تخریب تدریجی مدارس فرسوده اصفهان

یک روز پس از آنکه استاندار اصفهان در جلسه شورای آموزش و پرورش برای تخلیه مدارس فرسوده ضرب‌الاجل تعیین کرد، دیوار مدرسه‌ای در سمیرم به صورت ناگهانی تخریب شد و شش دانش‌آموز زیر آوار ماندند و مصدوم شدند.

تخریب تدریجی مدارس فرسوده اصفهان

اصفهان‌امروز: یک روز پس از آنکه استاندار اصفهان در جلسه شورای آموزش و پرورش برای تخلیه مدارس فرسوده ضرب‌الاجل تعیین کرد، دیوار مدرسه‌ای در سمیرم به صورت ناگهانی تخریب شد و شش دانش‌آموز زیر آوار ماندند و مصدوم شدند. زرگرپور در روزهای پایانی هفته گذشته گفت که حدود ۶۰ مدرسه استان به دلیل فرسودگی قابل استفاده نیست و باید تا ۱۰ روز آینده این مدارس تخلیه و با هماهنگی فرمانداران، شهرداران و بخشداران نسبت به جایگزینی دانش‌آموزان اقدام شود. این در شرایطی بود که یک روز بعد، حادثه‌ای تلخ در سمیرم رخ داد که می‌توانست ابعادی فجیع‌تر داشته باشد. شش دانش‌آموز روستای سادات‌آباد سمیرم، زمانی که در حال بازی در حیاط مدرسه بودند، دیوار مدرسه تخریب شد و موجبات مصدومیت آنها را فراهم آورد. این اتفاق در ساعت 12 و 40 دقیقه روز چهارشنبه، هشتم دی‌ماه رخ داد و در آن، چهار پسر 7 ساله، یک دختر 9 ساله و یک دختر 7 ساله از ناحیه زانو، سر و پا دچار مصدومیت شدند. البته پس از این حادثه، بلافاصله دو واحد امدادی از اورژانس پیش‌بیمارستانی و هلال‌احمر بر بالین مصدومان حاضر شدند و مصدومان پس از انجام خدمات درمانی اولیه، ابتدا به درمانگاه روستا و سپس به بیمارستان سیدالشهدا(ع) سمیرم منتقل شدند. این حادثه در شرایطی رخ داد که پیش از این، باز هم شاهد بروز حوادث مختلف در سطح کشور بوده‌ایم و مسئولان نیز همیشه تاکید کرده‌اند که مدارس فرسوده باید بازسازی و احیا شوند. آخرین اظهارنظر در این ارتباط نیز، مربوط به استاندار اصفهان بود که برای بازسازی این مدارس، ضرب‌الاجل تعیین کرد.

مشکلات مدارس اصفهان را جدی بگیرید
یک سال پیش، مدیرکل آموزش و پرورش استان اصفهان اعلام کرد که یک سوم مدارس اصفهان نیازمند مقاوم‌سازی و بهسازی است. محمدحسین قائدی‌ها گفت که این مدارس در حالی نیاز جدی به مقاوم‌سازی دارند که خیرین و اداره‌کل نوسازی و بهسازی مدارس استان اصفهان نیز باید به میدان بیایند. پیش از آن نیز اعلام شده بود که استان اصفهان یکی از سه استان دارای بیشترین میزان مدارس فرسوده در کشور است که همین موضوع، نگرانی‌هایی را برای والدین دانش‌آموزان اصفهانی فراهم کرد. یک سال پیش از آن و در سال 93 نیز اعلام شده بود که هفت هزار کلاس درس در اصفهان دچار مرگ تدریجی هستند اگر چاره‌ای برای آنها اندیشیده نشود، دانش‌آموزان با مشکلات عدیده‌ای برای تحصیل روبرو خواهند شد. البته، وضعیت مدارس فرسوده اصفهان، مشت نمونه خروار است و مدارس کشور هم دست‌کمی از مدارس اصفهان ندارند. عمر بالا و نبود بودجه لازم برای تعمیرات و نگهداری موجب شده تا اکثر مدارس کشور فرسوده باشند؛ به طوری که هر چند وقت یک بار شاهد آسیب‌دیدگی دانش‌آموزان در برخی از مدارس کشور هستیم. هزینه بالای آموزش، به ویژه نگهداری و حفظ مراکز آموزشی دولتی که تمامی هزینه‌های آن بر دوش دولت است موجب شده تا بیشترین مدارس فرسوده در این بخش باشد. آمارها نشان می‌دهد هفت میلیون مترمربع از فضای مدارس کشور کهنه و فرسوده بوده و برای بازسازی نیاز به بودجه کلان است. هر چند در سال‌های اخیر، کمک‌های خیران مدرسه‌ساز موجب شده تا حدی از مشکلات مدارس فرسوده و در حال تخریب کاسته شود، اما هنوز مدارس برخی از استان‌ها از جمله تهران، اصفهان، اردبیل، خوزستان و... نیازمند بازسازی و نوسازی‌اند. بافت فرسوده در بین مدارس کشور همچون بمب ساعتی دیگر آسیب‌ها از جمله آتش‌سوزی، زلزله، تخریب نابهنگام و... را برای کودکان و نوجوانان به دنبال دارد. این در حالی است که هنوز افکار عمومی فاجعه شین‌آباد را از یاد نبرده و آتش‌سوزی هر چند وقت یک بار در مدارس کشور حادثه‌آفرین می‌شود. البته آتش‌سوزی هم در مدارس ایران سابقه‌ای چند ساله دارد و تاکنون منجر به مرگ ده‌ها دانش‌آموز و معلم و سوختگی بیش از ۵۰ دانش‌آموز از سال ۱۳۷۶ شده است.

لطفاً حرف‌های استاندار را جدی بگیرید!
استاندار اصفهان در حالی از لزوم تخلیه مدارس فرسوده اصفهان سخن گفته است که به گفته او، 60 مدرسه در این استان به دلیل فرسودگی، اصلاً قابل استفاده نیستند. آنگونه که رسول زرگرپور می‌گوید، دستور تخلیه این مدارس صادر شده و بنابراین نباید نگران بروز حوادث در این مدارس بود. او به فرمانداران، بخشداران و شهرداران نیز اختیار عمل داده تا در این ارتباط وارد عمل شوند و به صورت شخصی، خود، مسئولیت کار را بر عهده گیرند. بر این اساس، فهرست این 60 مدرسه باید توسط اداره‌کل نوسازی و تجهیز مدارس استان به سرعت در اختیار رئیس شورای آموزش و پرورش استان قرار گیرد تا در جلسه فرمانداران و شهرداران مطرح شود. این دستور استاندار، فضای امید بسیاری را برای دانش‌آموزان و والدین آنها ایجاد می‌کند. چه‌ آنکه تحصیل در برخی مدارس اصفهان، همانند نفس کشیدن در میدان جنگ می‌ماند و در شرایطی که دانش‌آموزان پشت میزهای کلاس نشسته‌اند، باید به جای جمع کردن حواس و یادگیری درس‌ها، مراقب وضعیت دیوارها و سقف‌های کلاس باشند. اکنون دیگر زمان جدی گرفتن حرف‌های استاندار است تا مدارس فرسوده اصفهان بازسازی شوند و مشکلی برای آینده‌سازان این استان ایجاد نشود.

ارسال نظر

New Project اخرین اخبار
New Project پربیننده‌ترین اخبار