بیمارستان حضرت زهرا(س) اصفهان، بیمارستان درجه 1 کشور

از میان 1000 بیمارستان فعال در کشور، بیمارستان حضرت زهرا(س) اصفهان یکی از بیمارستان‌هایی است که در ارزیابی اعتباربخشی ملی رتبه درجه‌یک را کسب کرد. در سال گذشته نسل سوم اعتباربخشی در سراسر کشور آغاز شد و تحول بسیار بزرگی در اداره بیمارستان‌ها ایجاد کرد.

لادن سلطانی - اصفهان امروز : از میان 1000 بیمارستان فعال در کشور، بیمارستان حضرت زهرا(س) اصفهان یکی از بیمارستان‌هایی است که در ارزیابی اعتباربخشی ملی رتبه درجه‌یک را کسب کرد. در سال گذشته نسل سوم اعتباربخشی در سراسر کشور آغاز شد و تحول بسیار بزرگی در اداره بیمارستان‌ها ایجاد کرد. اعتباربخشی بهترین و مؤثرترین روش برای ارتقای کیفیت و کمیت اداره خدمات در حوزه سلامت و درمان است و موجب بهتر شدن نتایج درمان و پیشگیری از خطاهای ارائه‌دهندگان خدمات پزشکی در بیمارستان‌ها می‌شود. هدف از اعتباربخشی افزایش رضایت بیماران است که با 903 سنجه تنها ابزار سنجش و ارزیابی عملکرد بیمارستان‌هاست. درواقع وقتی بیمار وارد بیمارستان می‌شود مراقبت‌هایی که از وی به عمل می‌آید باید مطابق استاندارهای جهانی و منابع علمی باشد. شایان‌ذکر است اصفهان یکی از 10 مرکز آزمونه(پایلوت) کشوری برای پیاده‌سازی اعتباربخشی نسل سوم است و این برنامه بسیار خوب اجراشده است. یکی از بیمارستان‌هایی که طبق شاخص‌های تعیین‌شده برای راستی آزمایی و سیستم اعتباربخشی رتبه درجه‌یک کشوری را کسب کرده بیمارستانی در شمالی‌ترین و محروم‌ترین منطقه اصفهان یعنی بیمارستان حضرت زهرا(س) واقع در خیابان زینبیه است. در مراسمی که بدین منظور برای تقدیر از پرسنل فعال این بیمارستان که نقش ویژه در پیشرفت این مرکز درمانی داشته‌اند برگزار شد مجتبی گلزاری، رئیس اداره اعتباربخشی معاونت درمان تصریح کرد: حدود 1000 بیمارستان در کشور فعال هستند و شاخص‌هایی برای راستی آزمایی ارزیابی و سیستم اعتباربخشی کشور تعیین شد که بر طبق آن از 50 بیمارستان منتخب، 10 بیمارستان سهم استان اصفهان شد و این نشانه جایگاه ویژه این استان در سطح کشور است. وی میانگین نتیجه کل بیمارستان‌های استان اصفهان را این‌گونه شرح داد: 82 درصد بیمارستان‌های استان، ارتقاء درصد در میانگین کل داشتند که بیمارستان حضرت زهرا(س) زینبیه یکی از این موارد است؛ 86 درصد بیمارستان‌ها ارتقا در محور اورژانس داشتند؛ 20 درصد بیمارستان‌ها حداقل یک رتبه ارتقا داشتند.

بیمارستان برتر در زمینه شاخص‌های مادر و کودک

در ادامه این مراسم مسعود جوانبخت، رئیس بیمارستان حضرت زهرا(س) گفت: بیمارستان حضرت زهرا(س) یک بیمارستان عمومی است که خدمات پایه نظیر جراحی پایه، عمل کاتاراکت چشمی و خدمات رادیولوژی، آزمایشگاهی و داروخانه‌ای و... ارائه می‌دهد. وی خاطرنشان کرد: نیروهای پرستاری، اتاق عمل، اورژانس، مامایی و زنان و زایمان بسیار فعال هستند به‌طوری‌که در زمینه شاخص‌های مادر و کودک و زایمان طبیعی در سال گذشته بیمارستان برتر کشور شدیم. رئیس بیمارستان حضرت زهرا(س) افزود: هنگامی‌که بیمارستان به دانشگاه تحویل شد بدهی داشت؛ اما با تلاش پرسنل بیمارستان در بخش‌های خدمات سرپایی، بستری، پاراکلینیک و اتاق عمل وضعیت این مرکز تغییر کرد. وی ضمن اشاره به مراجعه 200 هزار نفر به بیمارستان در سال گذشته گفت: در سال 95، 6 هزار عمل جراحی، 855 مورد زایمان طبیعی و 120 هزار مراجعه سرپایی داشتیم. همچنین در سه ماه اول سال جاری از مجموع 65 هزار مراجعه‌کننده، 2000 عمل جراحی،220 مورد زایمان طبیعی و 40 هزار ویزیت سرپایی انجام‌شده است. اگرچه بیمارستان حضرت زهرا(س) در منطقه محروم اصفهان واقع‌شده است اما از تمام نقاط استان و حتی کشور برای پذیرش به این بیمارستان مراجعه می‌کنند چراکه بهترین خدمات تخصصی و فوق تخصصی در بخش‌های مختلف به مراجعین ارائه می‌شود. همچنین در راستای اجرای طرح تحول سلامت که حدود سه سال و نیم از انجام آن می‌گذرد بیمارستان حضرت زهرا(س) نیز بااراده قوی پرسنلی فعال مسیر طرح تحول را با موفقیت طی می‌کند. البته مشکلاتی هم نظیر نبود بخش‌هایی چون NICU، کمبود فضای فیزیکی و تردد زیاد وسایل نقلیه سنگین و ترافیک در اطراف بیمارستان و ایجاد آلودگی صوتی و محیطی ازجمله مواردی هستند که نباید نادیده گرفته شوند و اینجاست که مسئولین با همراهی‌شان با پرسنل بیمارستان می‌توانند گام مهمی در بهبود وضعیت جسمی و روحی بیماران بردارند.

ارسال نظر

New Project اخرین اخبار
New Project پربیننده‌ترین اخبار