مرحله دوم سمپاشی درختان شهر اصفهان تا ۲۵خردادماه ادامه دارد

مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری اصفهان گفت: مرحله اول سمپاشی درختان شهر اصفهان فروردین و اوایل اردیبهشت ماه سال جاری انجام شد و مرحله دوم نیز که از اوایل خردادماه کلید خورد، تا ۲۵ خردادماه و در صورت پایداری شرایط آب و هوایی انجام می شود.

مرحله دوم سمپاشی درختان شهر اصفهان تا ۲۵خردادماه ادامه دارد

احمد سلیمانی پور در گفتگو با خبرنگار ایمنا اظهارکرد: مهمترین آفتی که در این دوره در بین درختان شیوع پیدا می کند، آفت کنه تارعنکبوتی برای گونه های گیاهی مثل نارون که تاج پوشش آنها دچار آفت می شود، چنار، زبان گنجشک ها، بید و اقاقی هاست که در گونه های مختلف گیاهی توسعه می یابند.

وی ادامه داد: سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری اصفهان این بار برای مبارزه با آفات درختان از کنه کُش های گیاهی و بیولوژیکی که آسیبی برای انسان ندارند، استفاده می کند.

مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری اصفهان افزود: اگر دمای هوا بالا برود احتمال بروز سوسک برگ خوار و طغیان شته ها روی درختان نارون نیز اتفاق می افتد، ضمن اینکه شپش هم بر روی درخت های سوزنی برگ مثل نارون و سرو وجود دارد که در حال مبارزه با آنها هستیم.

وی با تاکید بر اینکه مبارزه با آفات فقط با استفاده ازسموم شیمیایی انجام نمی شود، گفت: در سالهای گذشته برای سم پاشی درختان ۲۰هزار لیتر سم شیمیایی در سطح شهر استفاده می شد اما با توجه به تحقیقات انجام شده بر روی گونه های مختلف گیاهی و کنترل فیزیکی آفات، استفاده از تله های نوری و مبارزه بیولوژیکی و گیاهی، مصرف سموم به ۱۲ هزار لیتر کاهش یافته است .

سلیمانی خاطرنشان کرد: امسال سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری اصفهان برای مبارزه با آفات درختان به سمت سموم گیاهی و بیولوژیکی رفته به طوری که دو سوم ۱۲ هزار لیتر سم مصرفی از نوع گیاهی و بیولوژیکی است تا ضرر کمتری برای انسانها داشته باشد.

مدیر عامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری اصفهان اظهارکرد: دستگاهی که برای سمپاشی استفاده می شود «تربولاینر» نام دارد، این دستگاه از لحاظ پاشش سم به قدری قوی عمل می کند که سم را به پودر تبدیل کرده تا بر روی آفت ها اثر گذاری بالایی داشته باشد و علاوه بر این قادر است تا ارتفاع ۲۰ متر سم پاشی کند.

وی با اشاره به دیگر مزایای دستگاه تربولاینر، اضافه کرد: با استفاده از این دستگاه تعداد نیروی انسانی در این بخش به یک پنجم کاهش پیدا می کند، میزان مصرف سم به یک سوم تقلیل پیدا کرده و سرعت انجام کار نیز با کیفیت بیشتری انجام می شود.

سلیمانی پور ادامه می دهد: برای انجام هر چه بهتر سم پاشی ها، یک نفر کارشناس فضای سبز به صورت فعال به عنوان ناظر بر کیفیت عملیات سم پاشی و رفع عیوب احتمالی در کنار پیمانکار سم پاشی موظف به حضور است و افرادی که سم پاشی را انجام می دهند نیز باید تجهیزات ایمنی ازجمله ماسک، دستکش، عینک و دیگر لوازم مخصوص را استفاده کنند.

وی با بیان اینکه برای سم پاشی درختان، خیابان ها و مکان های مورد نظر از قبل شناسایی می شوند و به وسیله نصب پلاکارد زمان سمپاشی به شهروندان اطلاع رسانی می شود، افزود: ساکنان منازل مسکونی این خیابان ها باید همکاری لازم را با این سازمان انجام داده و نسبت به بستن پنجره های رو به خیابان منزل خود اقدام کنند و چنانچه میز نانوایی ها در خیابان قرار گرفته باشد، ضروری است متصدیان نانوایی قبل از طبخ نان، میزها را شستشو دهند تا از بروز بیماری جلوگیری شود .
مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری اصفهان اعلام کرد: سم پاشی درختان از ساعت ۱۱ شب تا ۶ صبح انجام می شود تا از میزان تردد شهروندان در شهر کاسته شود .

وی بار دیگر از شهروندان خواست تا در دوره سمپاشی درختان، با این سازمان همکاری لازم را داشته باشند و حتی الامکان سعی کنند از قرار دادن خودرو خود در مسیر سمپاشی خودداری کرده، از قرار دادن مواد غذایی در بالکن ها بپرهیزند و درب ها و پنجره های مشرف به مسیر سمپاشی را ببندند .

سلیمانی پور تاکید کرد: البته علاوه بر نصب بنرهای اطلاع رسانی زمان سم پاشی درختان، ساعتی قبل از رسیدن خودروهای سم پاشی بازهم اطلاع رسانی به شهروندان ساکن در محل های مورد نظر توسط نیروهای انسانی سازمان انجام می شود.


ارسال نظر

New Project اخرین اخبار
New Project پربیننده‌ترین اخبار