سهمیه ورود ایثارگران به دانشگاه‌ها به ۳۰ درصد افزایش یافت

نمایندگان مجلس با افزایش سهمیه ورود ایثارگران به دانشگاه‌ها از ۲۵ درصد به ۳۰ درصد موافقت کردند.

نمایندگان مجلس با افزایش سهمیه ورود ایثارگران به دانشگاه‌ها از ۲۵ درصد به ۳۰ درصد موافقت کردند.
به گزارش میزان، نمایندگان در نشست علنی امروز (چهارشنبه ۳۰ خرداد) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی ماده واحده طرح اصلاح بند (الف) ماده ۹۰ قانون برنامه ششم توسعه درخصوص اصلاح سهمیه ایثارگران در کنکور با ۱۱۹ رأی موافق، ۵۸ رأی مخالف و ۱۲ رأی ممتنع از مجموع ۲۱۳ نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.
بنا براین گزارش ماده واحده طرح مذکور بدین شرح است:
ماده واحده- بند (الف) ماده ۹۰ قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۴ اسفند ۱۳۹۵ به شرح زیر اصلاح می‌شود:
الف) الحاقات زیر در ماده ۷۰ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران و اصلاحیه بعدی آن و در ماده ۴۷ قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲) به شرح زیر صورت می‌گیرد:
سهمیه ورود با ۵ درصد، سهمیه اختصاصی برای همسران و فرزندان جانبازان زیر ۲۵ درصد و همسران و فرزندان رزمندگان با حداقل ۶ ماه حضور داوطلبانه در جبهه به ۳۰ درصد افزایش یافت.
طبق گزارش خانه ملت، در ادامه نمایندگان به بررسی تبصره ۱ این ماده واحده پرداختند که در نهایت با ۱۰۲ رأی موافق، ۷۳ رأی مخالف و ۱۴ رأی ممتنع از مجموع ۲۱۳ نماینده حاضر در صحن، این تبصره برای بررسی بیشتر به کمیسیون ارجاع شد؛ از آنجا که این تبصره مغایر برنامه ششم توسعه بود، به رأی دو سوم نمایندگان نیاز داشت.
براساس تبصره ۱ ارجاعی به کمیسیون؛ در صورتی که سهمیه ۲۵ درصد ایثارگران (مشمولان ماده ۷۰ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران و اصلاح بعدی آن) تکمیل نگردد و ۵ درصد سهمیه اختصاصی همسران و فرزندان جانبازان زیر ۲۵ درصد و همسران و فرزندان رزمندگان با حداقل ۶ ماه حضور داوطلبانه در جبهه پاسخگوی متقاضیان واجد الشرایط نباشد، دولت مکلف است مانده ظرفیت خالی ۲۵ درصد ایثارگران را مازاد بر ۵ درصد مذکور به همسران و فرزندان جانبازان زیر ۲۵ درصد و همسران و فرزندان رزمندگان با حداقل ۶ ماه حضور داوطلبانه در جبهه که شرایط لازم را داشته باشند، اختصاص دهد.
همچنین نمایندگان به بررسی تبصره ۲ این ماده واحده پرداختند که در نهایت با ۱۲۳ رأی موافق، ۵۷ رأی مخالف و ۹ رأی ممتنع از مجموع ۲۱۲ نماینده حاضر در صحن، این تبصره برای بررسی بیشتر به کمیسیون ارجاع شد؛ از آنجا که این تبصره مغایر برنامه ششم توسعه بود، به رأی دو سوم نمایندگان نیاز داشت.
براساس تبصره ۲ ارجاعی به کمیسیون؛ کسب حداقل ۸۰ درصد حد نصاب شرایط علمی و امتیاز پذیرفته شدگان (آخرین فرد پذیرفته شده گزینش آزاد در هر کد رشته محل) برای تمامی رشته محل‌ها الزامی می‌باشد. این میزان در مورد برخی رشته‌های گروه علوم تجربی (مشتمل بر پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و دامپزشکی و دستیاری پزشکی و برخی رشته‌های علوم ریاضی مشتمل بر فنی و مهندسی) در آزمون سراسری و در تمامی رشته محل‌های کلیه مقاطع تحصیلات تکمیلی ۸۵ درصد حدنصاب شرایط علمی می‌باشد. حکم این تبصره در اجرای قانون برنامه ششم بر حکم تبصره ماده ۷۰ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران حاکم است.

ارسال نظر

New Project اخرین اخبار
New Project پربیننده‌ترین اخبار