توانمندسازی والدین، تقویت تغذیه با شیرمادر، حال و آینده

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کاشان، از شعار هفته ترویج تغذیه با شیر مادر 13 لغایت 19 تیرماه سال جاری با عنوان "توانمندسازی والدین، تقویت تغذیه با شیرمادر، حال و آینده" خبر داد.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کاشان، از شعار هفته ترویج تغذیه با شیر مادر 13 لغایت 19 تیرماه سال جاری با عنوان "توانمندسازی والدین، تقویت تغذیه با شیرمادر، حال و آینده" خبر داد.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل، دکتر محمد حاجی جعفری اظهار داشت: در گذشته تنها راه تغذيه نوزاد در ماه‌هاي اول يا دوسال ابتدايي زندگي شير مادر بود، اما امروزه متأسفانه با وجود شير خشك، بعضی مادران شيردهي طبيعي به كودك را زودتر متوقف مي‌كنند يا برخي از مادران نسبت به دادن شير خود به نوزاد بي‌تفاوت می باشند.

وی، با بیان اینکه در دين اسلام و از نظر بهداشتي و پزشكي بر اهميت شير مادر تأكيد شده، گفت: شير مادر حاوي تركيباتي در تقويت استخوان‌ها و رشد طبيعي تمام‌ اندام بدن است كه حتي در شير خشك نيز يافت نمي‌شود و تغذیه با شیرمادر در جلوگیری از تمام انواع سوءتغذیه، امنیت غذایی شیرخواران و کودکان خردسال را تامین می کند.

معاون درمان دانشگاه افزود: حفظ، حمایت و ترویج تغذیه با شیرمادر ضمن اینکه زیربنای تکامل سالم کودک است، پایه و اساس توسعه کشور و برای سلامتی سیاره ما و ساکنین آن حیاتی است.

وی، با اشاره به اینکه سازمان بهداشت جهانی و یونیسف، شروع زودهنگام تغذیه با شیرمادر ظرف یک ساعت اول تولد، تغذیه انحصاری با شیرمادر در طی شش ماهه اول زندگی و ادامه تغذیه با شیرمادر تا دو سالگی یا بیشتر همراه با عرضه غذاهای کمکی مغذی، کافی و سالم از شش ماهگی به بعد را برای سلامتی مادام العمر، رفاه و تندرستی زنان و کودکان توصیه می کند.

دکتر حاجی جعفری تاکید کرد: سال‌ها تحقيقات و بررسي‌هاي متخصصان حوزه سلامت نشان داده است كه شيردهي براي مادر و نوزاد، سودمند است و اثر مثبت آن در دوران كودكي و بزرگسالی مشاهده می شود، شير مادر علاوه بر اينكه از سندروم خطرناك مرگ ناگهاني نوزاد تا حد امكان جلوگيري مي‌كند و باعث تقويت عملكرد ريه‌هاي نوزاد نيز مي‌شود، همچنین از مشكلات تنفسي و تنگي نفس کودکان جلوگيري مي‌كند‌.

آشنايي با عوارض خالكوبي در بدن

مدير نظارت بر امور دارو و مواد مخدر معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكي كاشان اظهار داشت: تاتو يا خالكوبي نوعي روش تزريق رنگ به داخل لايه هاي فوقاني سطحي پوست است كه يك طرح دائمي روي پوست ايجاد مي كند و امروزه بسيار رايج شده است اما پيش از تصميم براي انجام آن بايد از عوارض آن آگاه باشيم تا به راحتي خطرات آن را نپذيريم .

دكتر محمد حسين خياط كاشاني در گفتگو با خبرنگاران، به واكنش هاي حساسيتي اشاره كرد و ادامه داد: تاتو قادر است انواع حساسيت هاي پوستي شامل يك خارش ساده در محل خالكوبي تا انواع موارد شديدتر مانند كهير و بثورات جلدي را دربرگيرد كه اين عوارض جدي مي تواند سال ها پس از خالكوبي ادامه داشته باشد.

دكتر خياط كاشاني در ادامه، با اشاره به بروز انواع عفونت هاي پوستي با انجام تاتو تصريح كرد: با ورود رنگ از طريق سوراخ كردن پوست، سيستم دفاعي بدن قادر به مقابله با انواع عوامل عفوني فرصت طلب نخواهد بود و انواع عفونت هاي ويروسي جدي مانند ايدز، هپاتيت ب يا هپاتيت سي كه در حال حاضر درمان قطعي ندارند با انجام تاتو قابل انتقال هستند .

وي تاكيد كرد: به نظر مي رسد بسياري از مراكز تاتو و آرايشگاه ها به رعايت مسائل بهداشتي دقت كافي ندارند و افراد به صورت ناخواسته خود را دچار شديدترين نوع عفونت هاي ويروسي و باكتريايي مانند سل قرار مي دهند كه يا درمان قطعي ندارند يا به سختي با انواع داروها كنترل مي شوند.

وي، با بيان اينكه تاتو بر عملكرد سيستم تعريق بدن تأثير منفي مي گذارد، اظهار داشت: به نظر مي رسد در افرادي كه بيشتر سطح بدن خود را خالكوبي مي كنند عملكرد سيستم تعريق به عنوان مركز تنظيم كننده دما و تعديل كننده ميزان آب و سديم بدن به هم مي ريزد .

مدير نظارت بر امور دارو و مواد مخدر معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكي كاشان اظهار داشت: افرادي كه خالكوبي مي كنند در صورت نياز به عكس برداري پزشكي مانند MRI در معرض آسيب پذيري بيشتري قرار دارند؛ همچنين به نظر مي رسد در اين افراد خطر سرطان پوست تشديد مي شود و با تزريق جوهرهاي مركب حاوي فلزات سنگين و خطرناك مانند جيوه و سرب علائم مخفي مي ماند و خطر بروز سرطان نيز تشديد مي شود .

دكتر خياط كاشاني، با اشاره به اينكه روش هاي از بين بردن تاتو نيز به سختي انجام مي شود،تاكيد كرد: با انجام ليزر مي توان تا حدي اثرات سطحي تاتو را از بين برد اما در برخي موارد با نياز به جراحي پوست، ناحيه مربوطه ترميم مي شود اما همواره آثار زخم باقي خواهد ماند.

ارسال نظر

New Project اخرین اخبار
New Project پربیننده‌ترین اخبار