طرز تهیه عدس پلو به 3 روش خوشمزه و مجلسی

طرز تهیه عدس پلو به 3 روش از جمله عدس پلو با گوشت چرخ کرده، مرغ و بدون آن را به صورت مرحله به مرحله همراه با نکاتی برای خوشمزه شدن آن آورده ایم.

طرز تهیه عدس پلو به 3 روش خوشمزه و مجلسی

عدس‌پلو یکی از غذاهای ساده و خوشمزه ایرانی است که در ادامه این مطلب قصد داریم طرز تهیه عدس پلو مجلسی با گوشت، بدون گوشت و با مرغ را به شما آموزش دهیم.تا انتهای مطلب همراه ما باشید.

عدس پلو 

عدس‌پلو یکی از انواع غذاهای ایرانی است. مواد این خوراک را برنج، عدس، نمک و روغن تشکیل می‌دهد.

مواد لازم برای تهیه عدس پلو مجلسی   
گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
عدس 1 پیمانه
برنج 3 پیمانه
پیاز 1 عدد
پیاز داغ (برای تزیین) 1 عدد
کشمش پلویی 1 پیمانه
زعفران، کره به مقدار لازم

عدس پلو (1)

طرز تهیه عدس پلو با گوشت چرخ کرده

  1. برای تهیه عدس پلو،  ابتدا عدس ها را به اندازه یک بند انگشت آب بپزید.

  2. در مرحله بعد مایه گوشت را آماده کنید که می توان از دو روش استفاده کنید: روش اول: بافت گوشت چرخ کرده را درون ماهیتابه به خوبی از هم باز کنید و درب تابه را بگذارید و اجازه دهید گوشت با آب خارج شده از آن پخته شود. سپس پیاز داغ، نمک، فلفل، در صورت تمایل زعفران و یا زرد‌چوبه به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید. روش دوم: گوشت چرخ‌شده را به همراه پیاز رنده شده، نمک، فلفل، زردچوبه یا زعفران و در صورت تمایل زیره یا تخم گشنیز طعم‌دار کنید و مقدار یک قاشق غذاخوری از مایه گوشت را در کف دست به شکل قلقلی دربیاورید. سپس در تابه تفت دهید. زمانی که آب گوشت جمع شد مقداری زعفران آب زده غلیظ به گوشت‌ها اضافه کنید تا رنگ و عطر بی‌نظیر زعفران به خورد گوشت‌های قلقلی برود. سپس کمی کره به تابه اضافه کنید و اجازه دهید گوشت‌ها به همراه کره کمی تفت بخورند.

  3. در این مرحله کشمش های از قبل خیسانده شده در آب را با کره تفت دهید.

  4. برنج را با آب و نمک بپزید و در مرحله آخر زمانی که می‌خواهید برنج را آبکشی کنید عدس پخته شده را به برنج در حال جوشیدن اضافه کنید و اجازه دهید مدت زمان کوتاهی به همراه عدس بجوشند و کاملا با یکدیگر مخلوط شوند. سپس برنج را آبکشی کنید و ته‌دیگ مورد نظر خود را (ترجیحا نان) کف قابلمه قرار دهید و برنج را لایه لایه با پاشیدن دارچین طعم‌دار کنید و در نهایت آب و روغن بدهید سپس اجازه دهید برنج به مدت 30 تا 40 دقیقه دم بکشد.

  5. مقدار مناسبی از برنج دم‌کشیده را با زعفران آب زده و کره ذوب‌شده مخلوط نمایید.

  6. عدس پلو را با پیاز داغ، مایه گوشتی و برنج زعفرانی تزیین و به صورت قالبی و یا در دیس سرو نمایید.

  7. در صورت تمایل می‌توانید پس از آبکش کردن برنج، از مایه گوشتی و کشمش به صورت لایه لایه مابین برنج به میزان مناسب بریزید.

طرز تهیه عدس پلو ساده بدون گوشت

طرز تهیه عدس پلو با مرغ

  1. برای تهیه عدس پلو با مرغ ابتدا پیازها را به صورت 4 قاچ خرد کنید و داخل یک قابلمه بریزید.

  2. در ادامه تکه های مرغ را به همراه چوب دارچین و مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به قابلمه اضافه کنید.

  3. در این مرحله 3 پیمانه آب به قابلمه اضافه کنید و آن را وی حرارت متوسط قرار دهید تا گوشت مرغ بپزد

  4. . در ادامه عدس را که از 2 ساعت قبل خیسانده اید را  آبکشی کنید و داخل یک قابلمه دیگر بریزید.

  5. در این مرحله 2 پیمانه آب به عدس اضافه کنید و قابلمه حاوی عدس را روی حرارت قرار دهید تا عدس بپزد.

  6. پس از اینکه گوشت مرغ به طور کامل پخت آنرا از قابلمه خارج کرده و به صورت ریش ریش خرد کنید.

  7. در این مرحله عدس را از روی حرارت بردارید

  8. .حالا یک قابلمه مناسب را تا نیمه آب پر کنید  و روی حرارت زیاد بگذارید تا آب سریع تر به جوش بیاید. پس از اینکه آب به جوش آمد، مقداری نمک و زردچوبه به ان اضافه کنید ، سپس برنج خیس خورده را به آن اضافه کنید.

  9. پس از گذشت 7 تا 10 دقیقه که پخت اولیه برنج انجام شد، برنج را آبکشی کنید.

  10. در ادامه قابلمه ای که برای پخت عدس پلو در نظر گرفته اید را روی حرارت بگذارید و 2 قاشق غذاخوری روغن مایع اضافه کنید.

  11. در این مرحله برای ته دیگ از نان لواش یا سیب زمینی ورقه ای شده استفاده کنید و کف قابلمه بچینید.
  12.  حالا با مقداری برنج روی ته دیگ را بپوشانید، سپس مقداری دارچین و زیره روی برنج بپاشید.برای لایه بعدی مقداری عدس می ریزیم و این ترتیب را ادامه می دهیم تا مواد تمام شوند.

  13. در ادامه روغن روی برنج می ریزیم و درب قابلمه را می گذاریم و اجازه می دهیم عدس پلو به مدت 45 دقیقه تا یک ساعت دم بکشد.

  14. در این مرحله یک تابه مناسب روی حرارت بگذارید و کمی روغن اضافه کنید، سپس مرغ ریش ریش شده را به همراه مقداری زعفران دم کرده و ادویه تفت دهید تا کمی سرخ شود و حالت آبپز نداشته باشد.

  15. حالا کشمش پلویی را هم کمی تفت دهید.

  16. پس از اینکه عدس پلو اماده شد، آنرا درون قابلمه مخلوط کنید و در دیس بکشید، سپس با مرغ ریش ریش شده و کشمش پلویی تزیین کنید.

عدس پلو (3)

نکاتی برای خوشمزه شدن عدس پلو

  • برای این‌که برنج خوب پخته شود، موقع خیساندن، به آن نمک فراوان بزنید. ولی موقع پخت آب برنج را خالی کرده و یکی دو مرتبه با آب سرد بشویید تا نمک اضافه آن شسته شود.

  • در صورتی که تمایل به آبکش کردن برنج نداشتید و برنج را به روش کته درست کردید باید به ازای هر پیمانه برنج یک پیمانه آب برای پخت برنج در نظر بگیرید و میزان آب عدس نیز همانطور که ذکر شد به اندازه‌ای باشد که یک بند انگشت روی عدس‌ها را بگیرد و در نهایت همان یک بند انگشت از آب عدس باقی‌مانده را به برنج اضافه کنید.

  • استفاده از زیره و یا تخم گشنیز آسیاب شده باعث می‌شود بوی ضخم گوشت گرفته شود و کوفته‌ ریزه خوش‌مزه شود.

  •  توجه داشته باشید که نباید اجازه دهید عدس بیش‌ از ‌حد پخته شود چرا که پوست آن جدا خواهد شد و به هنگام دم کشیدن له می‌شود

  • در مورد استفاده از زعفران، خسیس نباشید و هیچ‌وقت رنگ خوراکی را جایگزین آن نکنید. 

  • برای ته‌دیگ، می‌توانید کمی روغن ته قابلمه ریخته و روی آن کمی کنجد بریزید و نان لواش را روی آن بگذارید. ته‌دیگ به صورت نان کنجدی درست می‌شود که بسیار خوش‌مزه است.

  • در صورت تمایل می‌توانید از خرما، گردو و خلال پسته و بادام و یا خلال پوست پرتقال یا نارنج بسته به ذائقه خود در تهیه عدس‌پلو بهره ببرید.

سخن آخر

در این مطلب که با طرز تهیه عدس پلو به 3 روش خوشمزه آشنا شدید، می‌توانید دست به کار شوید و این غذای خوشمزه را برای خود آماده کنید و از طعم و عطر بی‌نظیر آن لذت ببرید.

ارسال نظر