وزیر خارجه فرانسه بزودی به تهران سفر می کند

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: ژان مارک آیرو وزیر خارجه فرانسه بزودی به همراه یک هیات اقتصادی به تهران سفر می کند.

وزیر خارجه فرانسه بزودی به تهران سفر می کند
به گزارش ایرنا، بهرام قاسمی امروز در ادامه نشست خبری با خبرنگاران در پاسخ به این سوال که آیا سفر وزیر خارجه فرانسه به تهران در آینده نزدیک را تایید می کنید، افزود: به زودی سفر وزیر خارجه فرانسه به تهران انجام می شود.
وی یادآور شد: این مقام فرانسوی مسوول کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور هم هست و در زمان سفر وزیر خارجه فرانسه این کمیسیون تشکیل جلسه می دهد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی ادامه داد. یک هیات اقتصادی هم وزیر خارجه فرانسه را در این سفر همراهی می کند و می توانم بگویم مقدمات این سفر فراهم شده است.
قاسمی با بیان این که تاریخچه روابط ایران و فرانسه به دوره تیموریان می رسد، اظهار داشت در دوران جدید هم سابقه روابط دو کشور به دوره قاجار می رسد.
وی خاطرنشان کرد: روند روابط ایران و فرانسه خوب است و امیدواریم بتوانیم به تفاهم های خوبی پس از رایزنی های لازم با این کشور دست پیدا کنیم و از دیدگاه های دو طرف مطلع شویم.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی درخصوص ادعاهای وزیر خارجه بحرین مبنی بر این که ایران تهدید امنیتی منطقه است، گفت: موضع ما درباره چنین اظهارات نابجای برخی مقامات بحرین روشن است، این کشور دچار مشکلات داخلی است و نیازمند پوششی برای سرپوش گذاشتن بر این مشکلات داخلی است.
قاسمی تصریح کرد: این کشور بدنبال دشمن فرضی و آلترناتیو می می گردد تا افکار عمومی را از مسائل داخلی به جانب دیگران هدایت کند.
وی ادامه داد: این اظهارات تکراری است و در گذشته هم این مطالب را مطرح می کردند اما اگر خود آنها هم در محیط واقع بینانه قرار بگیرند، می دانند حرف درستی نیست و این ادعاها بی اساس است.
سخنگوی وزارت امور خارجه بار دیگر به مقامات بحرینی توصیه کرد تا به فکر چاره جویی برای حل بحران داخلی خود باشند و از طریق قانون و شیوه های مسالمت آمیز مسائل داخلی کشورشان را رفع و رجوع کنند.

هنوز نمی توان ارزیابی دقیقی داشت که ترامپ در چه مسیر و چارچوبی حرکت می کند
قاسمی همچنین در پاسخ به سوال دیگری درباره اظهارات اسلام هراسانه ترامپ رییس جمهوری جدید آمریکا گفت: بر عکس روسای جمهوری قبلی آمریکا که تا حدودی در زمان انتخابات و همچنین در زمان حضور درکاخ سفید مواضع روشنی داشتند هنوز نمی توان ارزیابی دقیقی داشت که ترامپ در چه مسیر و چارچوبی حرکت می کند.
وی با بیان این که این مسئله تنها در خصوص اسلام هراسی نیست، اظهار داشت: در باره مسائل جهانی، شرق آسیا،اروپا و آمریکای لاتین هم هنوز مواضع دقیق و روشنی از جانب ایشان نداریم و باید منتظر باشیم تا چارچوب نگاه وی و هیات حاکمه آمریکا درباره مسائل جهانی را ببینیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین درباره اظهارت برخی کشورهای منطقه، بویژه عربستان در خصوص انتصاب سفیر جدید ایران در عراق تصریح کرد: نفرت پراکنی و اتهام زنی از جانب برخی مقامات کشورهای منطقه درمورد ایران جدید نیست و انگیزه های آن ها کاملا مشخص است.
قاسمی ادامه داد: نمی توانم تایید کنم که چه کسی سفیر جمهوری اسلامی ایران در بغداد خواهد شد و افرادی که نام آنها مطرح می شود گمانه زنی رسانه ای و پیش داوری در مورد برخی سفرا است که مطرح می شود.
وی خاطرنشان کرد: در زمان لازم و وقتی که پروسه معرفی سفیر ایران در بغداد طی شد نام سفیر را اعلام خواهیم کرد.
به گزارش ایرنا، در روزهای گذشته برخی رسانه ها از معرفی ایرج مسجدی بعنوان سفیر جمهوری اسلامی یاران در بغداد خبر دادند.
پیام نتانیاهو به مردم ایران سوال دیگری بود که خبرنگاری نظر سخنگوی وزارت امور خارجه را در خصوص آن جویا شد.
قاسمی با بیان این که علاقه ای ندارم به صحبت فردی که به اظهارنظرهای بی ربط معروف است پاسخ بدهم، گفت: دست نتانیاهو به خون زنان و کودکان مردم فلسطین آلوده است و اظهارات وی ارزش پاسخگویی ندارد.
وی به جای فکر کردن به مردم ایران و صحبت کردن از فاجعه پلاسکو بهتر است از شدت آدمکشی و کشتار مردم فلسطین جلوگیری کند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا حضور ترکیه در نشست آستانه تاثیر مثبت یا منفی در مسائل سوریه و عراق خواهد داشت، اظهار داشت: حضور ترکیه در آستانه با توجه به نقش و جایگاهی که در نقش همسایگی با سوریه و عراق دارد می تواند موثر و مفید باشد و امیدواریم که شاهد به جلو رفتن این روند باشیم.
وی با بیان این که باید به جای دخالت در مسائل داخلی سوریه بگذاریم مردم این کشور سرنوشت خود را تعیین کنند، یادآور شد: ما و همسایگان علاقه مند به ثبات در سوریه به عنوان تسهیل کننده باید کمک کنیم و ترکیه می تواند در این زمینه نقش موثری داشته باشد وباید کمک کنیم به جای اقدامات نظامی، پشت میز مذاکره و درکنار دیگران مسائل مطرح شود.

امیدواریم دولت کانادا با جدیت و تلاش بیشتری برای ازسرگیری روابط اقدام کند
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی درخصوص برقراری روابط بین ایران و کانادا اظهارداشت: روابط دو کشور تا رسیدن به نقطه مشخص هنوز نیاز به گام هایی دارد.
قاسمی افزود: روابط را ایران قطع نکرده بلکه این طرف کانادایی بود که رابطه به صورت یک جانبه و بدون دلیل قطع کرد.
وی تصریح کرد: قطع روابط هم در مسائل سیاسی و سیاست خارجی ساده و آسان است ولی برقراری آن معمولا با هر اراده ای که وجود داشته باشد، ساده نیست.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی ادامه داد: بعد از انتخابات در کانادا مذاکراتی انجام شد، با توجه به این که حزب لیبرال برای تبلیغات انتخاباتی خود وعده داد که به این شرط آن که در قدرت قرار بگیرد روابط با ایران را ترمیم می کند و بعد از استقرار مذاکرات کارشناسی بین دو کشور در کشور ثالث آغاز شد.
قاسمی اضافه کرد: وزیران خارجه دو کشور توانستند در مجمع عمومی سازمان ملل گفت و گوهای همه جانبه ای درباره چگونگی برقراری روابط تحت شرایط خاص انجام دهند ولی هنوز آنگونه که باید و شاید این روند به خوبی طی نشده است.
وی همچنین گفت: ما منتظر هستیم دولت کانادا برخی موانعی که در آنجا علیه دولت جمهوری اسلامی ایران چه در حوزه مسائل سیاسی و چه در حوزه مسائل مالی ایجاد شده بود را برطرف کند.
سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: امیدواریم این چند مسئله باقی مانده هر چه زودتر حل و فصل شود و تفاهم لازم به عمل آید و ما بتوانیم در نخستین گام دفاتر حفاظت منافع دو کشور را باردیگر باز کنیم و اتباع دو کشور بتوانند از خدمات اولیه کنسولی استفاده کنند و از مشکلاتی که امروز گریبانگیر آن هستند رهایی پیدا کنیم، بعد بتوانیم برای ارتقای روابط به جایگاه بعدی تلاش کنیم ولی هنوز باید گام هایی برداشته شود و باید کمی منتظر بود.
قاسمی خاطرنشان کرد: ما امیدواریم دولت کانادا با جدیت و تلاش بیشتری اقدام کند و ما هم اراده لازم را در چهارچوب شرایط خودمان برای این کار داریم امیدواریم این اتفاق مثبت نهایتا به مرحله عمل برسد.
ارسال نظر

New Project اخرین اخبار
New Project پربیننده‌ترین اخبار