راه‌اندازی صفاخانه اصفهان

یک عضو شورای شهر اصفهان گفت: اصفهان میراثی ارزشمند از همزیستی مسالمت‌آمیزِ پیروان ادیان و اقوام مختلف بوده است.

یک عضو شورای شهر اصفهان گفت: اصفهان میراثی ارزشمند از همزیستی مسالمت‌آمیزِ پیروان ادیان و اقوام مختلف بوده است.

به گزارش ایسنا، مهدی مقدری امروز (یکشنبه) در جلسه علنی شورای شهر اصفهان، اظهار کرد: توسعه ایران و مشخصاً شهر اصفهان بدون پیوستگی و مشارکت همه شهروندان فارغ از دین، مذهب و قومیت و رعایت هم‌طراز حقوق شهروندی آنان محقق نخواهد شد.

وی ادامه داد: امروزه، ثابت شده است که حضور پیروان مذاهب، فرهنگ‌ها و اقوام مختلف در یک شهر و تشکیل جامعه‌ای متکثر و چند فرهنگی، نقطه اتکایی مستحکم به منظور پیشبرد سعادت و رفاه آن جامعه است، به شرط آن که همراه با حکمرانیِ خردمندانه و توزیع عادلانه منابع و فرصت‌ها شود.

این عضو شورای شهر اصفهان افزود: از این منظر، اصفهان میراثی ارزشمند از همزیستی مسالمت‌آمیزِ پیروان ادیان و اقوام مختلف بوده است. زرتشتیان، یهودیان و ارامنه در کنار مسلمانان سالیان سال دوستانه زیسته‌اند و بر توسعه میراث انسانی و فرهنگی اصفهان نقشی غیر قابل انکار داشته‌اند.

مقدری تصریح کرد: فراموش نمی‌کنیم که چگونه حضور صنعتگران ارمنی و گرجی در کنار مردمان هنردوست اصفهان، این شهر را به نصف جهان تبدیل کرد، نه فقط از حیث زیبایی و برآمدن عمارت‌ها و باغ‌های بی‌همتا در جهان، که این شهر نصف جهانی از فرهنگ‌ها، ادیان و اقوام نیز بوده و است.

وی گفت: معتقدم مدیریت جدید شهری اصفهان بایستی به این میراث انسانی و اجتماعی به عنوان فرصتی کم‌نظیر برای رونق و توسعه شهر توجه کند.

این عضو شورای شهر اصفهان اظهار کرد: تجربه‌های نه چندان دور نشان می‌دهد که اصفهان از این منظر نه فقط می‌تواند سرآمد شهرهای ایران، بلکه جهان شود. برای این منظور می‌توانیم نگاهی به تجربه "صفاخانه" داشته باشیم. انجمن صفاخانه که در ۱٢٨۱ خورشیدی به همت آقا نجفی اصفهانی و حاج آقا نورالله نجفی اصفهانی در محله جلفا برپا شد، محلی برای گفت‌وگوی ادیان و تمدن‌ها بود.

مقدری اضافه کرد: نسخ مباحثات این انجمن در لندن و پایتخت‌های اروپایی، مصر، حجاز و عثمانی منتشر شده و موجی از همزیستی و گفت‌وگوی عقلانی بین اسلام و سایر ادیان ایجاد کرد.

وی گفت: پیشنهاد می‌کنم مدیران شهری اصفهان با برنامه‌ریزی با سایر نهادهای مرتبط شهری، فرهنگی و دینی اصفهان این تجربه را زنده کند و با راه‌اندازی صفاخانه، مرکزی برای صلح و دوستی میان ادیان و مذاهب و تمدن‌ها در شهر اصفهان را در عصر جهانی شدن پایه‌گذاری کنند.

ارسال نظر

New Project اخرین اخبار
New Project پربیننده‌ترین اخبار