بهره‌مندی یک‌میلیون و ۸۰۰ هزار مشترک در استان از گاز طبیعی

در دیدار مدیرعامل شرکت گاز استان اصفهان با رئیس سازمان نظام مهندسی استان، زمینه‌های اجرا و نظارت بر سیستم لوله‌کشی داخلی منازل و ساختمان‌های مشترکین گاز طبیعی و همچنین ترویج فرهنگ ایمنی و مصرف بهینه گاز طبیعی موردبحث و بررسی قرار گرفت.

به گزارش اصفهان امروز، در این دیدار مدیرعامل شرکت گاز استان اصفهان گفت: برقراری جریان گاز فقط با تأییدیه نظام مهندسی انجام می‌شود و این شرکت به‌هیچ‌عنوان تغییر در سیستم لوله‌کشی داخلی گاز بدون تأییدیه سازمان نظام مهندسی را نمی‌پذیرد و طبق دستورالعمل و قراردادهای اولیه، در صورت مشاهده و گزارش مأمورین این اداره، جریان گاز مصرفی قطع و وصل مجدد آن منوط به تأییدیه سازمان نظام مهندسی ساختمان است.

سید مصطفی علوی، با تأکید بر اینکه در هر بخشی از فرآیند گازرسانی کیفیت کار بسیار حائز اهمیت است، افزود: از نصب یک بست ساده تا رنگ‌آمیزی نهایی علمک ها و .. باید نظارت دقیق انجام گیرد و مهندسین ناظر باید در پیاده‌سازی ضوابط و استانداردهای نظام مهندسی ساختمان، به‌ویژه آنجایی که بحث جان و مال مردم در میان است مکلف هستند که سخت‌گیرانه و با حساسیت بالایی نظارت داشته باشند.

او با تقدیر از تلاش‌های نظام مهندسی ساختمان در راستای رعایت ضوابط و استانداردها در حوزه گازرسانی طی چند سال اخیر، افزود: در حال حاضر بیش از یک‌میلیون و ۸۰۰ هزار مشترک در سطح استان از نعمت گاز طبیعی بهره‌مند هستند که این حجم خدمات با نظارت نظام مهندسی ساختمان انجام شده است.

مدیرعامل شرکت گاز استان اصفهان، بیان داشت: مسئولیت‌های اجتماعی دو سازمان ایجاب می‌کند همکاری‌های مشترک در راستای کاهش حوادث ناشی از مصرف گاز طبیعی افزایش یابد و خوشبختانه طی سال‌های اخیر اقدامات مؤثری از سوی شرکت گاز استان در راستای فرهنگ‌سازی مصرف ایمن و بهینه گاز انجام گرفته است.

علوی، افزود: سال گذشته بالغ‌بر ۴۳۵ دقیقه برنامه رادیو - تلویزیونی به منظور ترویج فرهنگ استفاده ایمن و بهینه گاز طبیعی تولید و پخش گردید همچنین در این راستا تفاهم‌نامه همکاری با آموزش‌وپرورش، معاونت بهداشت و درمان استان انعقاد شد و از ظرفیت‌های کمیته فرهنگ شهروندی شهرداری، تریبون‌های نماز جمعه، شورای اداری استان و شهرستان‌ها و مطبوعات استان نیز به نحو مطلوبی استفاده گردید.

او، خاطرنشان ساخت: در بخش خانگی با توجه به افزایش نظارت‌ها در سیستم لوله‌کشی و رعایت استانداردهای گازرسانی میزان حوادث کاهش یافته اما در بخش صنعت جای کار بسیاری وجود دارد.

علوی، با اشاره به محوریت گاز در روند توسعه اقتصادی استان گفت: سهم گاز در سبد انرژی استان حدود ۷۰ درصد است و در حال حاضر 5/99 درصد جمعیت استان از این نعمت بهره‌مند هستند.

او، بیان داشت: سالیانه حدود ۲۱ میلیارد مترمکعب گاز در استان اصفهان مصرف می‌شود، درصورتی‌که اقدامات ساده‌ای مانند عایق کردن ساختمان‌ها صورت گیرد میزان قابل‌ملاحظه‌ای در مصرف گاز صرفه‌جویی می‌شود.

مدیرعامل شرکت گاز استان اصفهان، همچنین با تأکید بر موضوع واگذاری نظارت بر گاز دو پوندی، گفت: در این راستا از زحمات سازمان نظام مهندسی تشکر می‌کنیم اما برخی رویه‌ها ایراداتی وجود دارد که قابل اصلاح است.

او گفت: فلسفه وجودی نظام مهندسی ساختمان اجرای استانداردها در راستای ایجاد آرامش در جامعه است لذا انتظار می‌رود نظارت را در بخش‌های مختلف افزایش یافته و با مهندسین ناظر که خارج از چارچوب و بی‌توجه به استانداردها کار می‌کنند برخورد قانونی شود.

در ادامه غلامحسین عسگری، رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان با اشاره به واگذاری نظارت بر گاز دو پوندی اظهار داشت: اقدامات مؤثری در ساماندهی کار نظارت و نیز آموزش مجریان صورت گرفته و فرآیند گاز به سوی لوله‌کشی تو کار در حال تغییر است.

او، بیان داشت: معتقدم تا زمانی که نتوانیم استانداردها را رعایت کنیم و کیفیت کار را بالا ببریم نباید مسئولیت کاری را بپذیریم لذا در خصوص موضوع نظارت بر گاز دوپوندی نیز باید ابتدا زیرساخت آن فراهم شود.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان، تصریح کرد: برای تصدی نظارت بر گاز دوپوندی از نظر نیروی انسانی متخصص این پتانسیل در سازمان وجود دارد.

او، گفت: تأکید بر استفاده از مصالح استاندارد و نیز دقت نظر در تست لوله‌کشی‏ و اتصالات و علاوه بر آن بررسی کیفیت مسیر دودکش‏ها و نکات ایمنی مرتبط با آن‏ها از مهم‌ترین نکاتی است که در حال حاضر بسیار مورد توجه مهندسان مکانیک ناظر گاز است.

عسگری، نیز بر افزایش رابطه کاری و تعامل طرفین در جهت کاهش خسارات و تلفات ناشی از حوادث گاز تأکید کرد.

ارسال نظر

New Project اخرین اخبار
New Project پربیننده‌ترین اخبار