90 درصد مساحت استان اصفهان درگیر خشک‌سالی است

مدیرکل هواشناسی استان اصفهان گفت: 94 درصد جمعیت استان را درگیر خشک‌سالی بلندمدت هستند و 52 درصد مساحت استان با خشک‌سالی خفیف، 38 درصد متوسط و 6 درصد خشک‌سالی شدید مواجه است. به گزارش فارس ، مجید بیجندی اظهار داشت: بارش استان اصفهان نسبت به مشابه بلندمدت 32 درصد کاهش یافته است که در استان چهارمحال و بختیاری با توجه وجود سرچشمه‌های آبی زاینده‌رود کاهش بارش 15 درصد بوده است.

90 درصد مساحت استان اصفهان درگیر خشک‌سالی است

کاهش بارش در کل کشور

وی با اشاره به کاهش 41 درصدی بارش در کشور افزود: میانگین وزنی بارش سه‌ماهه گذشته در استان 30 میلی‌متر و بارش شهر اصفهان در ایستگاه اوزن سنجی واقع در مرغ 13 میلی‌متر گزارش شده است. مدیرکل هواشناسی استان اصفهان بارش در کوهرنگ را به عنوان سرچشمه اصلی تأمین‌کننده آب زاینده‌رود 491 میلی‌متر اعلام کرد و گفت: این میزان 9 درصد نسبت به میانگین بلندمدت افزایش یافته است. بیجندی از واگذاری زمینی در منطقه گل نرگس برای راه‌اندازی ایستگاه هواشناسی در سطح شهر اصفهان طی هفته‌های آتی خبر داد و خاطر نشان کرد: درصد تغییر بارش در شهرستان‌های مختلف به جز سمیرم، گلپایگان و خوانسار تا 4 دی‌ماه کاهش داشته است. وی با بیان اینکه عمده استان به خصوص در شرق درگیر کم‌بارشی هستند، تأکید کرد: در آذرماه امسال میانگین دما 5/2 درجه سانتی گراد افزایش داشت که این میزان تنها نیم درجه کمتر از سال گذشته بود. مدیرکل هواشناسی استان اصفهان با اشاره به اینکه شاخص میزان بارش در استان SPEI است، یادآور شد: این شاخص که در دو سال اخیر مورد توجه واقع شده است میزان تبخیر و تعرق را نیز محاسبه می‌کند.

اکثر استان درگیر خشک‌سالی است

بیجندی تصریح کرد: اکثر شهرستان‌های استان درگیر خشک‌سالی خفیف و متوسط هستند ولی اصفهان، دهاقان، مبارکه، شهرضا، فلاورجان و لنجان تا پایان آبان ماه امسال با خشک‌سالی شدید مواجه بوده‌اند. وی با اشاره به اینکه کوهرنگ به عنوان تأمین‌کننده آب زاینده‌رود هم درگیر خشک‌سالی هیدرولوژیکی است، اضافه کرد: 90 درصد مساحت استان اصفهان درگیر خشک‌سالی است و در نواحی غرب شاهد خشک‌سالی هیدرولوژیکی هستیم. مدیرکل هواشناسی استان اصفهان 94 درصد جمعیت استان را درگیر خشک‌سالی بلندمدت دانست و گفت: 52 درصد مساحت استان با خشک‌سالی خفیف، 38 درصد متوسط و 6 درصد خشک‌سالی شدید مواجه است.

بارش دی ماه بالاتر از نرمال خواهد بود

بیجندی در خصوص پیش‌بینی بارش‌ها در سه ماه آینده اذعان کرد: بهبود بارش‌ها را نسبت به پاییز شاهد خواهیم بود و عمده بارش‌ها در ماه دی و بهمن اتفاق خواهد افتاد. وی یادآور شد: بارش‌ها در غرب و سرچشمه‌های آبی زاینده‌رود شدت بیشتری خواهد داشت و میزان بارش در دی‌ماه بالاتر از نرمال خواهد بود و در بهمن‌ماه به حد نرمال خواهد رسید اگرچه این میزان کمبود بارش در سال‌های گذشته را جبران نخواهد کرد. مدیرکل هواشناسی استان اصفهان خاطر نشان کرد: به سبب خنک شدن نیم تا 1 درجه‌ای هوا در دی‌ماه بارش‌ها به صورت برف ماندگاری بیشتری خواهند داشت و در نواحی غرب و جنوب غرب بالاتر از نرمال خواهد بود. بیجندی بارش در نواحی شمال شرق و شرق استان را پایین‌تر از نرمال توصیف کرد و گفت: در بهمن و اسفند به تدریج میانگین دما یک درجه بیشتر از میانگین خواهد بود.

نقش هواشناسی در پیشگیری از خسارت 422 میلیاردی

وی در خصوص آلودگی هوا هم تأکید کرد: هواشناسی پیش‌بینی کرده بود که در پاییز با توجه به تأخیر در بارش‌ها آلودگی هوا را شاهد باشیم اما انتظار داریم در زمستان با افزایش بارش‌ها روزهای آلودگی به تعداد قابل‌ملاحظه‌ای کاهش یابد. مدیرکل هواشناسی استان اصفهان با اشاره به جلسات متعدد با 18 دستگاه مرتبط با هواشناسی اظهار داشت: توسعه هواشناسی کاربردی (تهک) در دستگاه‌های مختلف تبیین شده است و در حوزه حمل و نقل جاده‌ای اطلاع‌رسانی به موقع وضعیت آب و هوا و شرایط نامساعد جوی از یک پیش‌بینی ساده فراتر رفته است. بیجندی با اعلام اینکه هواشناسی در کشور توانسته از خسارت 422 میلیاردی پیشگیری کند، افزود: اصفهان با توجه به نقش مهمی که در زراعت و کشاورزی دارد، سهم زیادی در این آمار داشته است. وی علت کم بارش بودن کشور را با تغییر اقلیم و افزایش دما مرتبط دانست و گفت: عامل گرم شدن زمین و انتشار گاز co2 هم انسان‌ساز است.

چیزی به اسم ریزگرد در هواشناسی نداریم

مدیرکل هواشناسی استان اصفهان آلودگی در کاشان را در اثر گرد و غبار ذکر کرد و ادامه داد: در هواشناسی واژه به اسم ریز گرد وجود ندارد بلکه اصطلاح علمی آن که بیش از 60 سال در کشور اندازه‌گیری شده است، گرد و غبار است. بیجندی متولی اعلام روزهای ناسالم را محیط‌زیست دانست و افزود: میزان آلودگی در تک‌تک ایستگاه‌های تهران بسیار بالاست و در سایت شرکت کنترل کیفی هوای تهران هم موجود است و شرایط اصفهان در آلودگی هنوز نسبت به تهران بهتر است.

98 درصد پیش‌بینی‌ها درست از آب درآمده است

وی به صحت 98 درصدی پیش‌بینی‌های هواشناسی اشاره و بیان کرد: در طی سال‌های اخیر دیدگاه‌ها نسبت به هواشناسی بهبود یافته است. مدیرکل هواشناسی استان اصفهان از طرح جامع مبارزه با آلودگی هوا و طرح مقابله با گرد و غبار در مدیریت بحران خبر داد و تأکید کرد: این طرح‌ها با مشارکت دستگاه‌های مختلف و دانشگاه‌های استان صورت می‌گیرد و اصحاب رسانه باید با شناخت وظایف دستگاه‌ها مطالبه گری کنند نه اینکه آن‌ها را مقابل هم قرار دهند. بیجندی در پایان به نقش هواشناسی در پرتاب موشک و صنعت گردشگری هم اشاره کرد و گفت: برای مسافران خارجی حتی میزان تابش اشعه خورشید هم در بیرون آمدن از هتل مؤثر است که سعی کردیم تهک ویژه‌ای را هم به این موضوع
اختصاص دهیم.

پیگیر رادار هواشناسی در استان هستیم

در این نشست نوید حاجی بابایی مسئول اداره پیش بینی هواشناسی استان هم با بیان اینکه در استان امکان دریافت تصاویر ماهواره‌ای را برای پیش‌بینی هواشناسی داریم خاطر نشان کرد: بعد از تهران بزرگترین دیتاسنتر را داریم و ابررایانه‌ای که امکان اجرای مدل‌های مختلف هواشناسی را دارد، در دسترس است و پیگیر هستیم تا رادار هواشناسی را که قیمتی در حدود 12 میلیارد تومان دارد برای پیش‌بینی سیل آب‌ها در استان تهیه کنیم.
ارسال نظر

New Project اخرین اخبار
New Project پربیننده‌ترین اخبار