نیازی به مصوبه جدید برای آب نیست

استاندار اصفهان گفت: این استان نیازی به مصوبه های جدید برای پیگیری و حل بحران آب ندارد بلکه طرح هایی که در گذشته تصویب شده است باید با قدرت اجرا شود.

استاندار اصفهان گفت: این استان نیازی به مصوبه های جدید برای پیگیری و حل بحران آب ندارد بلکه طرح هایی که در گذشته تصویب شده است باید با قدرت اجرا شود.
به گزارش ایرنا، عباس رضایی روز دوشنبه در جلسه کارگروه استانی سازگاری با کم آبی در استانداری اصفهان افزود: وظیفه ما فقط تشکیل جلسه نیست بلکه باید نتیجه اجرای مصوبه های قبلی را ببینیم و هر دستگاه مشکلات خود در اجرای مصوبه های قبلی را گزارش کند و کار هماهنگی و پیگیری در این جلسه ها انجام شود.
استاندار اصفهان، آب را بحران استان خواند و تاکید کرد: برای پیگیری این موضوع، بین صنف کشاورز و مدیریت استان جدائی قائل نیستم.
وی با بیان اینکه حقابه کشاورزان، حق آنهاست و جای شک و بررسی ندارد، تصریح کرد: لازم است در جلسه ای با حضور کشاورزان و کارشناسان، طرحی بازچرخانی آب در بستر رودخانه بررسی شود که آیا قابل اجراست یا نه و اگر به ضرر استان بویژه در بخش های محیط زیست و بهداشت است، اجرا نشود.
به گزارش ایرنا، محسن مهرعلیزاده استاندار پیشین اصفهان، شهریور امسال از تدوین طرح بازچرخانی و برقراری جریان آب در رودخانه زاینده رود با اجرای ۵۲ کیلومتر لوله گذاری و استفاده از حداقل منابع آبی موجود و پساب تصفیه شده در استان خبر داد که در آن سهم آب هر شهرستان واقع در مسیر رودخانه، در سال هایی که محدودیت آبی وجود دارد، از طریق لوله انتقال می یابد.
رضایی با اشاره به گزارش منابع مالی طرح های مصوب کارگروه استانی سازگاری با کم آبی گفت: بر اساس وعده های قبلی داده شده، چهار هزار و 500 میلیارد ریال اعتبار این طرح ها بوده که باید از سوی صنایع آب بَر استان پرداخت می شد اما تاکنون فقط 900 میلیارد ریال آن پرداخت شده است.
به گزارش ایرنا، بر اساس مصوبه های کارگروه سازگاری با کم آبی استان، مقرر بود هر کدام از صنایع که میزان آب مصرفی آنها بیشتر از یکصد هزار متر مکعب است متناسب با میزان مصرف آب، هزینه ای را به عنوان آب بها به صندوق مربوط به کارگروه سازگاری با کم آبی پرداخت کنند.
استاندار اصفهان با تاکید براینکه نباید وعده اعتبارات اخذ نشده را به مردم داد، افزود: برای چه وقتی هنوز بودجه ای بطور کامل تخصیص نیافته، چند طرح تصویب شده است.
رضایی با تاکید بر ضرورت بیان شفاف مطالب تصریح کرد: ما باید ابتدا کاری را انجام دهیم سپس آن را به مردم اعلام کنیم.
وی تاکید کرد: صنایع باید پول آبی را که از حقابه کشاورزان بُرده اند، بپردازند.
استاندار اصفهان افزود: حرکت و شان استان در هماهنگی و همزبانی بین همه نهادها، صنایع و مردم است.
وی ادامه داد: وزارت نیرو نیز باید بداند که برخی از اقدام های قبلی این وزارتخانه باعث ایجاد مشکلاتی برای امروز شده است و باید با دیدی مثبت به مسائل بنگرد تا مشکل آب استان هم حل شود.
استاندار اصفهان گفت: لازم است کمیته ای در باره بررسی سه محور ساماندهی رودخانه زاینده رود، تعدیل آسیب های اقتصادی و اجتماعی در این حوضه آبریز و انتقال پساب برای مصارف کشاورزی شرق اصفهان که از مصوبه های کارگروه سازگاری با کم آبی است، تشکیل شود.
وی افزود: باید از مدیران صنایع به عنوان برداشت کنندگان آب، نمایندگان کشاورزان و مسوولان جهاد کشاورزی، مدیریت و برنامه ریزی، صنعت، معدن و تجارت، محیط زیست، آب منطقه ای و آبفای استان برای حضور در این کمیته دعوت شود.
دبیر اجرایی نظام صنفی کشاورزی استان اصفهان نیز در این جلسه گفت: زمانی که تعدادی از استادان دانشگاه های اصفهان در دهه 70 در باره خشک شدن زاینده رود در آینده هشدار دادند، بسیاری، حرف های آنها را جدی نگرفتند و حتی کاریکاتور آنها را هم کشیدند.
اسفندیار امینی با اشاره به اینکه اختیار بسیاری از مصوبه های مربوط به آب و حوضه آبریز زاینده رود به استان ها واگذار شده است، افزود: بسیاری از کارهایی که تاکنون در این پیوند، انجام شده فقط جنبه 'جلسه درمانی' داشته اما وقتی به مرحله اجرا می رسد با تلفن یک نماینده یا مقامات دیگر، انجام نشده است.
وی ادامه داد: مگر می شود حاکمیت در اجرای قوانین و مصوبه ها فقط بخاطر حرف یک نفر، عقب نشینی کند.
امینی با تاکید براینکه استاندار قبلی اصفهان گفته بود که چهار هزار و 500 میلیارد ریال اعتبار مصوبه های کارگروه سازگاری با آب تامین شده است، گفت: چنین رقم بالایی در باره سود فولاد مبارکه اعلام شده بود که اگر صحت داشته باشد با درصد بسیار کمی از آن می توان خسارت همه کشاورزان را جبران کرد.
وی ادامه داد: اگر صنایع نمی خواهند بهای آبی که از حقابه کشاورزان به آنها داده شده است را بپردازند از آن آب هم استفاده نکنند.
امینی از برخی مصوبه های وزارت نیرو نیز انتقاد و تصریح کرد: در باره برخی طرح های مصوب برای استان های همجوار آیا فکری شده است که آب مورد نیاز آن را از کجا می خواهند تامین کنند.
عضو صنف کشاورزی شهرستان اصفهان نیز در این جلسه گفت: کشاورزان شرق اصفهان در 2 سال پیش تاکنون هیچ درآمدی نداشتند و نخستین خواهش آنها، اتخاذ تدبیر برای تامین معیشتشان است.
کاظم محمدی با اشاره به هفت طرح مطرح شده برای احیای زاینده رود افزود: پنج طرح آن که مصوب شورایعالی آب بود و 2 طرح دیگر که یکی از آنها بازچرخانی آب در بستر زاینده رود در محدوده اصفهان است، مورد قبول ما نیست.
وی طرح بازچرخانی آب در بستر زاینده رود در محدوده شهرستان اصفهان را به مثابه ایجاد آب مصنوعی خواند و گفت: این یک توهم است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان نیز در این نشست تاکید کرد: پس از آب آشامیدنی، اولویت حقابه ها با بخش محیط زیست است و باید در اجرای مصوبه ها و طرح های سازگاری با کم آبی، این حقابه بویژه برای تالاب بین المللی گاوخونی در شرق اصفهان دیده شود.
سید رحمان دانیالی با اشاره به طرح جامع کاهش آلودگی هوا در اصفهان، افزود: این طرح بدون حقابه فضای سبز اصفهان و تالاب گاوخونی به نتیجه ای نمی رسد.
در این نشست، گزارش سازمان آب منطقه ای، شرکت توزیع برق، جهاد کشاورزی و مدیریت و برنامه ریزی اصفهان نیز ارائه شد.
زاینده ‌رود بزرگترین رودخانه فلات مرکزی ایران است که از کوه‌های زاگرس مرکزی بویژه زردکوه بختیاری سرچشمه گرفته و پیش از خشکسالی در کویر مرکزی ایران به سمت شرق حدود200 کیلومتر پیش می‌ رفت و در نهایت به تالاب گاوخونی در شرق اصفهان می ریخت.
این رودخانه در حدود 10 سال گذشته بدلیل خشکسالی و کمبود منابع آبی به رودخانه فصلی تبدیل شده و در اغلب ماه های سال در استان اصفهان خشک است.
آخرین بار که آب در این رودخانه تا شهر اصفهان و شرق این شهرستان جریان داشت از هفته دوم فروردین تا اواسط خرداد سال 96 بود.
هرچند مرداد امسال آب در این رودخانه به مدت 10 روز به منظور آبیاری درختان و باغ های غرب استان اصفهان جریان یافت اما به شهر اصفهان نرسید.

ارسال نظر

New Project اخرین اخبار
New Project پربیننده‌ترین اخبار