تعامل با استارتاپ‌ها برای حل مشکلات شهری

عضو کمیسیون امور اقتصادی، حقوقی و گردشگری شورای شهر اصفهان گفت: مدیریت شهری و شهرداری‌ها در همه دنیا و همچنین ایران به‌ویژه کلان‌شهر تهران در حال حرکت به سمت استفاده از ظرفیت و پتانسیل استارتاپ‌ها بوده و برای تعامل بیشتر با آن‌ها برای حل مسائل و مشکلات خود در حال برنامه‌ریزی هستند.

کوروش خسروی در گفت‌وگو با ایمنا اظهار کرد: ماه گذشته شهرداری تهران یک رویداد بزرگ Reverse Pitch (ارائه معکوس) را به منظور بهبود تعامل با استارتاپ‌ها برگزار کرد. در چنین رویدادهایی برخلاف همایش‌های معمول که فعالان کسب‌وکارهای نو و استارتاپ‌ها در آن به ارائه ایده‌ و تکنولوژی‌های خود می‌پردازند، کارفرمایان توضیح می‌‌دهند که به چه تکنولوژی و ایده‌ای نیاز دارند.

او افزود: در این راستا شهرداری تهران در یک رویداد ارائه معکوس، نیاز این نهاد به فعالیت استارتاپ‌ها در حوزه پسماند و اینکه آن‌ها در فرآیند جمع‌آوری، تفکیک و بازیافت پسماند چه کمکی می‌توانند به شهرداری تهران داشته باشند را مطرح کرد.

دبیر جشنواره ملی کارآفرینی شیخ بهایی خاطرنشان کرد: به‌تازگی شهرداری تهران چنین رویکردی را در حوزه پساب نیز در پیش گرفته است.

خسروی گفت: شهرداری اصفهان نیز چنین اقداماتی را آغاز کرده و به این جمع‌بندی رسیده است که برای حل مسائل و مشکلات خود به تعامل با شرکت‌های دانش‌بنیان، نوپا و استارتاپ‌ها با ایده‌های خلاقانه بپردازد.

او افزود: با توجه به گردشگرپذیر بودن شهر اصفهان، نیاز اساسی این افراد به اسکان و اینکه همیشه اسکان مسافران در اصفهان یک چالش جدی بوده است، شهرداری اصفهان حدود شش ماه قبل با الگوبرداری از استارتاپ معروف ایر بی ان بی (Airbnb) و همکاری با یک شرکت خصوصی، سامانه‌ای با عنوان ای‌رزروینگ (eReserving) برای معرفی منازل مسکونی در اصفهان که قابل‌ارائه به گردشگران این کلان‌شهر است، راه‌اندازی کرد.

عضو کمیسیون امور اقتصادی، حقوقی و گردشگری شورای شهر اصفهان اضافه کرد: شهروندان اصفهانی می‌توانند منازل مسکونی خود را در این سامانه برای اجاره به مسافران و گردشگران معرفی کنند. گردشگران نیز می‌توانند با خیالی آسوده پیش از رسیدن به اصفهان بدون اینکه به ترافیک شهر اضافه کنند یا هزینه فرصتی برای یافتن محل موردنظرشان بپردازند با یک قیمت مناسب از محل اسکان خود اطمینان کسب کنند. خسروی یادآور شد: این سامانه در تمام سال فعال است و همه می‌توانند از آن بهره ببرند.

او خاطرنشان کرد: ایربی‌ان‌بی (Airbnb) در آگوست ۲۰۰۸ در سان فرانسیسکو (کالیفرنیا) پایه‌گذاری شد و وب‌گاهی برای کرایه مکان‌های اقامتی است، این شرکت دارای حدود سه میلیون اقامتگاه، از خانه‌های کوچک چوبی گرفته تا ویلاهای گران‌قیمت و حتی هتل‌ها در ۶۵ هزار شهر و ۱۹۱ کشور جهان است.

رئیس مرکز مطالعات و پژوهش‌های شورای اسلامی شهر اصفهان افزود: بر اساس پیش‌بینی مجله فورچون سال آینده یعنی سال ۲۰۲۰ ایربی‌اندبی سه میلیارد دلار سود خالص ایجاد می‌کند؛ یعنی یک استارتاپ می‌تواند رقمی حدود ۴۰ هزار میلیارد تومان که ۱۰ برابر بودجه شهرداری اصفهان است ارز افزوده ایجاد کند.

او اضافه کرد: البته انتظار نداریم که ای‌رزروینگ بتواند در کوتاه‌مدت به چنین درآمدی دست یافته و خلق ثروت کند اما انتظار داریم که حداقل به یک منبع درآمد پایدار برای سازمان فاوا تبدیل شود و این سازمان دیگر از لحاظ اقتصادی به شهرداری اصفهان وابسته نباشد که این مهم دور از ذهن نیز نیست.

خسروی تأکید کرد: این اقدام نمونه‌ای بارز از نقش کرایه فضاهای شهری برای ایجاد درآمد پایدار است. بی‌شک در دیگر حوزه‌های اقتصاد شهری با استفاده از پتانسیل استارتاپ‌ها می‌توان به‌راحتی ضمن کاهش هزینه‌های شهری، درآمد پایدار و کارآمد ایجاد کرد.

ارسال نظر

New Project اخرین اخبار
New Project پربیننده‌ترین اخبار