پیشرفت شرکت‌های بزرگ فناوری در آمریکا به لطف ایرانیان

به دنبال صدور فرمان رئیس‌جمهور آمریکا، دونالد ترامپ، در خصوص منع ورود مهاجران از 7 کشور مسلمان به آمریکا، مقالات متعددی در رابطه با این فرمان و تأثیری که در روابط بین‌المللی و جغرافیای سیاسی خواهد داشت به نگارش درآمده است

پیشرفت شرکت‌های بزرگ فناوری در آمریکا به لطف ایرانیان

اصفهان امروز:‌ بیش از 900 فارغ‌التحصیل ایرانی در پیشرفت کمپانی‌های بزرگ آمریکایی در حوزه فناوری نقش داشته‌اند.به دنبال صدور فرمان رئیس‌جمهور آمریکا، دونالد ترامپ، در خصوص منع ورود مهاجران از 7 کشور مسلمان به آمریکا، مقالات متعددی در رابطه با این فرمان و تأثیری که در روابط بین‌المللی و جغرافیای سیاسی خواهد داشت به نگارش درآمده است. با وجودیکه بسیاری از شرکت‌های فناوری در تلاش برای حفظ و نگهداری کارمندان خود از ملیت‌های مختلف هستند و بزرگان دنیای فناوری نیز این فرمان را غیراخلاقی خوانده و منشأ مشکلات متعددی می‌دانند، اما هنوز درک روشنی از عظمت تأثیر منفی که این فرمان می‌تواند بر یکی از صنایع رو به رشد و بسیار موفق آمریکا داشته باشد.

برای درک تقریبی این تأثیر باید تعداد افراد شاغل در حوزه فناوری که درنتیجه این فرمان تحت تأثیر قرار می‌گیرند را در نظر گرفت.در مقاله‌ای که به‌تازگی در وب‌سایت venturebeat منتشرشده است تمامی افرادی که از این 7 ملیت در حوزه فناوری فعالیت دارند را در نظر گرفته‌شده‌اند. نویسنده این مقاله اظهار می‌دارد که در بررسی‌های او مشخص‌شده فناوری آمریکا بیش از همه و در مقایسه با شش کشور دیگری که در این فرمان منظور شده‌اند، از حضور فارغ‌التحصیلان ایرانی نفع می‌برد و بنابراین وی بررسی‌های خود را بر این گروه متمرکز کرده است. وی به تحقیقات خود در لینکداین اشاره می‌کند و می‌گوید با تهیه فهرستی از دانشگاه‌های ایرانی که در بین 1000 دانشگاه برتر دنیا قرار دارند و محل اشتغال فارغ‌التحصیلان این دانشگاه‌ها متوجه شده است که حدود 942 فارغ‌التحصیل از دانشگاه‌های ایرانی در حال حاضر در استخدام 12 کمپانی بزرگ حوزه فناوری در آمریکا هستند.

همچنین به گزارش موسسه Cato اشاره می‌کند که در آن ذکرشده از دهه 1980 تاکنون مهاجران در هیچ کشتار تروریستی در ایالات‌متحده نقش نداشته‌اند و اضافه می‌کند که احتمال کشته شدن افراد در آمریکا توسط یک مهاجر قانونی دارای اقامت دائم چیزی حدود یک در 1.3 میلیارد است. از طرفی با توجه به اینکه بر اساس آمار هیچ ایرانی تاکنون در هیچ حمله تروریستی در آمریکا دست نداشته است، می‌توان به‌راحتی متوجه تأثیر منفی این فرمان بر حوزه فناوری آمریکا شد.

قانون جنجالی دونالد ترامپ احتمالا در آینده تبعات منفی برای شرکت‌های بزرگ فناوری و جذب نیروی انسانی شرکت‌های آمریکایی خواهد داشت.

مشهورترین ایرانی‌های فعال در علوم و فناوری آمریکا

امید کردستانی

امید کردستانی مدیر ایرانی اصل سابق گوگل است که در حال حاضر به‌عنوان رئیس اجرایی هیئت‌مدیره توییتر مشغول به کار است. او نایب‌رئیس ارشد و مسئول ارشد کسب‌وکار در گوگل و مدیر غیراجرایی وودافون بوده است. امید کردستانی در شهر تهران به دنیا آمد و در همین شهر به مدرسه رفت.

مجله تایم در سال ۲۰۰۶ امید کردستانی را در فهرست صد نفری که دنیای ما را شکل دیگری بخشیده‌اند قرار داد. مجله سن خوزه ارزش دارایی‌های وی را ۱٫۹ میلیارد دلار برآورد کرده است. همچنین ماهنامه فوربس وی را به‌عنوان دومین ثروتمند ایرانی در جهان معرفی می‌کند. او یکی از موفق ترین ایرانی های حال حاضر دنیاست.









فیروز نادری

فیروز نادری زاده 5 فروردین ۱۳۲۵ در شیراز معاون پیشین مدیرکل تنظیم راهبردهای آزمایشگاه پیش‌رانش جت در ناسا و مدیرکل اکتشافات منظومه خورشیدی است. وی دوره کارشناسی خود را در دانشگاه ایالتی آیووا و کارشناسی ارشد و دکترای خود را در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی به اتمام رساند. نادری، پس از پایان تحصیل به ایران بازگشت و ضمن گذراندن خدمت سربازی، مدتی در مرکز سنجش‌ازدور ایران فعالیت کرد اما پس از آن به ناسا پیوست. وی در مدت همکاری خود با ناسا مشاغل فنی و مدیریتی متعددی را در زمینه ماهواره‌های مخابراتی متحرک، رادارهای سنجش‌ازدور، رصدخانه‌های تحقیقاتی اخترفیزیک، اکتشاف مریخ و سایر اجرام منظومه شمسی بر عهده داشت.









کیوان بیک‌پور

کیوان بیک‌پور یکی از مشهورترین کارآفرینان جوان در آمریکاست. او مدیرعامل اجرایی و یکی از دو بنیان‌گذار پریسکوپ است. بیک‌پور از پدر و مادری ایرانی در کالیفرنیا متولدشده است. او و دوستش جو برنستاین اپلیکیشن پریسکوپ را بنیان نهادند که پخش زنده ویدیو را از طریق موبایل ممکن می‌کند. این اپ مورداستفاده وسیع روزنامه‌نگاران در سطح جهان قرارگرفته است. توییتر این اپ را پیش از راه اندازیش به مبلغ ۱۰۰ میلیون دلار خریداری کرده است. در سال 2015 مجله فرچون او را در فهرست ۴۰ نفر زیر ۴۰ سال گنجاند. مجله پولیتیکو در سال ۲۰۱۶ او، برنستاین و سی سپن را در زمره ۵۰ اندیشمند و آینده‌نگر دگرگون‌کننده سیاست آمریکا معرفی کرد.

ارسال نظر

New Project اخرین اخبار
New Project پربیننده‌ترین اخبار