طرز تهیه‌ی نان شیرمال؛ عصرانه‌ای دلچسب

طرز تهیه‌ی نان شیرمال؛ عصرانه‌ای دلچسب

طرز تهیه‌ی نان شیرمال؛ عصرانه‌ای دلچسب
20 فروردین 1399, 10:46 / کد خبر:80121

نان شیرمال از آن دسته نان‌های ست که طعم شیرینی دارد و برای عصرانه یک نان بسیار دلچسب است. اکثراً این نان را از بیرون تهیه می‌کنند و کمتر کسی آن را در خانه درست می‌کند، اما ما امروز می‌خواهیم شما را با طرز تهیه این نان خوشمزه و راحت و پخت آسان آن را در خانه به شما آموزش دهیم تا هر زمان که دلتان خواست بتوانید تهیه‌اش کنید.

نان شیرمال از آن دسته نان‌های ست که طعم شیرینی دارد و برای عصرانه یک نان بسیار دلچسب است. اکثراً این نان را از بیرون تهیه می‌کنند و کمتر کسی آن را در خانه درست می‌کند، اما ما امروز می‌خواهیم شما را با طرز تهیه این نان خوشمزه و راحت و پخت آسان آن را در خانه به شما آموزش دهیم تا هر زمان که دلتان خواست بتوانید تهیه‌اش کنید.

این نان می‌تواند وعده مناسب و سالمی برای فرزندانتان باشد و آن‌ها را به خوردن صبحانه و عصرانه علاقه‌مند کند. پخت نان شاید در ظاهر کار سختی باشد، اما امروزه و با امکانات زیادی که در اختیار شما عزیزان است می‌توانید به‌راحتی آن را تهیه کنید، حتی راحت‌تر ازآنچه فکرش را کنید. نان شیرمال انواع مختلفی دارد به این صورت که شما می‌توانید فقط مقداری شکر در مواد ریخته و آن را شیرین کنید و یا اینکه مواد دیگری همچون خرما، دارچین و یا گردو را به آن اضافه کنید و طعم دل‌پذیرتری را تجربه نمایید.

یکی از مهم‌ترین موادی که در پخت نان شیرمال از آن استفاده می‌شود آرد گندم است. آرد گندم آردی است که از گندم درست می‌شود. این آرد از دیگر آرد‌ها پرکاربردتر است. اهمیت گندم بیشتر مربوط به خواص فیزیکی و شیمیایی موادی است که دانه آن را تشکیل می‌دهد. پروتئین گندم ازلحاظ غذایی فوق‌العاده پرانرژی است بخصوص سبوس آن‌که دارای پروتئین زیادی است و نیز شامل ویتامین‌های مختلفی ازجمله ویتامین‌های گروه «B- E- C-A» است.

در کل گندم دارای سه بخش کلی آندوسپرم (آردینه)، پوسته و جوانه (جنین یا گیاهک) است. برای رفع بیماری‌های پوستی، استفاده از گندم بسیار مفید است. برای تقویت کودکان حتما در وعده‌های غذایی‌شان از گندم استفاده کنید. این گیاه برای درمان بیماری‌های پوستی از قبیل ورم پوست بسیار مفید است. برای درمان تحریکات جلدی، التهاب و ورم پوست، آرد گندم را بر پوست بمالید. ازجمله دیگر نان‌ها می‌توان به نان پنیر گردو، نان یوخا، کلانه، پدفته و اگردک اشاره کرد.

مواد لازم:

آرد گندم: ۳ لیوان سرخالی

شیر: ۱ لیوان

شکر: ۱/۲ لیوان

کشمش: ۱/۲ لیوان

تخم‌مرغ: ۱ عدد

پودر خمیرمایه: ۱ قاشق غذاخوری

کره: ۱۰۰ گرم

نمک: به مقدار لازم

مراحل پخت:

۱. ابتدا پودر خمیرمایه را با ۲ قاشق آب گرم (داغ نباشد) و نصف قاشق شکر مخلوط کرده و ۵ دقیقه می‌گذاریم بماند.

۲. درون کاسه‌ای تخم‌مرغ، کره آب شده، شیر، شکر، خمیرمایه اماده و مقدار بسیار کمی نمک (نوک قاشق) مخلوط می‌کنیم.

۳. سپس آرد را قاشق قاشق اضافه کرده تا خمیر لطیفی به دست آید.

۴. پس از تهیه خمیر و آماده شدن آن کشمش را اضافه می‌کنیم (اضافه کردن کشمش اختیاری ست).

۵. خمیر را پس از آماده شدن مقداری ورز می‌دهیم (خمیر لطیف است و ممکن است کمی چسبناک باشد، اما نیازی به افزودن آرد اضافه نیست)، نرمی خمیر باید مانند نرمی لاله گوش باشد.

۶. خمیر را پس‌ازاینکه کمی ورز دادید به مدت ۳ ساعت استراحت می‌دهیم (برای استراحت دان خمیر، باید داخل کاسه‌ای بزرگ را چرب کنید، خمیر را کف کاسه قرار دهید و روی آن را ۳ ساعت بپوشانید)، پس‌ازاین مدت‌زمان خمیر را به چند قسمت مساوی تقسیم می‌کنیم.

۷. سه قسمت از خمیر را به‌صورت نوار‌های بلندی حالت دهید سپس به‌صورت گیس بافت می‌بافیم، می‌توانید انواع مدل‌ها مانند گل، اشکال هندسی، حیوانات و … را با خمیر درست کنید.

۸. برای رومال مقداری کره آب شده و ۱ زرده تخم‌مرغ را مخلوط کرده و با قلمو روی خمیر‌ها می‌زنیم، در صورت تمایل می‌توانید مقداری کنجد نیز روی آن بپاشید.

۹. خمیر‌های آماده را درون سینی فر قرار داده و ۲۰ دقیقه به خمیر‌ها استراحت می‌دهیم (برای پوک شدن نان شیرمال این استراحت لازم است).

۱۰. پس از استراحت سینی را درون فری که از قبل با درجه حرارت ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد روشن کرده‌ایم و گرم شده است به مدت ۱۵ دقیقه قرار می‌دهیم.

۱۱. در پایان پخت می‌توانید گریل بالا را ۲ دقیقه روشن کنید تا روی نان‌ها طلایی شود، نان‌ها را پس از خنک شدن سرو کنید

ارسال دیدگاه

نظر خود را با سایر مخاطبان ما به اشتراک بگذارید

عکس خوانده نمی‌شود
روزنامه اصفهان امروز سه شنبه ۶ خرداد ۱۳۹۹، شماره 3798 ؛ 06 خرداد 1399
روزنامه اصفهان امروز سه شنبه ۶ خرداد ۱۳۹۹
  • آخرین ها
  • پربحث ترین
  • پرمخاطب ترین