اجرای دو طرح مهارت آموزی و كارورزی در استان
نشست خبری مدیر اداره آموزش فنی و حرفه ای استان اصفهان با خبرنگاران و اصحاب رسانه صبح روز یکشنبه در سالن اجتماعات اداره کل فنی و حرفه ای استان اصفهان برگزار شد. طرح مهارت آموزی در محیط کار واقعی و طرح کارورزی دانش آموختگان دانشگاهی از جمله برنامه هایی است که توسط اداره فنی و حرفه ای استان در سال جاری اجرایی می شود. این دو طرح با هدف تقویت توانمندی های افراد و درراستای ایجاد فرصت های شغلی بیشتر به منظور کاهش نرخ بیکاری 14 درصدی استان عملیاتی می شود.
نشست خبری مدیر اداره آموزش فنی و حرفه ای استان اصفهان با خبرنگاران و اصحاب رسانه صبح روز یکشنبه در سالن اجتماعات اداره کل فنی و حرفه ای استان اصفهان برگزار شد. طرح مهارت آموزی در محیط کار واقعی و طرح کارورزی دانش آموختگان دانشگاهی از جمله برنامه هایی است که توسط اداره فنی و حرفه ای استان در سال جاری اجرایی می شود. این دو طرح با هدف تقویت توانمندی های افراد و درراستای ایجاد فرصت های شغلی بیشتر به منظور کاهش نرخ بیکاری 14 درصدی استان عملیاتی می شود. در این نشست خبری، مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان اصفهان اظهار کرد: برنامه هایی که از سوی اداره آموزش فنی و حرفه ای استان برای سال 96 در نظرگرفته شده است در بخش اشتغال تاثیرات جدی خواهد داشت؛ نرخ بیکاری استان 14 درصد است که این نرخ با وجود برخورداری استان از ظرفیت های مختلف در بخش های اقتصادی باید کاهش پیدا کند.
ابوطالب جلالی تصریح کرد: بخشی از مشکلات موجود در بخش اشتغال به مهارت پایین افراد ارتباط پیدا می کند ؛ نرخ بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاه ها بیشتر از 35 درصد است و این نکته گویای این مطلب است که سیستم آموزشی برای ارتقای مهارت دانش آموختگان به خوبی عمل نکرده است. وی گفت: روند شکل گیری آموزش های مناسب در کشورهایی که از نیروی انسانی مناسب استفاده می کنند این است که تمامی این کشورها از طرح های توسعه ای برخوردار هستند و در راستای سیاست های اشتغال برای آموزش نیز برنامه ریزی می کنند. مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان اصفهان خاطرنشان کرد: در کشور ارتباط منطقی و معنا داری بین بنگاه های آموزشی و سند توسعه و اشتغال ایجاد نشده است و همین امر منجر شده تا به رونق مناسبی در زمینه اشتغالزایی دست پیدا نکنیم، اما آموزش های فنی و حرفه ای با درک مناسب از محیط بیرون و مزیت های مختلف اجتماعی و اقتصادی استانداردهایی متناسب با استانداردهای شغلی درنظر می گیرد.
افزایش ضریب اطمینان برای دسترسی افراد به مشاغل
جلالی بیان کرد: همراستا بودن استانداردهای آموزشی با استانداردهای شغلی یکی از مزیت های آموزش های فنی و حرفه ای است علاوه بر آن حدود 80 درصد بسته های آموزشی به صورت عملی در کارگاه ها اجرا می شود که در این صورت ضریب اطمینان برای دسترسی افراد به مشاغل افزایش پیدا می کند. وی عنوان کرد: یکی دیگر از مزیت های آموزش های فنی و حرفه ای این است که تمامی افراد از ابتدای ورود مورد مشاوره آموزشی و هدایت شغلی قرار می گیرند و علایق آنها سنجیده می شود. در مرحله بعدی نیز ظرفیت های فنی و حرفه ای با توانمندی های افراد همتراز می شود و برای تحقق این امر از کارشناسان مشاوره استفاده می شود و همچنین در این راستا از کمک مراکز کاریابی نیز بهره مند می شویم. مدیر کل آموزش فنی و حرفه ای استان اصفهان تصریح کرد: اداره فنی و حرفه ای تلاش کرده است تا مقوله کارآفرینی را در دستور کار قرار دهد و بسیاری از افرادی که در مراکز آموزش فنی و حرفه ای آموزش کسب می کنند به واسطه برخورداری از توانایی های مختلف جذب محیط کار می شوند؛ از همین رو دوره های کارآفرینی و اطلاعات آمادگی شغلی در اختیار افرادقرار می گیرد.
توانمند سازی زندانیان، سربازان و روستاییان
جلالی گفت: اداره فنی و حرفه ای در کنار انجام وظایف متعدد خود به تعهدات اجتماعی نیز عمل می کند؛ در این راستا و به منظور عمل کردن به تعهدات و مسئولیت های اجتماعی تلاش می شود تا برای زندانیانی که به علت نداشتن شغل با مشکل روبه رو شده اند توانمندی هایی ایجاد شود و بخشی از آموزش های فنی و حرفه ای به نام آموزش در زندان اختصاص پیدا کرده است؛ علاوه بر این، آموزش سربازان و آموزش روستاییان را نیز در دستور کار قرار داده ایم، زیرا با در نظر گرفتن رواج پدیده مهاجرت نشینی و حاشینه نشینی می توان با ایجاد توانمندی های مختلف در افراد فرصت های شغلی در روستاها ایجاد کرد.
اجرای دو طرح کارورزی در استان
برنامه های اداره فنی و حرفه ای استان برای سال 96 از دیگر موضوعاتی است که در این نشست خبری به آن اشاره شد. مدیرکل اداره فنی و حرفه ای استان اظهار کرد: در سال جاری دو طرح ویژه که در شورای عالی اشتغال نیزمصوب شده است از سوی اداره فنی و حرفه ای استان دنبال می شود؛ این طرح ها شامل طرح مهارت آموزی در محیط کار واقعی و طرح کارورزی دانش آموختگان دانشگاهی است . جلالی بیان کرد: این دو طرح از ابعاد مختلفی دارای اهمیت هستند؛ نگرانی در رابطه با اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی وجود دارد که با اجرایی کردن این طرح ها نگرانی فراغ التحصیلان نیز کاهش پیدا می کند از سوی دیگر قرار گرفتن این افراد در محیط های کاری منجر می شود تا اعتماد به نفس لازم را کسب کنند ضمن اینکه برخی بنگاه های اقتصادی از ظرفیت های خالی برخوردار هستند و تمایل به پذیرش افراد توانمند و ماهر دارند و این افراد می توانند در بنگاه های اقتصادی آموزش های لازم را به دست آورند. وی با اشاره به طرح مهارت آموزی در محیط کار واقعی خاطرنشان کرد: این طرح شامل افراد بالای 15 سال می شود و تمامی این افراد می توانند در سایتی که توسط اداره آموزش فنی و حرفه ای معرفی شده است ثبت
نام کنند؛ این افراد در محیط کار واقعی از آموزش های لازم بهره مند می شوند و بیشتر در واحدهای صنفی مهارت استادکاران به این افراد منتقل می شود.
مزایای طرح کارورزی دانش آموختگان دانشگاهی
جلالی به طرح کارورزی دانش آموختگان دانشگاهی نیز اشاره کرد و گفت: این طرح شامل افراد با رنج سنی 23 تا 33 سال می شود؛ در این طرح فارغ التحصیلان دانشگاهی شرکت می کنند و در سامانه ای که توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی راه اندازی شده است ثبت نام می کنند. وی افزود: یکی از شرایط لازم برای ثبت نام در طرح کارورزی دانش آموختگان دانشگاهی این است که حدود چهار سال از دریافت مدرک دانشگاهی افرادی که این طرح شامل حال آنها می شود باید گذشته باشد و این افراد باید کارت پایان خدمت نیز داشته باشند ضمن اینکه نداشتن سابقه در دوره های کارورزی نیز یکی دیگر از شرایط لازم برای شرکت متقاضیان در این طرح است. مدیر کل آموزش فنی و حرفه ای استان اصفهان بیان کرد: در طرح کارورزی دانش آموختگان دانشگاهی دولت یک سوم حداقل حقوق یعنی 310 هزار تومان تا 360 هزار تومان به آنها پرداخت می کند و درصورتی که کارفرما بتواند این نیروها را پس از گذراندن دوره های آموزشی جذب کند به مدت دو سال هزینه های بیمه افرادی که استخدام شدند از سوی دولت پرداخت می شود که این امر یک امتیاز برای کارفرمایان محسوب می شود.
آموزش سالیانه 60 هزار نفر توسط فنی و حرفه ای
جلالی عنوان کرد: در اصفهان سالیانه حدود 60 هزار نفر از آموزش های فنی و حرفه ای استفاده می کنند که 35 درصد آنها را شاغلان تشکیل می دهند و توسط بنگاه های اقتصادی هدایت می شوند.وی گفت: در طرح اولیه مهارت کارآموزی 160 نفر واحد پذیرنده وجود دارد که 250 نفر در این واحدها مشغول به کار هستند. به گفته جلالی 25 درصد از آموزش دیدگان فنی و حرفه ای را دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاهی تشکیل می دهند.