وداع با «کلش آف کلنز»

چند هفته گذشته دسترسی به بازی مشهور «کلش آف کلنز» یکی از پرطرفدارترین و محبوب‌ترین بازی‌های موبایلی سال 2016 در کشورمان با مشکلاتی روبه‌رو شد و طرفداران این بازی که تعدادشان در ایران کم نیست اعلام کردند که این بازی فیلتر شده است اما اعلام شد که دلیل عدم دسترسی به این بازی اختلال در اینترنت داخلی بوده است. بااین‌حال پس از گذشته چند هفته کاربران این بازی در ایران مجددا با اختلال در دسترسی به این بازی مواجه شدند .

وداع با «کلش آف کلنز»

چند هفته گذشته دسترسی به بازی مشهور «کلش آف کلنز» یکی از پرطرفدارترین و محبوب‌ترین بازی‌های موبایلی سال 2016 در کشورمان با مشکلاتی روبه‌رو شد و طرفداران این بازی که تعدادشان در ایران کم نیست اعلام کردند که این بازی فیلتر شده است اما اعلام شد که دلیل عدم دسترسی به این بازی اختلال در اینترنت داخلی بوده است. بااین‌حال پس از گذشته چند هفته کاربران این بازی در ایران مجددا با اختلال در دسترسی به این بازی مواجه شدند اما این بار رئیس کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه آبی پاکی را روی دست طرفداران این بازی محبوب در ایران ریخت و اعلام کرد که این اختلال همیشگی است.

آیا «کلش آف کلنز» برای همیشه فیلتر شده است؟

بازی «کلش آ ف کلنز» که مخاطبان اصلی آن نوجوانان و جوانان هستند طی چند هفته گذشته با اختلال در دسترسی مواجه شده اختلالی که عبدالصمد خرم‌آبادی، معاون قضایی دادستان کل کشور دلیل آن را این‌گونه توضیح داده است:‌ اختلالات گذشته کلش اف کلنز تنها مشکلی ساده در زیرساخت اینترنتی نبوده و هدف از ایجاد اختلال، اعمال محدودیت در دسترسی به بازی کلش اف کلنز بوده است.

اما ماجرا تنها به این گفته ختم نمی‌شود و ظاهرا این بار موضوع بسیار جدی‌تر از یک اختلال ساده باشد. خرم‌آبادی دراین‌باره افزوده است:‌ دادستانی کل در آخرین جلسه کارگروه که در یکم دی‌ماه سال جاری تشکیل شد موضوع اعمال محدودیت بازی کلش اف کلنز را در جلسه مطرح کرد و همه اعضای حاضر در جلسه مجددا بر اجرای دستور تأکید داشتند و چون برخی از مسئولان ذی‌ربط حضور نداشتند مقرر گردید وزارت ارتباطات ضمن اعمال محدودیت علت توقف در اجرای دستور را کتبا اعلام کند.

وی ادامه داد:‌اکثریت قریب به‌اتفاق اعضای دولتی و غیردولتی کارگروه با اعمال محدودیت در دسترسی به این بازی موافقت کردند و این دستور لازم‌الاجرا است .



حذف بازی «کلش آف کلنز» از روی کافه بازار

پس از خبر عدم دسترسی به این بازی، کافه بازار نیز بازی «کلش او کلنز» را از روی مارکت خود حذف کرد اما سایر عناوین کمپانی سوپرسل که همگی درون‌مایه‌ای مشابه و آشنا با کلش آف کلنز دارند، همچنان در دسترس هستند. کافه بازار همکار رسمی شرکت سوپر سل تولیدکننده بازی‌های کلش آ‌ف کلنز و کلش آف رویال بوده و هنوز دلیل حذف این بازی از مارکت خود را اعلام نکرده است.

واکنش رسانه‌های خارجی

مسدود شدن دسترسی به بازی کلش آف کلنز علاوه بر رسانه‌های داخلی برخی از وب‌سایت‌های خبری فناوری مشهور در دنیا را نیز به واکنش واداشت. وب‌سایت engadget با محدود شدن دسترسی به این بازی با اعلام خبر ممنوع شدن این بازی در ایران نوشت:‌«ایران برای جلوگیری از خشونت، بازی کلش آ‌ف کلنز را مسدود کرد.» هم‌چنین وب‌سایت‌های خبری gamasutra و.ibtimes نیز با اعلام این خبر در کنار معایب این بازی از فیلتر شدن آن در کشورمان انتقاد کردند.

دلیل اعمال محدودیت در «کلش آف کلنز»

دبیر کارگروه تعیین مصادیق درباره اینکه چرا کارگروه دستور فیلتر این بازی را صادر کرده است و براساس چه ماده‌قانونی این اقدام انجام‌شده است، اعلام کرده: به‌موجب ماده 15 قانون جرائم رایانه‌ای یا همان (ماده 743 قانون مجازات اسلامی) ترویج و آموزش اعمال خشونت‌آمیز از طریق سامانه‌ها و شبکه‌های رایانه‌ای جرم است و بر همین اساس بخش تعزیرات دستور اعمال محدودیت در دسترسی به بازی کلش آف کلنز را صادر نمود

خرم‌آبادی هم‌چنین گفت: خانواده‌هایی که نوجوانان و جوانانشان از این بازی آسیب‌دیده‌اند و توانایی مقابله با اعتیاد آنان را ندارند مصرانه از کارگروه تعیین مصادیق تقاضای فیلتر این بازی را کرده‌اند.


کاربران به دنبال جایگزین

محدود ساختن دسترسی به این بازی بی‌شک موج عظیمی از طرفداران این بازی را به سمت بازی جایگزین دیگری هدایت می‌کند. بسیاری از کاربران «کلش آف کلنز» را نوجوانان و جوانان کم‌تر از 30 سال تشکیل می‌دهند که برای پر کردن اوقات فراغت خود به دنبال بازی موبایلی دیگر، احتمالا از همین سبک می‌روند که متأسفانه برای جایگزینی آن هیچ برنامه‌ریزی نشده و مسئولان تنها به محدودسازی و پاک کردن صورت‌مسئله اقدام کرده‌اند و جای حل کردن مسئله و جایگزین کردن تب «کلش آف کلنز» در کشورمان با یک بازی بومی و ایرانی، تنها به حذف این بازی محبوب روی آورده‌اند. ضمن اینکه تجربه ثابت کرده اغلب اثرات خشونت‌آمیزی که برای گیمرها پیش می‌آید به عوارض جانبی مانند مشکلات اینترنت و تحمیل برخی از محدودیت‌ها برمی‌گردد، نه صرفاً محتوای خود آن بازی و پژوهش‌های اخیر محققین بین‌المللی اثبات کرده که بروز خشونت و واکنش‌های منفی ذهنی جوانان عملاً هیچ ارتباطی با بازی‌های ویدئویی نداشته و حتی ازلحاظ تخلیه روانی نیز می‌تواند مفید واقع شود.

ارسال نظر

New Project اخرین اخبار
New Project پربیننده‌ترین اخبار