خردل دشمن استرس است

کد خبر: 14312 تاریخ انتشار: 1396/05/22 ؛ ساعت: 12:08 نویسنده: حامد بابایی
مهسا تنگسیر کارشناس ارشد گیاهان دارویی و عضو گروه علمی بازارگیاهان دارویی درباره یکی از ادویه‌ها و خواص آن چنین می‌گوید: خردل، نوعی ادویه است که از دانه‌های گیاه خردل به دست می‌آید

اصفهان زیبا: مهسا تنگسیر کارشناس ارشد گیاهان دارویی و عضو گروه علمی بازارگیاهان دارویی درباره یکی از ادویه‌ها و خواص آن چنین می‌گوید: خردل، نوعی ادویه است که از دانه‌های گیاه خردل به دست می‌آید. برای تهیه این چاشنی دانه‌های خردل را با آب، نمک، آبلیمو یا سایر مایعات و در مواردی ادویه‌جات و چاشنی‌های دیگر مخلوط می‌کنند تا خمیر یا سس خردل به وجود آید. رنگ این سس از زرد روشن تا قهوه‌ای تیره متغیر است و اغلب دارای طعمی تند است. این ادویه دارای انواع متنوعی مانند خردل زرد، خردل شیرین، خردل عسلی، خردل میوه‌ای، خردل تند، خردل ایرلندی، خردل استرالیایی و خردل روسی و بسیاری دیگر است. در خردل انگلیسی از سرکه استفاده نمی‌شود، درحالی که در خردل فرانسوی از سرکه استفاده می‌شود و ملایم‌تر است. نوع خانگی آن به‌مراتب تندتر و معطرتر هستند. بد نیست بدانیــد به‌علت خاصیت ضدباکتری لازم نیست در یخچال نگهداری شود؛ زیرا باکتری‌های مضر در آن رشد نخواهند کرد. البته اگر در یخچال نگهداری نشود، تندی خود را سریع‌تر از دست می‌دهد و بهتر است در جای بسته، تاریک و خنک نگهداری شود. اگر برای مدت زیادی خارج از یخچال بماند ممکن است طعم تلخ‌تری بگیرد. از سویی باید گفت، خردل یکی از افزودنی‌های محبوب است که با انواع ساندویچ و فست‌فودها مصرف می‌شود و چه خوبست در تهیه فست فود‌های خانگی از این سس استفاده شود.از لحاظ خواص حاوی مقادیر زیادی سلنیوم و امگا۳ است و دانه‌های آن باعث کاهش دفعات حملات میگرنی است که به این منظور باید پوست سر خود را با روغن خردل ماساژ دهید؛ این کار کیفیت مو‌هایتان را نیز به طور قابل توجه بهبود بخشیده و از ریزش مو جلوگیری می‌کند. فرآورده‌های خردل و روغن آن برای قرن‌ها به منظور کاهش فشارخون بالا و جلوگیری از تصلب شرایین استفاده می‌شده است. دانه‌های خردل در درمان اختلالاتی مانند اضطراب، اختلالات روانی، اثرات تنش و افسردگی، برونشیت، نشانه‌های یائسگی و بسیاری مشکلات دیگر مفید است. اما مصرف خوراکی دانه این گیاه به عنوان تهوع‌آور، باتوجه به اثرتحریکی ناشی ازآزادسازی آلیل ایزوتیوسیانات، درکسانی که التهاب معده و روده دارند، نباید مصرف شود. همچنین به بهبود ایمنی بدن کمک کرده و برای رفع بی‌خوابی تاثیر دارد. مصرف موضعی آن به مدت طولانی به خصوص بیش از 15تا 30 دقیقه یازمانی که احساس سوزش غیرقابل تحمل است یا مصرف زیاد و منظم آن برای بیش از دو هفته ممنوع است. چراکه ترکیب ایزوتیوسیانات موجود در روغن فرار این گیاه است.در اختلالات کلیوی منع مصرف دارد. همچنین مصرف مقادیر زیاد آن در بارداری ممنوع است. ضمنا در برخی موارد می‌تواند سبب آلرژی شود.  برای اطلاعات بیشتر در این زمینه می‌توانید با شماره 35604144 تــــمــــــاس بگیرید.

  • اشتراک گذاری در توئیتر
  • اشتراک گذاری در فیسبوک
  • اشتراک گذاری در گوگل پلاس
  • اشتراک گذاری در پینترست
  • لینک کوتاه
حامد بابایی
عکس خوانده نمی شود
اینفوگرافیک
مدرسه وب
گردشگری اصفهان و معضل بزرگی به نام هتل 5 ستاره
آشپزخانه امروز
بررسی بازی
10 توصیه برای خرید بلیت از آژانس‌های مسافرتی
تندرستی
ویجت ها