آیا پس از تزریق واکسن کرونا می‌توانیم پروتکل‌های بهداشتی را کنار بگذاریم؟

واکسیناسیون عمومی مدتی است که در کشورمان آغاز شده و این سؤال ایجاد می‌شود که واکسیناسیون کرونا تا چه اندازه اثربخش است و آیا می‌توان در صورت واکسیناسیون پروتکل‌های بهداشتی را کنار گذاشت؟

آیا پس از تزریق واکسن کرونا می‌توانیم پروتکل‌های بهداشتی را کنار بگذاریم؟

چند هفته‌ای است که واکسیناسیون عمومی در کشورمان آغاز شده و این سؤال ایجاد می‌شود که واکسیناسیون کرونا تا چه اندازه اثربخش است و آیا می‌توان در صورت واکسیناسیون پروتکل‌های بهداشتی را کنار گذاشت؟

سازمان جهانی بهداشت می‌گوید پایان پاندمی تابعی از میزان اثربخشی واکسن‌های کرونا در برابر واریانت‌ها یا همان گونه‌های جهش یافته ویروس کرونا و میزان پوشش واکسیناسیون و سرعت تزریق آن در کشورهاست.

اگرچه مطالعات نشان‌دهنده اثربخشی بالای واکسن‌های کرونا بر مرگ و میر و کاهش بستری بیماران در بیمارستان‌هاست اما هیچ یک از این واکسن‌ها 100 درصد اثربخش نیستند و بنابراین رعایت پروتکل‌های بهداشتی در کنار واکسیناسیون همچنان ضروری است. همچنین به دلیل آن‌که از شیوع بیماری کرونا هنوز مدت زمان زیادی نگذشته است، درباره مدت زمان اثربخشی واکسن‌ها تردید وجود دارد و معلوم نیست که هر فرد واکسینه شده تا چه مدت پس از تزریق واکسن کرونا، در برابر این ویروس مصونیت دارد؛ با گذشت مدت زمانی از واکسیناسیون عمومی در برخی نقاط جهان، تزریق دوز سوم (دوز یادآور) واکسن کرونا نیز آغاز شده است که احتمالاً نشانگر اثربخشی کوتاه مدت واکسن‌ها در برابر این ویروس است.

چه مدت پس از تزریق واکسن در مقابل بیماری ایمن می‌شویم؟

طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت، از زمان تزریق دوز دوم واکسن کرونا تا ایجاد ایمنی، حدود 14 روز طول می‌کشد و بنابراین در 14 روز ابتدایی پس از تزریق واکسن کرونا نیز فرد باید حتماً پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کند زیرا به دلیل افزایش میزان ایمنی، ممکن است فرد به بیماری مبتلا شود.

آیا پس از تزریق واکسن می‌توان پروتکل‌های بهداشتی را کنار گذاشت؟

با شیوع ویروس‌های جهش یافته کرونا در کشور، نگرانی‌ها از افزایش مجدد موارد ابتلا به بیماری حتی در صورت واکسیناسیون نیز وجود دارد. روز گذشته مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها در آمریکا میزان سرایت ویروس دلتا (گونه جهش یافته کرونا در هند) را بسیار بالا اعلام کرد و هشدار داد که حتی افراد واکسینه شده نیز در اماکن عمومی و تجمعات کماکان پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند؛ البته تزریق واکسن کرونا همچنان به عنوان یک عامل بسیار مؤثر در کاهش مرگ و میر و بستری ناشی از بیماری تلقی می‌شود اما به دلیل آن‌که ویروس‌های جهش یافته مختلفی در سطح جهان شناسایی شده‌اند، اثربخشی واکسن‌ها بر این گونه‌های جدید تحت تأثیر قرار گرفته و حتی افراد واکسینه شده نیز 100 درصد در مقابل بیماری کرونا مصون نمی‌شوند بنابراین به دلیل بالا بودن قابلیت سرایت گونه‌های جدید کرونا، همچنان باید شست‌وشوی مداوم دست‌ها، استفاده از ماسک و رعایت فاصله حداقل دو متری از افراد دیگر را جدی بگیرند؛ تهویه مناسب در پیشگیری از انتقال بیماری نیز اهمیت بسیاری دارد و در صورتی که چند نفر با ماسک و فاصله اجتماعی در یک محیط بسته حضور دارند، باید حتما درب یا پنجره‌ها را برای جریان داشتن هوا باز بگذارند.

ارسال نظر

New Project اخرین اخبار
New Project پربیننده‌ترین اخبار