بهشت غرب ایران زمین؛ ارزان‌ترین مقصد گردشگری

تویسرکان با برخورداری از اقلیم، آب و هوا و طبیعتی بکر و دلنشین در دامنه جنوبی کوه باشکوه الوند، بهشت غرب ایران زمین است که یکی از بهترین و ارزان‌ترین مقاصد گردشگری به حساب می‌آید.

تویسرکان با برخورداری از اقلیم، آب و هوا و طبیعتی بکر و دلنشین در دامنه جنوبی کوه باشکوه الوند، بهشت غرب ایران زمین است که یکی از بهترین و ارزان‌ترین مقاصد گردشگری به حساب می‌آید.

به گزارش ایسنا، مردم این شهرستان به زبان‌های فارسی و در روستاها به زبان‌های لری، لکی، کردی ‌صحبت می‌کنند. تویسرکان به خاطر بزرگی و تعدد در درخت گردو و همچنین با کیفیت بودن آن شهرت دارد.

این شهرستان در مختصات ۳۴ درجه و ۲۰ دقیقه تا ۳۴ درجه و ۴۶ دقیقه عرض جغرافیایی و ۴۸ درجه و ۳ دقیقه تا ۴۸ درجه و ۳۵ دقیقه طول جغرافیایی واقع شده ‌و از شمال به شهرستان‌های همدان و اسدآباد و قسمت کمی هم به شهرستان بهار از مشرق به ملایر از مغرب به کنگاور و از جنوب به شهرستان نهاوند محدود است.

بلندترین نقطه این شهرستان قله الوند با ارتفاع ۳۵۷۴ متر است که فصل مشترک این شهرستان و همدان است و پست‌ترین نقطه آن نیز روستای کارخانه با ارتفاع ۱۵۵۵ متر است و ارتفاع متوسط آن از سطح دریا ۱۷۸۴ متر است.

این شهرستان به علت کوهستانی ‌و مرتفع بودن دارای آب و هوای معتدل کوهستانی است و رودخانه‌های مهم آن قلقل‌رود، کرزان‌رود، سرکان‌رود ‌و سرابی هستند که مازاد آب آنها پس از آبیاری زمین‌های کشاورزی مسیر خود به رودخانه گاماسیاب می‌ریزد.

شهرستان تویسرکان با مساحت ۱۵۵۶ کیلومتر مربع از ۳ شهر تویسرکان، سرکان، فرسفج و ۲ بخش‌ مرکزی و قلقل‌رود و ۷ دهستان و ۱۱۱ روستا تشکیل شده است.

نقاط گردشگری تویسرکان شامل آرامگاه حیقوق‌نبی(ع)، مدرسه شیخعلی‌خان زنگنه، کاروانسرای شاه‌عباسی، پل رودخانه فرسفج،‌ بازار سرپوشیده، چنار مسجد باغوار، آرامگاه میررضی‌الدین آرتیمانی، پارک توریستی کمربسته، چنارهای کمربسته سرکان، قیصریه، قلعه اردلان، امامزاده زیدبن علی معروف به شاه زید، امامزاده ناصر واقع در روستای کرزان، امامزاده محمد واقع در شهرآباد، امامزاده عبدالله(ع) واقع در آرتیمان، امامزاده عبدالله(ع) واقع در کرزان، امامزاده‌هارون واقع در کرزان، امامزاده باباسیدی واقع در کندر، امامزاده ابراهیم واقع در رودآور، امامزاده عباس، امامزاده ابراهیم واقع در بوجا و امامزاده طاهر واقع در اشتران است.

وجود 221 اثر تاریخی، فرهنگی و جاذبه گردشگری در تویسرکان

فرماندار شهرستان تویسرکان در گفت‌وگو با ایسنا، منطقه همدان، اظهار کرد: شهرستان تویسرکان از بیش از 221 اثر تاریخی، فرهنگی و جاذبه گردشگری برخوردار است و پس از همدان، دومین شهرستان استان به لحاظ برخورداری از بناهای مهم و ارزشمند تاریخی به شمار می‌رود.

حبیب مومیوند ادامه داد: شهرستان تویسرکان با توجه به ظرفیت‌ها و قابلیت‌های خود، مستعد توسعه صنعت گردشگری در بخش‌های متنوعی مانند گردشگری طبیعت، گردشگی مذهبی، گردشگری آئینی و گردشگری ورزشی است و می‌تواند حوزه اقتصاد خود را با فعالیت‌های هدفمند در این بخش پویا کند.

مومیوند اضافه کرد: تویسرکان یکی از معدود شهرهای ایران است که بارگاه یکی از پیامبران الهی یعنی حضرت حبقوق نبی(ع) را در خود جای داده که در مقطعی به عنوان یکی از نامزدهای ثبت در آثار جهانی مطرح بوده و اکنون نیز این مسأله جای پیگیری دارد.

روستاهای هدف گردشگری

وی بیان کرد: شهرستان تویسرکان از سه روستای هدف گردشگری یعنی اشتران، گشانی و کهنوش برخوردار است که تا کنون بهره‌وری حداکثری از آنها برای جلب گردشگر صورت نگرفته است.

فرماندار تویسرکان خاطرنشان کرد: در روزهای اخیر اعتباری معادل یک میلیارد تومان برای ایجاد و توسعه زیرساخت‌های گردشگری در این سه روستا اختصاص یافته و ایجاد کمپینگ گردشگری در آنها در دستور کار قرار گرفته است.

وی تأکید کرد: روستاهای هدف گردشگری تویسرکان برای جذب بیشتر گردشگران به ایجاد خانه‌های بوم‌گردی، تبلیغات فراگیر و کارشناسانه و همچنین ساماندهی راه تویسرکان به همدان از مسیر گنجنامه نیاز دارد که البته تحقق این امر زمان‌بر است.

افزایش مکان‌های اقامتی در تویسرکان

مومیوند کمبود مکان‌های اقامتی را از مهمترین کمبودهای تویسرکان در حوزه زیرساخت‌های گردشگری دانست و گفت: در حال حاضر افزایش مکان‌های اقامتی با توسعه هتل فاران و مجموعه اقامتی و تفریحی گوشه پیل در دست اقدام است.

وی اظهار کرد: از سرمایه‌گذاران بخش خصوصی برای توسعه مکان‌های اقامتی برای اسکان گردشگران و میهمانان در تویسرکان استقبال می‌کنیم.

مومیوند تأکید کرد: تویسرکان نیازمند افزایش مکان‌های اقامتی است و باید در چشم‌انداز توسعه صنعت گردشگری خود توجه ویژه‌ای به این موضوع داشته باشد.

افزایش سه برابری گردشگران نوروزی

فرماندار تویسرکان گفت: تعداد افراد اسکان‌یافته در تویسرکان در نوروز سال 96 از مرز سه هزار نفر گذشت که در مقایسه با دو سال اخیر افزایش سه برابری را نشان می‌دهد.

وی تصریح کرد: افزایش میزان حضور گردشگران و افراد اسکان‌یافته در تویسرکان نشان می‌دهد که فعالیت‌های صورت گرفته در سال‌های اخیر اثر بخش بوده و البته نویددهنده افزایش تعداد گردشگران در سال‌های آینده است.

مومیوند یادآور شد: باید زیرساخت‌های رفاهی، خدماتی و گردشگری شهرستان تویسرکان به گونه‌ای ارتقاء و افزایش پیدا کنند که زمینه مانایی بیشتر گردشگران در شهرستان و برگشت دوباره آنها را فراهم آورد.

رویدادهای ویژه گردشگری

مدیر اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان تویسرکان نیز به خبرنگار ایسنا گفت: شهرستان تویسرکان برای جذب بیشتر گردشگران به تعریف و ایجاد هدفمند رویدادهای ویژه گردشگری در ایام مختلف سال نیاز دارد.

میثم الوندی افزود: تویسرکان در سال 96 میزبان دو رویداد مهم گردشگری یعنی جشنواره گردو و صنایع مبل و منبت روستای اشترمل بود که موجب افزایش حضور گردشگران در شهرستان شد.

وی اظهار کرد: به دنبال ثبت دائمی جشنواره غذاها و بازی‌های بومی، محلی و سنتی کاروانسرای فرسفج در ایام نوروز هر سال هستیم تا جاذبه‌های متنوع گردشگری شهرستان تویسرکان بیشتر و بهتر معرفی شوند.

مناطق نمونه گردشگری

الوندی بیان کرد: شهرستان تویسرکان علاوه بر سه روستای هدف گردشگری، از مناطق نمونه گردشگری یعنی تپه قلندرسیا، دره آرتیمان، دره گزندر سرابی و دره روستای شهرستان برخوردار است که باید بیشتر مورد توجه قرار گیرند.

وی تصریح کرد: همچنین تپه تاریخی باباکمال به عنوان یکی از مهمترین نمادهای تمدنی و پیشینه تویسرکان از ظرفیت کاوشگری باستان شناسی برخوردار است و می‌تواند بر آثار تاریخی و جاذبه‌های گردشگری شهرستان تویسرکان بیفزاید.
جاذبه‌های گردشگری و تایخی تویسرکان

مدیر اداره میراث فرهنگی تویسرکان با اشاره به فهرست تعدادی از مهمترین آثار تاریخی و جاذبه‌های گردشگری شهرستان تویسرکان اظهار کرد: بارگاه مطهر حضرت حبقوق نبی(ع) و میررضی‌الدین آرتیمانی، بازار سرپوشیده دوران صفویه، قلعه تاریخی اشتران، کاروانسرای شاه‌عباسی فرسفج، مدرسه علمیه شیخ علیخان زنگنه، منطقه حفاظت‌شده خانگرمز، عمارت مسعودی و خانه تاریخی دکتر اقتداری از مهمترین این آثار به شمار می‌روند.

ارسال نظر

New Project اخرین اخبار
New Project پربیننده‌ترین اخبار