کشف ۹۰ تن فرآورده دامی غیرقابلمصرف در اصفهان
به گفته مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان ۹۰ تن انواع فرآوردههای خام دامی غیربهداشتی و فاسد در یک ماه گذشته در این استان جمعآوری و نابود شده است.
به گزارش ایرنا، شهرام موحدی افزود: طرح تشدید نظارت دامپزشکی بر فرآوردههای خام دامی با هدف حفظ سلامت مصرفکنندگان و تأمین بهداشت عمومی متشکل از ۵۴ تیم ثابت و سیار با بیش از پنج هزار و ۷۰۰ بازدید کارشناسی از واحدهای تولید، نگهداری، توزیع و عرضه فرآوردههای خام دامی در استان انجام شد. او گفت: هفت هزار واحد تولیدی، نگهداری، توزیعی و عرضه فرآوردههای خام دامی شامل کشتارگاههای دام و طیور، سردخانهها، کارگاههای نگهداری و بستهبندی، مراکز عرضه فرآوردههای خام دامی، خودروهای ویژه حمل، فروشگاهها، رستورانها، طباخیها، مراکز تهیه غذا در استان اصفهان در این طرح مورد بازدید کارشناسی دامپزشکی قرار گرفت. مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان تصریح کرد: بیش ۸۰ مورد نمونهبرداری با هدف تعیین هویت، اصالت و سلامت برخی از محصولات مرتبط در این طرح انجام و نسبت به اجرای عملیات آزمایشگاهی تخصصی دامپزشکی اقدام شد. او بیان کرد: بیش از ۳۰ هزار کیلوگرم از این فراوردههای خام دامی از چرخه مصرف انسانی خارج و تعداد ۳۳ پرونده تخلف به مراجع قضائی معرفی و ۱۰ واحد متخلف نیز تعطیل شد. موحدی از شهروندان خواست فرآوردههای خام دامی موردنیاز خود را از مراکز معتبر و تحت نظارت دامپزشکی تهیه کنند و در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی در مراکز، مراتب را با سامانه پاسخگویی سراسری دامپزشکی به شماره ۱۵۱۲ در میان گذارند. اصفهان رتبه نخست تولید گوشت مرغ و بوقلمون، رتبه چهارم تولید گوشت قرمز، رتبه دوم تولید تخممرغ و رتبه اول تولید شیر خام و رتبه سوم تولید عسل کشور را داراست. استان اصفهان دارای بیش از هفت میلیون و ۸۰۰ هزار رأس انواع دام است که این خطه را به یکی از قطبهای تولید فرآوردههای دامی در کشور تبدیل کرده است. استان اصفهان دارای ۲ هزار و ۶۰۰ واحد مرغداری صنعتی، ۱۷ کشتارگاه طیور و ۳۳ کشتارگاه دام و بیش از ۱۰ هزار مرکز بستهبندی و فرآوری فرآوردههای خام دامی است.