یک دنیا تردید درباره فایزر
سخنگوی سازمان غذا و دارو گفت: تاکنون هیچگونه واکسن خارجی کرونا وارد کشور نشده و همچنان سیاست وزارت بهداشت تکیه بر توان داخلی است.
موج توقف واکسیناسیون کرونا به علت ابهامات فراوان درباره عوارض واکسنهای ساخت کشورهای غربی و مرگهای مشکوک پس از تزریق این نوع واکسنها به کشورهای شرق آسیا و اقیانوسیه رسید.حدود ۱۰۰ نفر پس از تزریق واکسنهای کرونای فایزر، مدرنا و آکسفورد به طرز مشکوکی مردند تا تردیدها نسبت به عوارض واکسنهای آمریکایی و انگلیسی بیشتر شود. هنوز تولیدکنندگان این واکسنها و مدیران بهداشت آمریکا و انگلیس در این باره موضعگیری نکردهاند، اما واکنش کشورها به این واکسنها نشان میدهد حتی سازمان جهانی بهداشت هم در تایید واکسن فایزر عجله کرده است.
شرکت فایزر توانست زودتر از دیگر شرکتها واکسن کرونا را تولید و در دسترس متقاضیان آن قرار دهد، اما سوالی که اذهان و افکار عمومی را درگیر خود کرده این است که تا چه اندازه میتوان به واکسن فایزر اطمینان و اعتماد کرد.
انتشار وسیع اخبار مرگومیر افرادی که واکسن شرکت آمریکایی فایزر را دریافت کردهاند، منجر به استیصال برخی کشورها برای آغاز واکسیناسیون شده است و آنها تصمیم گرفتهاند تا حصول اطمینان کامل از ایمنی و موثر بودن واکسن کرونا، نسبت به تزریق آن اقدام نکنند. به گزارش گاردین، کشورهای استرالیا، نیوزیلند، تایوان و ژاپن واکسیناسیون را تا ماهها آغاز نمیکنند و در حال حاضر مشغول بررسی دقیق واکنش مردم سایر نقاط دنیا به واکسنهای فایزر، آکسفورد و مدرنا هستند. آنها میگویند عجلهای نیست، منتظر نتایج تزریق فایزر در دیگر کشورها میمانیم!
استرالیا، نیوزیلند و تایوان موفقترین کشورها در کنترل ابتلا به کرونا بودهاند و از ابتدای شیوع پاندمی، اقدامات بهموقع آنها و همراهی گسترده مردم با پروتکلها باعث کنترل شیوع بیماری شده است. ژاپن نیز یکی از کشورهایی است که در مرحله سوم تست انسانی واکسن فایزر شرکت کرده و در ازای آن میزان زیادی از این واکسن را دریافت کرده است، اما حاضر نیست قبل از بررسی نتایج تزریق آن در سایر کشورها و نیز بررسی مجدد کارایی آن توسط خود، نسبت به واکسیناسیون اقدام کند.
گرگ هانت، وزیر بهداشت استرالیا هم میگوید: استرالیا مفتخر است در گروه «موفقترین کشورهای جهان در مبارزه با «کووید-۱۹» قرار دارد، اما برای آغاز واکسیناسیون تحت فشار نخواهد بود.
استرالیا، نیوزیلند، ژاپن و تایوان تا پایان فوریه (اسفند) یا بعد از آن واکسیناسیون را شروع نمیکنند؛ قرار است با تأخیر عمدی در روند واکسیناسیون، این کشورها دادههایی از اثربخشی و