سالانه ۲۵۰۰ اصفهانی سکته مغزی می‌کنند

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: یکی از دلایل اصلی سکته مغزی این است که جمعیت رو به پیری می‌رود.تقریباً هر سال در اصفهان نزدیک به ۲۵۰۰ نفر سکته مغزی می‌کنند. البته این آمار به جز شهرستان کاشان است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: یکی از دلایل اصلی سکته مغزی این است که جمعیت رو به پیری می‌رود.تقریباً هر سال در اصفهان نزدیک به ۲۵۰۰ نفر سکته مغزی می‌کنند. البته این آمار به جز شهرستان کاشان است.

محمد سعادت نیا در گفت‌وگو با ایمنا با اشاره به علائم بسیار مهم سکته مغزی که برای عموم قابل تشخیص است، اظهار کرد: در صورت مشاهده ضعف عضلانی اندام به ویژه در صورت، تاری دید، سردرد شدید و ناگهانی و اختلال در صحبت کردن باید شخص را به سرعت به نزدیک ترین مرکز مغزی برسانند.

وی افزود: استفاده از داروهای تجزیه خونی زیر چهار ساعت برای افرادی که علائم سکته مغزی دارند، زمان طلایی بهبود محسوب می شود که حدوداً ۱۰ تا ۳۰ درصد این افراد بهبودی کامل پیدا می‌کنند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ادامه داد: پیشگیری اولیه برای سکته مغزی کنترل فاکتورهای خطر از جمله، فشار خون بالا، دیابت، بیماری‌های قلبی به وی‌ژه ریتم نامنظم قلب، مصرف دخانیات، مصرف قرص های هورمونی در خانم‌ها، بی تحرکی، چاقی و چربی بالا است که سکته مغزی را در جامعه افزایش می‌دهد .

سعادت نیا با بیان اینکه اخیراً تحقیقاتی در کانادا صورت گرفته مبنی بر اینکه آلودگی هوا در بروز سکته مغزی تاثیرگذار است، اضافه کرد: اما تحقیقاتی مبنی بر اینکه نوعی تغذیه، آلودگی هوا را خنثی کند، انجام نشده و آنچه مطرح می‌شود که مصرف شیر یا سیر در دفع سموم آلودگی هوا و دخانیات تاثیرگذار است، صحت ندارد .

مدیر گروه و استاد تمام بیماری های مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به تحقیقات ۱۰ ساله ای که در خصوص سکته مغزی در ایران انجام شده گفت: هر پنج دقیقه یک ایرانی سکته مغزی می کند و این موضوع افزایش میزان شیوع سکته مغزی را در ایران نشان می‌دهد .

سعادت نیا تصریح کرد: یکی از دلایل اصلی سکته مغزی این است که جمعیت رو به پیری می‌رود. تقریباً هر سال در اصفهان نزدیک به ۲۵۰۰ نفر سکته مغزی می‌کنند. البته این آمار به جز شهرستان کاشان است .

وی تصریح کرد: میانگین سن شیوع سکته مغزی در ایران ۱۰ سال نسبت به کشورهای پیشرفته پایین آمده است. این در حالی است که سن شیوع در نواحی مختلف کشور بر اساس رعایت نکردن ریزفاکتورهای خطر متفاوت است .

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه تحقیقاتی در خصوص تاثیر افسردگی و اضطراب به طور مستقیم بر سکته مغزی در ایران صورت نگرفته است، بیان کرد: افسردگی و اضطراب به صورت غیر مستقیم در بروز سکته مغزی موثر است به دلیل اینکه افراد افسرده فشار خون بالایی داشته و به سمت دخانیات می‌روند .

ارسال نظر

New Project اخرین اخبار
New Project پربیننده‌ترین اخبار