صادرات شیر از اصفهان به روسیه

وضعیت آفلاتوکسین در شیرهای تولیدی استان اصفهان فوق‌العاده است

مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان با بیان اینکه مطابق آزمایش‌های انجام‌شده وضعیت افلاتوکسین در شیرهای تولیدی استان اصفهان فوق‌العاده است، گفت: حد استاندارد افلاتوکسین در آمریکا 5/0 میکروگرم در لیتر است، اما در آزمایش‌های انجام‌شده کشور و بویژه اصفهان میزان افلاتوکسین دوصدم میکروگرم بر لیتر است.
شهرام موحدی در مورد صحبت‌هایی پیرامون وجود سم افلاتوکسین در شیرهای پاستوریزه در یک برنامه تلویزیونی مطرح شد، به ایسنا گفت: در صداوسیما کارشناسانی صحبت می‌کنند که اطلاعات کافی ندارند و اطلاعات آنها تنها محدود به چند پایان‌نامه است و به‌صورت ناخودآگاه باعث تشویش اذهان عمومی می‌شوند. او با تأکید بر اینکه باوجود محدودیت‌های کشور، نیاز به حمایت از تولیدات داخلی داریم، تصریح کرد: خط قرمز حوزه دامپزشکی، وزارت بهداشت، استاندارد و غیره سلامت مردم است و نسبت به این موضوع کوتاه نمی‌آییم. مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان افزود: در طول سال شاید بیش از ۵۰۰ پرونده قضایی با موضوعات مختلف که به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم با سلامت مردم ارتباط دارد در حوزه دامپزشکی تشکیل می‌شود. او با تأکید بر اینکه مردم در کنار حق دانستن، نیاز به آرامش فکری و روحی دارند، اظهار کرد: البته منبع دانستن مردم باید صحیح باشد که گاهی صداوسیما با دعوت از افرادی در قالب کارشناس شرایط را ملتهب می‌کند. موحدی با بیان اینکه حوزه شیر در کشور به چند بخش تقسیم می‌شود، توضیح داد: بحث سلامت و نظارت شیر تا پشت در کارخانه پاستوریزه بر عهده دامپزشکی است، اما در کارخانه و بعد از فراوری شیر سلامت و نظارت این محصول بر عهده دانشگاه علوم پزشکی است، البته در دنیا نظارت بر محصول شیر از مزرعه تا چنگال، بر عهده دامپزشکی است. او تأکید کرد: البته این تفاوت‌ها در کشور شاید موجب بهبود عملکرد می‌شود و در این شرایط دستگاه‌های مختلف در کنار یکدیگر آزمایش‌ها و نتایج متفاوتی انجام خواهند داشت. مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان با تأکید بر اینکه امروز دامپزشکی کشور در کنار تمام کاستی‌ها به بلوغ فکری و عملکردی رسیده است، اظهار کرد: دامپزشکی از مزرعه‌ای که شیر در آن تولید می‌شود و از کارخانجات خوراک دام و حتی قبل‌تر از آن یعنی جایی که مواد اولیه خوراک دام وارد این کارخانجات می‌شود، نظارت خود را آغاز می‌کند. او تصریح کرد: امروز کارخانجات تولید و تأمین خوراک دام با فناوری‌های روز دنیا پیش می‌روند و حتی به کل خلیج‌فارس و بخشی از اروپا صادرات دارند. موحدی ادامه داد: به‌طورقطع در مزارع، شیر تولیدی مورد آزمایش قرار می‌گیرد و سپس وارد کارخانجات می‌شود، همچنین در این واحدها شیر و محصولات لبنی مورد آزمایش‌های سنگینی قرار می‌گیرند. او درباره آزمایش‌های مربوط به حوزه افلاتوکسین، تصریح کرد: دامپزشکی آزمایش‌های بسیاری نه‌تنها در مورد افلاتوکسین بلکه حدود ۳۰ پارامتر موجود در شیر را پایش و آزمایش می‌کند. مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان با بیان اینکه افلاتوکسین سمی ناشی از کپک‌زدگی مواد خوراکی گاو است، اظهار کرد: حد استاندارد افلاتوکسین در آمریکا 5/0 میکروگرم در لیتر است، اما در آزمایش‌های انجام‌شده کشور و بویژه اصفهان میزان افلاتوکسین دوصدم میکروگرم بر لیتر است. او تأکید کرد: مطابق این آزمایش‌ها وضعیت افلاتوکسین در شیرهای تولیدی استان اصفهان فوق‌العاده ناچیز است و حتی از استانداردها آمریکا و اتحادیه اروپا پایین‌تر است و اگر شیر ورودی در زمان تحویل به کارخانه‌ها مشکلی داشته باشد، توقیف خواهد شد. موحدی با اشاره به اینکه استان اصفهان سالانه با تولید بیش از یک‌میلیون و ۳۰۰ هزار تن شیر، رتبه نخست کشور را دارد، اظهار کرد: این استان همچنین رتبه نخست تولید باکیفیت‌ترین شیر کشور را دارد که با رایزنی‌های انجام‌شده با وجود سختگیری‌های روسیه در واردات محصولات لبنی، در حال حاضر دو کارخانه استان اصفهان مجوز صادرات محصولات لبنی خود به این کشور را دارند. او گفت: در ۹ ماهه نخست امسال بیش از ۷ هزار تن خامه و همچنین بیش از ۴ هزار تن پنیر از اصفهان به روسیه صادر شده است. مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان با تأکید بر اینکه بهترین شیر در استان اصفهان و کشور تولید می‌شود، توضیح داد: شیرهای تولیدی استان اصفهان، بهترین بار میکروبی و کیفیت را داشته مشکلی از لحاظ افلاتوکسین ندارد و امروز سالم‌ترین شیرهای دنیا در این استان تولید می‌شود. او در مورد شیرهای توزیع‌شده در لبنیات سنتی سلامت آنها از لحاظ سم افلاتوکسین، تأکید کرد: دامپزشکی و دانشگاه علوم پزشکی به‌هیچ‌عنوان مصرف لبنیات سنتی را به مردم توصیه نمی‌کند چراکه شیر و فراورده‌های لبنی آنها شناسنامه ندارند.

ارسال نظر

New Project اخرین اخبار
New Project پربیننده‌ترین اخبار