14بهمن، تعیین دولت موقت

ساعت ۹ بامداد روز شنبه ۱۴ بهمن در محل مدرسه شماره ۲ علوی یک مصاحبه مطبوعاتی با حضور قریب به سیصد خبرنگار ایرانی و خارجی برگزار شد که در آن ابتدا خلاصه‌ای از نظریات امام خمینی(ره) خوانده شد،

14بهمن، تعیین دولت موقت

ساعت ۹ بامداد روز شنبه ۱۴ بهمن در محل مدرسه شماره ۲ علوی یک مصاحبه مطبوعاتی با حضور قریب به سیصد خبرنگار ایرانی و خارجی برگزار شد که در آن ابتدا خلاصه‌ای از نظریات امام خمینی(ره) خوانده شد، سپس سوالات خبرنگاران آغاز گردید که خلاصه‌ای از پاسخ امام خمینی به این شرح بود: «شورای انقلاب حكومت موقت تعیین خواهد شد و حكومت موقت، موظف خواهد بود كه مقدمات رفراندم را تهیه كند. همچنین قانون اساسی كه تدوین شد، به آراء عمومی گذاشته می‌شود. ایشان دولت بختیار را غیرقانونی اعلام كردند و گفتند: کاری نکنند که مردم را به جهاد دعوت کنم، اگر موقع جهاد شد می‌توانیم اسلحه تهیه کنیم. دولت را بزودی معرفی خواهیم کرد. اعضای شورای انقلاب تعیین شده‌اند. از ارتش می‌خواهم هر چه زودتر به ما متصل شود. ارتشیان فرزندان ما هستند، ما به آنها محبت داریم باید به دامان ملت بیایند. قانون اساسی که تدوین شده به آراء عمومی گذاشته می‌شود تمام اتباع خارجی بطور آزاد در ایران زندگی خواهند کرد.». در همین روز در پی جلسه اعضای شورای انقلاب با حضور امام خمینی، به پیشنهاد اعضا و موافقت امام، مهندس مهدی بازرگان برای نخست وزیری دولت موقت انتخاب شد. او درباره انتخابش به نخست وزیری دولت موقت اظهار داشت:« در پی تشکیل جلسه شورای انقلاب در روز 14/11/57، امام ما را مخاطب قرار داده پرسیدند برای نخست وزیری چه کسی را تعیین کنیم؟ ... نمی‌دانم آقای مطهری بود یا یکی دیگر از روحانیون شورای انقلاب که مرا پیشنهاد کرد. در هر حال نظر عموم روی من رفت و اگر کسی موافقت نداشت، حرفی نزد. امام خمینی تبسم و اظهار خوشوقتی کرده، گفتند به این ترتیب خیالم از دو طرف راحت شد. ظاهرا منظور ایشان از دو طرف، ملیون و روحانیون بود.». در همین روز همافران در شهرستان بهبهان تظاهرات کردند و علیه رژیم پهلوی ودر حمایت از امام خمینی شعار دادند. مردم در تمام کشور به اعتصاب عمومی دست به اعتصاب زدند. کارکنان ادارات و وزارتخانه های مختلف، وزیران و مدیران دولت را به محل کار خود راه ندادند. همچنین جواد شهرستانی، شهردار وقت تهران، به دیدار امام رفته و استعفانامه اش را به ایشان تسلیم کرد .حضرت امام مجدداً ایشان را به سمت شهردار تهران منصوب فرمودند. بختیار پس از انتشار این خبر و احتمال تکرار آن از سوی سایرمسئولین، طی یک مصاحبه سایر کارمندان و مسئولان دولت را تهدیدکرد. همزمان با این اتفاقات شاپور بختیار ضمن مصاحبه‌ای با فرستاده ویژه رادیو ملی فرانسه گفت: موجودیت و وحدت کشور بر همه مسائل دیگر از جمله حضرت آیت‌الله خمینی، شاه و قانون اساسی مقدم است. نخست‌وزیر ایران درباره مناسبات آینده‌اش با آیت‌الله خمینی تاکید کرد که قدمی در راه نزدیک شدن به رهبر شیعیان برداشته است. بختیار همچنین گفت: بعضی اوقات صبر بهترین تاکتیک است و اگر آیت الله خمینی بخواهد در شهر مقدس قم دولت پیشنهادی خود را به وجود آورد، به او اجازه خواهم داد تا دولتی شبیه به واتیکان تأسیس کند. تصمیمات امام و روند تند حوادث بسیاری از کشورهای دیگر را هم به واکنش واداشت. یاسر عرفات طي پيامي که براي امام ارسال داشت، نوشت: نتايج پيروزي ملت ايران در مرزهاي آن کشور متوقف نخواهد شد. روزنامه «واشنگتن پست» نوشت: قراردادهاي خريد اسلحه ايران از آمريکا به ارزش 12 ميليارد دلار در مذاکرات اريش فون مابرود، فرستاده نظامي آمريکا با فرماندهان نظامي ايران در تهران لغو شد.
انور سادات با اشاره به اينکه او هيچ آيت اللهي در مصر نخواهد داشت، واکنش خشمگينانه خود را نسبت به وقوع انقلاب در ايران ابراز داشت. قذافي، رهبر ليبي در گفت وگو با تلويزيون فرانسه گفت: تاکنون از رهبران انقلابي ايران درخواست کمکي از او نشده است اما به مجرد رسيدن چنين درخواستي بدون اندکي درنگ هرچه را که در قوه دارد کمک خواهد کرد. قطر با موضع گيري بي طرفانه ورود امام خميني را يک مساله داخلي خواند.

ارسال نظر

New Project اخرین اخبار
New Project پربیننده‌ترین اخبار