«مگابرندها» جهان را به دهکده‌ای کوچک تبدیل کرده‌اند

همیشه داشتن یک صنعت، محصول یا کالا نمی‌تواند برگ برنده برای ارتقا پیشرفت تجاری یک شهر یا کشور باشد؛ برای مثال استان اصفهان دارای 9200 واحد صنعتی،720 معدن فعال و بیش از 160 هزار واحد صنفی است؛ اما سوال اینجاست که چه تعداد از این واحدها تبدیل به برندی برای پیشبرد نام این استان شده‌اند؟

«مگابرندها» جهان را به دهکده‌ای کوچک تبدیل کرده‌اند

فاطمه کاویانی: همیشه داشتن یکصنعت، محصول یا کالا نمی‌تواند برگ برنده برای ارتقا پیشرفت تجاری یک شهر یا کشورباش د ؛ برای مثال استان اصفهان دارای 9200 واحد صنعتی،720معدن فعال و بیش از 160 هزار واحد صنفی است؛ اما سوال اینجاست که چه تعداد از اینواحدها تبدیل به برندی برای پیشبرد نام این استان شده‌اند؟ در کشور و به ویژهاستان اصفهان همیشه صحبت از برندسازی و مشاوره آن است و حتی در برخی از مواقعتعداد مشاوره‌های برندینگ نسبت به برندهای موجود پیشی گرفته اند. شایدهنوز هم برخی از ماهیت و معنای واقعی برند و برندسازی اطلاع دقیقی نداشته باشند وآن را تنها طراحی لوگو و انتخاب فونت سازمانی بدانند؛ اما بسیاری از واحدهای تجاریبرای اینکه بتوانند جایگاهی برای خود باز کنند در جهت یک بنگاه توانمند به اینموضوع پرداخته‌اند. آموزش و آشنایی افکار تولیدکنندگان و بازاریابانبا مقوله برند و برندسازی و توانمندسازی بنگاه‌های اقتصادی می‌تواند اهمیت ویژه‌ایداشته باشد.


خارج شدن برند ازطرح و نقش

شهرزاد اسفرجانی یکیاز موسسان رشته مدیریت تبلیغات است. او در همایش «برندسازی و توسعه برند» در اتاقبازرگان اصفهان به تشریح واژه برند پرداخته و می‌گوید: توسعه مفهوم امروزی واستاندارد در سطح بین‌الملل برندینگ یکی از مهمترین اهدافی است که به دنبال آنهستیم. تبدیل برند به بحث جدی و خارج شدن از طرح و نقش صرف باعث ایجاد عمق بهمعنای واقعی برندسازی خواهد بود. وی با اشاره به ضرورت و فواید برندسازی ابعاد آنرا صمیمیت، هیجان، شایستگی، دلفریبی و خشونت عنوان کرد و گفت: نتیجه هویت بخشیدنبه برند ایجاد تصویر ذهنی برای بازار هدف است. شهرزاداسفرجانی اضافه کرد: تغییر دنیای ارتباطاتباعث شده تا «مگابرندها» جهان را به دهکده‌ای کوچک تبدیل کنند؛ این در حالی است کهبسته‌بندی بخش مهمی از ارتباطات انسجام دهنده و ارزش‌آفرین برند شده و در شرایطموجود شاهد تاثیر فراوان دو عامل برند و بسته‌بندی بر موفقیت در بازار هستیم. وی بابیان اینکه هدف از جایگاه سازی برجسته کردن محصول یا یک برند در ذهن مصرف‌کنندهاست، تاکید کرد: محصولات موفق، جایگاه بالاتر و کاملا مرتبط با خواسته‌های مصرف‌کنندهدارند و باید دانست که برند توسعه محصولی نیست بلکه برندسازی فرآیندی منظم است کههدف آن ایجاد آگاهی و افزایش وفاداری خریداران را به همراه دارد. اینفعال رشته مدیریت تبلیغات مهمترین دلیل برندسازی در سازمان‌ها را تمایل به رهبربودن در صحنه رقابت دانست و ادامه داد: برندسازی استفاده از تمام نقاط تماس است تابه مخاطب القا شود که چرا باید این برند را نسبت به سایر برندها انتخاب کند که اینامر خود مدیریت تجربه در نقاط ارتباطی تماس است. شهرزاد اسفرجانیجایگاه سازی در استراتژی برند را یافتن موقعیت مناسب در ذهن یک گروه از مشتری‌هایا یک بخش از بازار عنوان کرد و ادامه داد: تعریف درست جایگاه برند در راهبردمارکتینگ نقش پررنگی دارد و با شفاف کردن تمایزات یک برند با برندهای رقیب و نیز بهدلایل خرید آن به وسیله گروه مخاطب تعریف شده، رسیدن به اهداف مارکتینگشان خواهدشد. وی در پایان افزود: تصمیم‌گیری در حوزه جایگاه سازی نیازمند تدوین یکچارچوب از طریق شناسایی بازار هدف و ماهیت رقبا و تداعیات ذهنی مطلوب مخاطب است.


حساسیت بالای تحریمدانش

امین کاچار، نخستینایجاد کننده مرکز نوآوری در تجربه مشتری در بخش صنعت با اشاره به اینکه تحریمدانشی تحریمی است که کمتر در ایران با توجه به انواع تحریم ها به آن پرداخته می‌شودگفت: دسترسی به اطلاعات و دانش روز منابع انسانی بسیار ضروری است. ویتاکید کرد: دانش ایجاد برند سازی و رقابت با سایر رقبا در کشور ما کمتر دیده می‌شودو باید توجه داشت که برند سازی و سودآوری در بازار جهانی ارتباط تنگاتنگ دارد. امینکاچار مسیر آموزش و تجربه برای اعتلای سطح پژوهش و میزان درک سازمان‌های مرتبط بابرند متفاوت دانست و گفت: تحقیقات، شفاف‌سازی استراتژی، طراحی هویت، ایجاد نقاطتماس و مدیریت دارایی‌ها فرآیندهای برندسازی است که توجه ویژه به آنها را می‌طلبد.

ارسال نظر

New Project اخرین اخبار
New Project پربیننده‌ترین اخبار