رونمایی از فاز جدید فعالیت داعش، خلافت سایبری
رییس پلیس فتای ناجا با اشاره به فاز جدید فعالیت گروههای تروریستی همچون داعش، از فعالیت آنها در فضای مجازی برای عضوگیری پنهان تحت عنوان پروژهای به نام "خلافت سایبری" پرده برداشت.
رییس پلیس فتای ناجا با اشاره به فاز جدید فعالیت گروههای تروریستی همچون داعش، از فعالیت آنها در فضای مجازی برای عضوگیری پنهان تحت عنوان پروژهای به نام "خلافت سایبری" پرده برداشت.
به گزارش ایسنا، سردار کمال هادیانفر در مراسم افتتاحیه اجلاس تهران که با حضور معاون وزیر خارجه و سفرای برخی از کشورهای جهان در خصوص پیشگیری و مبارزه با جرایم سایبری در هتل همای تهران برگزار شد، گفت: امروزه ICT جامعه جهانی را به طور بنیادین دستخوش تغییر و تحول کرده و در پرتو آن شیوه و سبک زندگی انسانها و روابط اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی امنیتی جوامع را تحت تاثیر قرار داده است.
وی با اشاره به رشد فضای سایبری در سراسر جهان، اظهار کرد: سازمانهای معتبر جهانی پیشبینی میکنند که در سال 2019 جرایم و حملات سایبری و همچنین سرقت اطلاعات در این فضا ضرری معادل دو تریلیون دلار به اقتصاد جهان وارد کند که در این میان دستگاههای هوشمند و خدمات آن سهم گستردهای را به عنوان عضوی از شاکله فنی اقتصاد به خود اختصاص خواهند داد.
رییس پلیس فتای ناجا با بیان اینکه بنا به گفته کارشناسان هر فناوری پس از ورود نیاز به دوره 10 تا 15 ساله برای تکامل استفاده دارد، گفت: در غیر این صورت استفاده از این فناوریها سبب سوء استفاده مجرمین نیز خواهد شد.
تلاش داعش برای ایجاد خلاف سایبری
هادیانفر با بیان اینکه افزایش فعالیت گروههای تروریستی در فضای مجازی باعث نگرانی جامعه جهانی شده است، گفت: این گروهها در فضای سایبر اقداماتی برای جذب، آموزش و بکارگیری افراد در عملیاتهای تروریستی انجام میدهند. امروزه با نگاه به مانیفست جدید داعش که به تازگی منتشر شده میفهیم که این گروه در حال تغییر فاز فعالیت خود است و خودش را بعد از شکستهای سنگین که در سه فاز جنگ با نیروهای پیاده نظام، نیروهای انتحاری و گردانهای انغماسی وارد فاز جدیدی تحت عنوان فعالیت گسترده و شبکهسازی سایبری برای یارگیری پنهان در فضای مجازی به منظور تاسیس خلافت سایبری هستند.
وی ادامه داد: امروزه گروههای تروریستی از بستر شبکههای اجتماعی برای فعالیت استفاده کرده و داعش نیز نرمافزارهایی را در بستر اینترنت ایجاد کرده که از آن هم نهایت بهرهوری را برای هماهنگی عملیاتهای تروریستی میبرد.
رییس پلیس فتای ناجا با اشاره به اقدامات پلیس فتا، اظهار کرد: پلیس فتا در حال حاضر در 135 نقطه از کشور مستقر بوده و با امکانات و تجهیزاتی که دارد بیش از 80 درصد جرایم در این فضا را کشف میکند.
هادیانفر با اشاره به ضرورت توسعه و تقویت همکاریهای بینالمللی پلیس فتا، گفت: تاکنون پلیس فتا بیش از 1500 نوع همکاری بینالمللی برای مقابله با جرایم سایبری با دیگر کشورها داشته است.
وی با انتقاد از کشورهایی که مسئولیتی در قبال حملات هکری نمیپذیرند، اظهار کرد: سازمان همکاریهای سازمان ملل متحد میتواند یک معاهده یا کنوانسیون بینالمللی برای تعهد و الزام کشورها به این موضوع اجرایی کنند چرا که برخی از کشورها حملات هکری و رسیدگی به آن را در بروکراسی اداری و سیاسی از بین میبرند که این موضوع به نفع مجرمین خاتمه مییابد.