در سه ماهه نخست امسال134 فقره پروانه ساختمانی در کاشان صادر شده است

معاون شهرسازی و معماری شهرداری کاشان گفت : در سه ماهه نخست امسال 134 فقره پروانه ساختمانی به متراژ17 هزار و 929 مترمربع در کاشان صادر شده است.


معاون شهرسازی و معماری شهرداری کاشان گفت : در سه ماهه نخست امسال 134 فقره پروانه ساختمانی به متراژ17 هزار و 929 مترمربع در کاشان صادر شده است.

معاونت شهرسازی ومعماری یکی از معاونتهایی است که ارتباط مستقیم با ارباب رجوع داشته و شامل شهرسازی ، دبیر خانه ماده صد ،دبیر خانه طرح تفصیلی ،نظارت بر ساخت وساز(شهربان ) و واحد GIS که یکی از ارکان اصلی شهرداری و تامین کننده مالی شهرداری محسوب می شود.

برای آگاهی از فعالیت این معاونت گفت و گویی با حسن نعناکار معاون شهرسازی و معماری شهرداری کاشان داشتیم که در ادامه می خوانید:

*معاونت شهرسازی و عمران شامل چه مدیریت هایی است؟

-مدیریت مطالعات و طراحی های شهری، مدیریت شهرسازی و توسعه شهری، مدیریت معماری و ساختمان، مدیریت اجرای طرح های شهری و طراحی و نمای معابراصلی از جمله مدیریت های این مجموعه است.

*ماهیت دبیرخانه ماده صد چیست و چه اموری برعهده دارد؟

-کمیسیون ماده صد یکی از ارکان اصلی شهرداری است که با حضور نمایندگان دادگستری، فرمانداری و شورای اسلامی شهر تشکیل می شود و به دو کمیسیون بدوی و تجدید نظر تقسیم شده و تخلفات ساختمانی در حین و بعد از انجام کار ساخت را شامل می شود و احکام این کمیسیون قطعی است وبه صورت برخوردی (تخریب تخلفات) و درآمدی(جریمه مالی) صادر می شود و اگر اعتراضی از طرف ذینفع یا شهرداری به رای صادره باشد، پس از قطعیت حکم درکمیسیون تبصره ده ( تجدید نظر) محل رسیدگی به رای صادره در دیوان عدالت اداری است.

*مدیریت طرح تفصیلی چیست و ازچه لحاظ حائز اهمیت است؟

- برنامه استراتژیک شهرداری در سال های آینده در طرح تفصیلی مشخص می شود و بر اساس طرح تفصیلی معیارها و ضوابط کلی طرح نحوه استفاده از زمین‌های شهری در سطح محلات مختلف شهر و موقعیت و مساحت دقیق زمین برای هر یک از آنها و وضع دقیق و تفصیلی شبکه عبور و مرور و میزان تراکم جمعیت و تراکم ساختمانی در واحدهای شهری و اولویتهای مربوط به مناطق بهسازی و نوسازی و توسعه و حل مشکلات شهری و موقعیت کلیه عوامل مختلف شهری در آن تعیین می‌شود .

مطالعات تهیه طرح تفصیلی، متعاقب طرح جامع صورت می پذیرد و در حقیقت، تنظیم برنامه های مفصل و اقدامات جزئی و دقیق در مناطق و محلات شهری و همچنین طراحی آن ها را به عهده دارد.

علاوه بر این، تکلیف تمامی قطعات زمین را به لحاظ کاربری، تراکم ساختمانی و گذربندی مشخص می کند و به عنوان یک سند در دستور کار شهرداری قرار می گیرد.

بررسی و تصویب طرح های تفصیلی به عهده کمیسیون ماده ۵ هر استان است و در صورت مغایرت طرح تفصیلی با طرح جامع، مرجع نهایی تصویب، شورای عالی شهرسازی و معماری ایران خواهد بود.

آخرین طرح تفصیلی شهرداری کاشان در سال 64 تدوین شده بود و یکی از دستاوردهای مدیریت نوین شهری بشمار می رود و برای تهیه آن بیش از سه سال کار تحقیقاتی و پژوهشی انجام شده است که پس از بررسی نهایی در کمیسیون ماده 5 اصفهان به تصویب نهایی رسید.

طرح تفصیلی کاشان شامل شبکه معابر، کاربری اراضی، نظام ارتفاعی و ضوابط و مقررات است که در حال حاضر تصویب شده و به زودی ابلاغ می شود.

طرح تفصیلی یکی از شاخصه های مدیریت نوین شهری کاشان بشمار می آید و شهر سال های سال به این طرح و دستاوردهای آن افتخار می کند و غیر از شهروندان دستگاه ها و ارگانهای دولتی و شهری از نتایج آن بهره مند خواهند شد.

*تخلفات ساختماني چگونه بررسي مي شود؟

-شاکله ساخت و ساز نظارت بر حسن انجام آن است و اگر نظارت نباشد هرج و مرج در ساخت و ساز به وجود می آید و در دوره مدیریت جدید شهری بخش نظارت به شهرسازی اعطا شد که با توجه به نظارت مستمر موفق شدیم ساخت و سازهای سطح شهر را کنترل کنیم.

در تیرماه سال 93 بخش نظارت به بخش خصوصی در مناطق پنجگانه واگذارو نظارت عالیه و رصد بر عهده معاونت شهرسازی گذاشته شد.

جلوگیری از ساخت و سازهای خلاف پروانه و بدون پروانه ساختمانی به کمیسیون ماده صد ارجاع و در صورت احراز تخلف برخورد صورت می گیرد.

در دوه مدیریت نوین شهری نیروهای شهرسازی از دو منطقه در پنج منطقه کاشان توزیع شدند و چون طرح تفصيلي هنوز ابلاغ نشده بود تمام مواردصدور پروانه در کمیته های تخصصی براساس ضوابط ومقررات ساختمانی جدید در مبحث طرح تفصیلی قرار گیرد و در اين راستا شهروندان کم کم با مبحث طرح تفصيلي آشنا شدند.

*از سال 92 تا امسال چند پروانه ساختماني در کاشان صادر شده است؟

-در سال 92 يک هزارو 454 پروانه ساختماني به متراژ 495 هزارو 279 متر، در سال 93 يک هزارو 576 پروانه ساختماني به متراژ 524هزارو 241 متر ، در سال 94 باتوجه به رکود ساخت و ساز و مشکلات اقتصادي 724پروانه به متراژ 282هزارو 89 متر، در سال گذشته 815پروانه ساختماني به متراژ 357هزارو 977متر و در سه ماهه نخست امسال 134 پروانه ساختماني در کاشان صادر شده است.

*دفاتر خدمات الکترونيک چه خدماتي به شهروندان ارائه مي کند؟

-همزمان با سراسر کشور در هفتم آذرماه سال 1394 دفاتر خدمات الکترونيک در کاشان با هدف ارائه امور خدماتي با سرعت بيشتر و بهتردر شهرداري ها و صرفه جويي در وقت و زمان فعاليت خود را در پنج منطقه شهرداري کاشان پس از تصویب شورای اسلامی شهر آغاز نمودند. خدمات شهرسازي مانند صدور پروانه، نوسازي، اصناف، عوارض خودرو، امور مهندسين ناظر، کنترل نقشه هاي ساختماني از جمله خدماتي است که در اين دفاتر صورت مي گيرد.که به مرور بعضی از خدمات دیگر در شهرداری نیز به این دفاتر واگذار می شود.

*وظيفه کميته نما چيست؟

-شهر کاشان با قدمت هفت هزار ساله با وجود خانه هاي تاريخي زبانزد باستان شناسان و گردشگران داخلي و خارجی است بنابراين وظيفه شهرسازي محافظت از هويت شهراست و در اين راستا سعي کرده با نهادينه کردن و ترويج معماري اصيل سنتي به شهروندان، نما و منظر شهري اصالت و هويت خود را حفظ کند.

کميته نما مصوب شوراي عالي شهرسازي است و که به شهرداری ها ابلاغ شد بنابراين با بهره گيري از مشاور مجرب و با همکاري سازمان زيباسازي تعريف مشخصي ازنماهاي ساختماني در شهر ارائه شد و زماني که شخص براي صدور پروانه ساختماني اقدام مي کند، بايد تاييد کميته نما را داشته باشند.

*آيا براي احداث ساختمان هاي بلند مرتبه در کاشان تدابيري انديشيده شده است؟

-در شهر کاشان بعلت وجود بافت تاریخی و قدیمی شهردر محدوده مرکز ارتفاعات بر اساس ضوابط و مقررات میراث فرهنگی و گردشگری تعیین میگرددو در مناطق دیگر شهر نیز در طرح تفصیلی ارتفاعات بر اساس نقشه ارتفاعی منطقه تعیین شده است و بلندمرتبه سازی تعیین و مشخص میباشد.

ارسال نظر

New Project اخرین اخبار
New Project پربیننده‌ترین اخبار