شربت سکنجبین ـ خیار شیرین یا کم شیرین تهیه کنید. بهترین روش برای تزئین این نوشیدنی خوش آب و رنگ آن است که پس از اضافه کردن چند قطعه یخ به داخل لیوان، با یک برش نازک لیموترش و کمی نعنای تازه آن را تزئین کنید.
*تخم شربتی و گلاب و عسل
تخم شربتی (تخم ریحان) علاوه بر منبع غنی کلسیم و پتاسیم، برای جلوگیری از تشنگی نیز بسیار مفید است. برای تهیه این مقوی انرژیزا، تخم شربتیها را چند دقیقه در آب بخیسانید که لایه ژله مانندی دور آن تشکیل شود، بعد با اضافه کردن آبلیموی تازه و عرق بهارنارنج و بیدمشک و عسل، آن را به نوشیدنیای مناسب برای افطار و سحری تبدیل کنید.
*شربت خاکشیر
این شربت یکی از سنتیترین نوشیدنیهای رفع گرمازدگی و تشنگی است. دانههای خاکشیر وقتی درون آب قرار میگیرند، میتوانند چند برابر وزن خود آب جذب کرده و متورم شود. درنتیجه این دانهها آب زیادی را در بدن نگهداشته و وقتی بدن به تعریق افتاده و با کمبود آب مواجه میشود از ذخیره آب آنها استفاده میکند؛ بنابراین مصرف این شربت در روزهای روزهداری بسیار مفید است. برای تهیه آن اول خاکشیر را بشویید و با خیساندن آن به مدت یکی دو ساعت بگذارید خاکشیرها تهنشین و از شنها جدا شوند. بعد با اضافه کردن آبلیمو، خردههای یخ، عسل و گلاب، شربت ضد گرمازدگی شما آماده است.