باغ خزندگان اصفهان

باغ خزندگان زنده واقع در پارک طبیعی ناژوان در سال ۹۱ با هدف آشنایی با انواع خزندگان و گونه‌های مختلف آن آغاز به کار کرد.

باغ خزندگان اصفهان

بد نیست بدانید یکی از افتخارات مجموعه باغ خزندگان اصفهان نگهداری از بزرگترین اسکلت مار بوآ در ایران است که بسیاری از علاقه مندان را به سوی این جاذبه می کشاند. بزرگترین صدف کلاه‌خودی در ایران نیز در این باغ نگهداری می شود که پوسته سفید و لایه های داخلی نارنجی یا قهوه ای دارد.

باغ خزندگان اصفهان مکانی متفاوت و صد البته جذاب است که در سال ۱۳۹۱ در شهر اصفهان و در پارک دیدنی ناژوان، در کنار چندیدن جاذبه دیگر همچون باغ پرندگان اصفهان، باغ پروانه ها و آکواریوم اصفهان تاسیس شد. این مرکز که وسعتی حدودا هزار متر مربعی دارد فرصتی را فراهم کرده تا مردم و گردشگران بیشتر با خزندگان آشنا شوند و نقش مهم آن ها را در اکوسیستم طبیعت را به خوبی درک کنند. بازدید از این مکان می‌تواند فرصت خوبی برای آشنایی هر چه بیشتر با خزندگان بومی ایران و سایر نقاط جهان فراهم آورد.

حدود ۴۰ ویاریوم (مکانی که برای نگهداری گیاهان و یا حیوانات به منظور دیدن یا تحقیق) کوچک و بزرگ در باغ خزندگان اصفهان وجود دارند که انواع مختلف خزندگان و مارها از سمی و نیمه سمی در آن نگهداری می‌شوند. در این مکان خزندگان به صورت زنده و تاکسیدرمی شده قابل ملاحظه هستند که در ادامه متن به معرفی شماری از آنها خواهیم پرداخت. نکته ای که باید بدانید این است که خزندگان در دو بخش ایرانی و خارجی نگهدرای می‌شوند.

مارهای باغ خزندگان اصفهان مارهای ایرانی از نمونه های مار های ایرانی می‌توان به افعی شاخ دار دم عنکبوتی که تنها در غرب ایران یافت می‌شود، افعی پلنگی که حدودا ۱٫۵ متر طول دارد و معمولا از مارمولک ها تغذیه می‌کند، مار زنگی سیاه که یکی از انواع مختلف مار زنگی است که به خاطر پوست سیاه رنگش به این نام مشهور شده، مار کبرا که به نوعی خطرناک ترین مار ایرانی است و مار آتشی که پوستی به رنگ قرمز آجری و یا به ندرت سیاه رنگ دارد اشاره کرد. ناتریکس، قیطانی، سوجه و مار ارجنگی از دیگر مار های ایرانی موجود در باغ خزندگان اصفهان هستند. مارهای خارجی از جمله این مارها می‌توان به مار پیتون آفریقایی که بزرگترین مار قاره‌ی آفریقا است و طولش حتی تا شش متر می‌رسد، پیتون آلبینو هندی که یکی دیگر از گونه های مختلف مار پیتون است و معمولا در کنار آب زندگی می‌کند و بوآی کلمبیایی که همانند پیتون آفریقایی و پیتون هندی ماری غیر سمی است، اشاره داشت.

دیگر خزندگان علاوه بر مارها خزندگانی دیگر هم در باغ خزندگان اصفهان زندگی می‌کنند که از جمله آنها می‌توان به بزمجه بنگال، ایگوانا، تمساح آمازون و اژدهای کومودو اشاره داشت که تنها نمونه هایی از خزندگانی هستند که در باغ خزندگان ناژوان زندگی می‌کنند.

علاوه بر تمامی حیوانات ذکر شده، جاذبه‌ی دیگری هم در این باغ وجود دارد و آن اسکلت بزرگ ترین مار بوآ در ایران است که نظر بازدید کنندگان زیادی را به خود جلب می‌کند. سخن نویسنده در فصل تابستان قرار داریم که زمان مناسبی برای گردش و رفتن به مکان های تفریحی است، پیشنهاد می‌شود که برای داشتن یک روز کاملا متفاوت و آشنایی بیشتر با خزندگان بومی ایران حتما سری به پارک خزندگان اصفهان بزنید.

پس از بازدید از این مکان نیز می‌توانید سری به آکواریوم اصفهان که در همسایگی این مکان قرار دارد و یا باغ پرندگان که در فاصله‌ی حدودا یک کیلومتری این مکان است بزنید و از تفریح در آن مراکز هم لذت ببرید. از دیگر تفریح‌هایی که می‌توانید در شهر اصفهان برنامه‌ریزی کنید مسابقه با دوستان و خانواده در یکی از پیست‌های کارتینگ در شهر اصفهان و چشیدن لذت بی حد و حصر اون هستش. علاوه بر این ما در مقاله ای جداگانه به طور مفصل به معرفی بهترین شهربازی های سرپوشیده و روباز اصفهان پرداختیم تا توانسته باشیم به شما در تصمیم‌گیری یک روز تفریحی فوق‌العاده کمکی کرده باشیم. آدرس باغ خزندگان ناژوان برای رفتن به باغ خزندگان اصفهان می‌توانید از مسیر اتوبان حبیب اللهی، میدان سهروردی، بلوار الفت استفاده کنید. ساعت کاری باغ خزندگان اصفهان باغ خزندگان اصفهان همه روزه از ساعت ۹ صبح تا ۸ شب قابل دسترسی می‌باشد.


چرا باغ خزندگان اصفهان؟

تجربه ای متفاوت در اصفهان است.
امکان تماشای خزندگان زنده را از سراسر دنیا به شما می دهد.
در پارک جنگلی ناژوان قرار گرفته و این مجموعه فرصت های خوبی برای تفریح و گشت و گذار در خود دارد مثل باغ پرندگان، باغ پروانه‌ها، باغ خزندگان، آکواریوم و دلفیناریوم، مسیرهای دوچرخه سواری و پیاده روی، پل‌های پیاده روی متعدد، تله‌سیژ، امکانات قایقرانی و...

کی برویم ؟چقدر طول می کشد؟

برای این که لذت‌ کافی از پارک ناژوان، ساحل زاینده‌رود و باغ خزندگان ناژوان ببرید حداقل باید یک ساعتی زمان بگذارید. بازدید از کل مجموعه‌ی تفریحی ناژوان حداقل یک روز زمان می‌برد.
ساعات بازدید: همه‌روزه ۹ تا ۲۱

برخی گونه های موجود در باغ خزندگان
جانداران در باغ خزندگان به صورت زنده وجود دارند و نمونه هایی نیز به صورت جسد و تاکسیدرمی شده و اسکلت دیده می شوند. در ادامه به شما می گوییم که چه جاندارانی در باغ انتظارتان را می کشند.
خزندگان زنده
خزندگان در دو بخش مارهای خارجی و ایرانی و سایر خزندگان در باغ قابل بازدید هستند که در ادامه به برخی از آن ها اشاره می کنیم:
مارهای خارجی
مار پیتون آفریقایی با وزن ۸۰ كیلوگرم: خزنده ای غیر سمی که از روش خفه کردن طعمه برای شکار استفاده می کند و جثه بسیار بزرگی دارد.
مار بوآی كلمبیایی: بوآ یک مار غیر سمی به شمار می رود که با استفاده از ماهیچه‌های قدرتمندش شکار را خفه می کند و بدن او را به صورت یک جا می بلعد.
مار پیتون آلبینو هندی: شکل آلبینو یا زال مار پیتون بسیار مشهور است و بسیاری به عنوان یک حیوان خانگی آن را پرورش می دهند! رنگ این مار روشن است و طرح های زرد و نارنجی روی بدن آن دیده می شود.
شاه مار مرجانی تایلندی: ماری سمی که در جنگل های مرطوب استوایی زندگی می کند و با سم خود می تواند سیستم عصبی مرکزی را فلج کند.

مارهای ایرانی
افعی (گرز مار): ماری زهرآگین که تقریبا بلند است و دندان های نیش جانبی آن اجازه تزریق زهر را به صورت عمیق می دهد.
مار شاخدار: از آن با عنوان سمی ترین مار ایران یاد می شود و در غرب کشورمان زندگی می کند.
مار كبری: مارهایی معمولا زهردار که به هنگام احساس خطر گردن خود را بلند می کند. این مار با پرتاب زهر خود طعمه خود را از پا در می آورد.
مار افعی پلنگی: ماری با بدن خاكستری زیتونی روشن با لكه‌های قهوه ای چهار گوش که طول آن حداكثر به 139 سانتیمتر می رسد.
مار سیاه زنگی: خزنده ای که رنگ بدن آن در سطح پشتی قهوه ای تیره و سیاه است و سطح شكمی آن به رنگ قهوه ای تیره متمایل به سیاه دیده می شود. حداكثر طول این نوع مار به 117 سانتیمتر می رسد.
مار آتشی: این مار به دلیل بدن آجری رنگش به این نام معروف شده است. این خزنده در برخورد با انسان معمولا برخوردِ عصبی دارد و سعی می کند او را گاز بگیرد.
مار سوجه: خزنده ای با بدن قهوه ای یا زیتونی یا خاكستری با خال یا بدون خال سیاه رنگ که تا 150 سانتیمتر رشد می کند.
مار قیطانی: ماری که در بیشتر نقاط ایران پیدا می شود و در مناطق كوهستانی،‌ صحرایی و دامنه تپه‌ها زندگی می کند. از پس سر تا انتهای دم یک خط قرمز رنگ یا نارنجی متمایل به قهوه ای ممتد دارد.
كفچه مار خراسانی: دارای بدنی به رنگ زرد تیره یا قهوه ای كم رنگ، قهوه ای تیره یا خاكستری متمایل به سیاه، بدون خال یا نقوش مشخص است و در شمال شرق ایران زندگی می کند.
مار آبی: این مار با نام ناتریکس هم شناخته می شود و به رنگ سبز زیتونی یا نارنجی روشن وجود دارد.
مار ارجنگی: ماری که در لرستان توسط سلطان مار ایران کشف شد.

سایر خزندگان
ایگوانا (زیستگاه: مالزی): خزنده ای جالب و بامزه که به عنوان حیوان خانگی نیز نگهداری می شود و برخی از انواع آن در معرض خطر انقراض قرار دارند.
مانیتور بنگال (زیستگاه: استرالیا): این جاندار همان بزمجه بنگال به شمار می رود که بومی جنوب آسیاست و طول بدن آن به ۱۷۵ سانتیمتر (۱ متر دم و ۷۵ سانتیمتر بدن) می‌رسد.
تمساح آمازون: برخی این جاندار را سلطان آمازون می دانند چرا که جثه بزرگی دارد و از خیر هیچ شکاری نمی گذرد. کمتر پیش می آید که تیرش در شکار به هدف نخورد و به همین دلیل آن را درنده اصلی آمازون نیز می خوانند.
اژدهای كمودو: یک گونه بزرگ مارمولک است که در جزایر کومودو، رینکا، گیلی موتانگ، پادار و فلورس در کشور اندونزی زیست می کند. این جاندار بزرگ‌ترین بزمجه جهان است که در مواردی تا ۳ متر هم رشد می‌کند. اندازه و وزن زیاد، دندان‌های ویژه پاره کردن گوشت، توانایی حرکت با سرعت بالا و عادت‌های تهاجمی غیرمعمول، این جاندار را به یکی از درندگان استثنایی تبدیل کرده است.
سایر جانداران
عقرب، سوسک ­ها، خفاش­ ها، كوسه ­ها (چكشی و معمولی)، سوسمار بالدار (گونه جدید)، مار دو سر و گوساله دو سر



آدرس : اتوبان شهيد حبيب اللهي - ميدان سهروردي - خيابان الفت - پارك جنگلي ناژوان

تلفن: 37773831-031


معرفي برخي گونه­ هاي موجود در نمايشگاه:

مارهاي خارجي:

1)مار پيتون آفريقايي با وزن 80 كيلوگرم

2)مار تيكولايتد تايلندي

3)مار بوآي كلمبيايي

4)مار پيتون آلبينو هندي

5)شاه مار مرجاني (تايلندي)


مارهاي ايراني:

1)افعي (گرز مار)

2)مار شاخدار

3)مار كبري

4)مار افعي پلنگي

5)مار سياه زنگي

6)مار آتشي

7)مار سوجه

8)مار قيطاني

9)كفچه مار خراساني

10)مار آبي و...


گونه­ هاي ديگر:

1)ايگوانا (زيستگاه: مالزي)

2)مانيتور بنگال (زيستگاه: استراليا)

3)تمساح آمازون

4)عقرب

5)سوسك­ها

6)خفاش­ها

7)كوسه­ها (چكشي و معمولي)

8)سوسمار بالدار (گونه جديد)

9)مار دو سر

10)گوساله دو سر

11)مار ارجنگي


ارسال نظر

New Project اخرین اخبار
New Project پربیننده‌ترین اخبار