منارجنبان؛ مهمترین پروژه منطقه 9 اصفهان

برای تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام منطقه 9 شهرداری اصفهان به اعتبار 1600 میلیارد تومانی نیاز است

مدیر منطقه ۹ شهرداری اصفهان در سی و سومین نشست سه‌شنبه‌ها با رسانه، پاسخگویی در مسیر امید با اشاره به بودجه سال ۹۸ منطقه ۹ شهرداری اصفهان اظهار کرد: بودجه این منطقه در سال جاری با افزایش ۱۲ درصدی به میزان ۶۰ میلیارد تومان رسیده که ۴۰ میلیارد تومان به بخش عمرانی و ۲۰ میلیارد تومان به بخش جاری اختصاص یافته است. عباس روحانی ادامه داد: در این منطقه ۱۱ پروژه نیمه‌تمام وجود دارد که برای تکمیل آنها در حال حاضر بیش از یک هزار و ۶۴۸ میلیارد تومان اعتبار نیاز است. روحانی با اشاره به پروژه‌های انجام شده در سطح این منطقه اظهار کرد: ایجاد فاز یک خیابان بهشت با ۱۵ میلیارد تومان هزینه برای آزادسازی آن، استخر نور، باز زنده سازی مادی رهنان، خط انتقال کلکتور شرقی غربی فاضلاب همچنین تملک و آزادسازی ورزشگاه شهدای غرب از جمله این پروژه‌ها به شمار می‌رود. او با اشاره به پروژه‌های مشارکتی منطقه خاطرنشان کرد: مجموعه تجاری مسکونی خیابان قدس، ساماندهی سالن‌های مطالعه و فرهنگسراهای سطح منطقه، مجموعه مسکونی، تجاری خیابان شهید اشرفی اصفهانی و بویژه مجموعه فرهنگی خدماتی گردشگری منارجنبان از جمله این پروژه‌ها است. مدیر منطقه ۹ شهرداری اصفهان ادامه داد: تعداد کل برنامه‌های فرهنگی اجتماعی در سال گذشته ۴۹۵ برنامه و تعداد برنامه‌های اجرا شده در حوزه سلامت ۴۷۷ عنوان برنامه بوده است.

بی‌توجهی به ظرفیت‌های گردشگری

او منطقه ۹ را یک منطقه خاص توصیف کرد و گفت: در این منطقه ظرفیت‌های گردشگری زیادی وجود دارد اما کمتر موردتوجه قرارگرفته است. روحانی خاطرنشان کرد: در این منطقه گردشگری غذایی توسط مردم شکل‌گرفته و گردشگری عرفان در منطقه ایجاد شده است. او با بیان اینکه آتشگاه و منارجنبان به عنوان عناصر تأثیرگذار در مباحث میراثی مطرح است، افزود: ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های دیگری نیز در این منطقه وجود دارد از جمله لواخانه در محله آزادان که متأسفانه مورد کم‌توجهی قرار گرفته است. روحانی با اشاره به ظرفیت‌های گردشگری منطقه خاطرنشان کرد: منارجنبان به عنوان اثر فاخر تاریخی منطقه، نوروز امسال بعد از بنای تاریخی چهلستون دومین رتبه جذب گردشگر را به خود اختصاص داد، اما مهجور مانده است. پروژه تجاری و فرهنگی منارجنبان برای ارائه صنایع‌دستی به گردشگران توسط سرمایه‌گذار بخش خصوصی در مجاورت منارجنبان در حال ساخت است که امیدواریم بتواند شهر اصفهان را تحت تأثیر قرار دهد. مدیر منطقه ۹ شهرداری اصفهان تأکید کرد: درصددیم ناژوان را به شمال آتشگاه متصل کنیم، ازاین‌رو سال ۹۵ پارک ۱۸ هزار مترمربعی جنت را روبه‌روی آتشگاه ایجاد و نقطه آغاز این اتصال را برقرار کردیم که امیدواریم این رؤیا به واقعیت تبدیل شود. او افزود: سال گذشته در بودجه منطقه ۹ ردیف اعتباری برای این پروژه در نظر گرفته نشد، اما امسال برای این مهم ردیف قابل‌توجهی اختصاص یافت تا اتصال ناژوان به شمال آتشگاه را قوی‌تر کنیم.

چالش‌های منطقه

او با بیان اینکه منطقه ۹ تنها ورودی غربی شهر اصفهان است، تصریح کرد: در این منطقه چالش‌های زیادی وجود دارد که مهمترین آنها دسترسی نداشتن‌ به خیابان‌های اصلی است که باعث شده حمل‌ونقل عمومی کارایی در منطقه نداشته باشیم. مدیر منطقه ۹ شهرداری اصفهان افزود: توجه نکردن به بافت‌های تاریخی و لواخانه که شاید حتی مسئولان میراث فرهنگی آن را نشناسند از دیگر مشکلات این منطقه به شمار می‌رود هرچند سعی کردیم در ایام نوروز امسال با چاپ بروشور لواخانه را معرفی کنیم. او با اشاره به مشکلات ترافیکی منطقه گفت: چهارراه جهاد به دلیل وجود بنکداران مواد غذایی، قرارگیری شعبه دادگستری و اینکه تنها ورودی شهر است از مهم‌ترین مشکلات ترافیکی منطقه به شمار ‌می‌رود، ازاین‌رو خیابان شهید ترک لادانی را روبه‌روی خیابان صاحب روضات در حال ساخت داریم که عملیات اجرایی آن آغاز شده و در آینده پل ارتباطی دو خیابان از روی بزرگراه شهید خرازی راه‌اندازی خواهد شد. روحانی گفت: تعیین نکردن طرح ارتفاعات و کاهش یک طبقه از ارتفاع ساختمان‌ها در این منطقه دیگر مشکل منطقه ۹ به شمار می‌رود. او با بیان اینکه وجود خاک با گرید یک در این منطقه بی‌نظیر است، تصریح کرد: با توجه به این مزیت در خاک منطقه از بین بردن آن خیانتی به آینده شهر خواهد بود و مردم منطقه نیز از این بابت نگران هستند. مدیر منطقه ۹ شهرداری اصفهان با انتقاد از اینکه این منطقه کمتر موردتوجه قرار گرفته زیرا جزو مناطق انتهایی شهر است، اظهار کرد: فریز نگه‌داشتن زمین‌ها برای آینده یکی دیگر از مشکلات منطقه است. او با اشاره به مشکلات دسترسی‌ها برای ناژوان گفت: ناژوان برای مردم شهر یک پتانسیل و برای ساکنان این منطقه عذاب شده، ترددهای مردم بویژه در نوروز ساکنان ناژوان را با مشکلات زیادی مواجه کرده و به همین دلیل آدرس‌دهی‌ها از بافت مسکونی را حذف کردیم. مدیر منطقه ۹ شهرداری اصفهان ادامه داد: از دو سال گذشته دسترسی‌ها از دل محلات به سمت ناژوان را حذف و دسترسی تنها از سمت اتوبان خرازی امکان‌پذیر شد.

پروژه‌های محرک توسعه منطقه ۹

روحانی با اشاره به پروژه‌های محرک توسعه منطقه ۹ گفت: باز زنده سازی مادی رهنان یکی از پروژه‌های محرک توسعه منطقه به شمار می‌رود همچنین پارک مهر در بخش پایینی کوه آتشگاه که یک محیط تفرجگاهی بود، اما به محیط بی‌دفاع شهری امتداد می‌یافت که در دیدگاهی جدید بازسازی آن را موردتوجه قرار داده‌ایم. او افزود: توسعه پارک‌های تفرجگاهی و اتصال به آتشگاه در دستور کار قرار گرفته، اما پروژه‌ای که امروز در دست اقدام قرار دارد باز زنده سازی ۱۸ هزار مترمربع مساحت مادی رهنان است. مدیر منطقه ۹ شهرداری اصفهان قرار گرفتن نخستین ایستگاه خط دو مترو در منطقه ۹ را ظرفیت ویژه‌ای برای این منطقه عنوان کرد و گفت: برای اجرای پروژه‌های جدید در منطقه ۹ نیاز به مشارکت سرمایه‌گذاران داریم. او تصریح کرد: نبود هتل در این منطقه یکی از چالش‌ها به شمار می‌رود ازاین‌رو با سرمایه‌گذاران بخش خصوصی برای ساخت هتل وارد مذاکره شده‌ایم و تاکنون نقطه‌یابی آن را انجام داده‌ایم.

اولویت‌ برنامه‌ها و پروژه‌ها در سال ۹۸

او با اشاره به اهم اقدامات راهبردی منطقه ۹ خاطرنشان کرد: تحقق بودجه ۹۶ درصدی تملک و آزادسازی ورزشگاه غرب اصفهان، اتمام تعمیرات و بازسازی اساسی استخر نور، تملک و آزادسازی خیابان شهید ترک لادانی (آذر مهر)، آغاز عملیات اجرایی پروژه باز زنده سازی مادی رهنان و اصلاح ۲۲ درصد از بافت فرسوده این منطقه از جمله این اقدامات به شمار می‌رود. روحانی تملک خیابان بهشت، تملک اتصال خیابان قدس به خیابان اشرفی اصفهانی، تملک ادامه خیابان شهید عشوریون، خیابان ۲۰ متری کوهانستان، زیرسازی و آسفالت معابر، ساماندهی پارک‌ها، توسعه بوستان کوهسار، توسعه خط انتقال کلکتور خیابان آتشگاه، حدفاصل خیابان بهشت تا خیابان لوله و توسعه بوستان جنت را از پروژه‌های توسعه‌ای منطقه ۹ در سال ۹۸ عنوان کرد. او ادامه داد: اولویت‌های منطقه برای تدوین برنامه عملیاتی و بودجه سال ۹۸ شامل بهره‌برداری و استفاده بهینه از دارایی‌های مشهود و نامشهود در راستای افزایش تقویت ظرفیت‌های درآمدی و کاهش هزینه‌ها، اهتمام و تمرکز بر اتمام پروژه‌های تأثیرگذار نیمه‌تمام و بازآفرینی طرح‌های ناکارآمد شهری و بافت فرسوده، گسترش محرک‌ها و جاذبه‌های هویتی و تقویت حس مکان در عرصه‌های اکولوژیک عناصر طبیعی و تاریخی همچنین تقویت و تمرکز بر فرصت‌های جاذب سرمایه‌گذار و عرضه طرح‌های توجیه اقتصادی از جمله این اولویت‌ها به شمار می‌رود.

ارسال نظر

New Project اخرین اخبار
New Project پربیننده‌ترین اخبار