اصفهان، بارگاه امامزادگان زن
بر اساس اعلام مدیرکل هیئتهای امنا، بقاع متبرکه و مؤسسات خیریه سازمان اوقاف و امور خيريه كشور، هشت هزار و 51 باب بقعه متبرکه در کشور وجود دارد که از این تعداد هزار و 323 بقعه متعلق به امامزادگان زن است.حمید عسگری سواد جانی در اين خصوص، اظهار داشت: از اين تعداد به ترتیب بیشترین تعداد امامزادگان زن در استان های اصفهان، فارس و مرکزی قرار دارند. بر اساس اعلام سازمان اوقاف و امور خيريه استان اصفهان، در كل استان، 64 امامزاده زن وجود دارد.
بر اساس اعلام مدیرکل هیئتهای امنا، بقاع متبرکه و مؤسسات خیریه سازمان اوقاف و امور خيريه كشور، هشت هزار و 51 باب بقعه متبرکه در کشور وجود دارد که از این تعداد هزار و 323 بقعه متعلق به امامزادگان زن است.حمید عسگری سواد جانی در اين خصوص، اظهار داشت: از اين تعداد به ترتیب بیشترین تعداد امامزادگان زن در استان های اصفهان، فارس و مرکزی قرار دارند. بر اساس اعلام سازمان اوقاف و امور خيريه استان اصفهان، در كل استان، 64 امامزاده زن وجود دارد.
امامزاده به فردی گفته میشود که فرزند یکی از ائمه اطهار (علیهمالسلام) باشد یا نسبش با یک یا چند واسطه از سمت پدری به آنها برسد.مراجعه به تاریخ و بررسی امکان ورود این افراد به کشور نشان می دهد، امامزادهها و سادات علوی طی چندین مرحله وارد ایران شدهاند. به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، نخستین بار در زمان حکومت حجاج بن یوسف بود که شیعیان زیادی همراه گروهی از امامزادهها که از ظلم او فراری بودند وارد ایران شدند. بار دوم در دوران ولایتعهدی امام رضا(ع) اتفاق افتاد؛ گروهی از شیعیان و امامزادهها همراه با ایشان و سپس همراه با کاروان حضرت معصومه(س) راهی ایران شدند. در زمان قیام علویون بر ضد بنیعباس نیز برای سومین مرتبه امامزادگان به سبب آزارهای بنیعباس ناگزیر شدند به کشورهای شرقی از جمله ایران پناه ببرند.
بیشترین درصد امامزادگان زن در قم
یکی از دلایل بسیار مهم آمار زیاد امامزادهها در ایران، ارادت شیعیان ایران نسبت به ائمه(علیهمالسلام) و سادات علوی است که باعث میشد این امامزادگان با علاقه و خاطری آسوده راهی ایران شوند. نکته ای که در خصوص این امامزادگان کمتر به آن توجه شده است، وجود امامزادگان زن در ایران است. این در حالی است که بنا بر اعلام مدیرکل هیئتهای امنا، بقاع متبرکه و مؤسسات خیریه سازمان اوقاف و امور خیریه کشور، از هشت هزار و 51 باب بقعه متبرکه در کشور، یک هزار و 323 بقعه به امامزادگان زن اختصاص دارد. حمید عسگری سواد جانی در گفت و گو با فارس، عنوان کرد: از این تعداد بیشترین تعداد امامزادگان زن به ترتیب در استان های اصفهان، فارس و مرکزی قرار دارند. بر اساس اعلام سازمان اوقاف و امور خیریه استان اصفهان، در کل استان، 713 امامزاده وجود دارد که از این تعداد، 64 امامزاده زن هستند. بر این اساس، 9 درصد امامزادگان اصفهان، به زنان اختصاص دارد.
هرمزگان و ایلام بدون امامزاده زن
به گفته مدیرکل هیئتهای امنا، بقاع متبرکه و مؤسسات خیریه سازمان اوقاف و امور خیریه بعد از اصفهان، فارس و مرکزی استان های تهران، گیلان، مازندران، همدان، خراسان رضوی و استان قم بیشترین تعداد امامزاده زن را دارند. عسگری سواد جانی در ادامه عنوان کرد: همچنین استان های سمنان، بوشهر، کهگیلویه و بویراحمد، قزوین، گلستان، کرمان، خراسان جنوبی، آذربایجان شرقی، لرستان، خوزستان، چهار محال و بختیاری، خراسان شمالی، زنجان، یزد، آذربایجان غربی، کردستان، اردبیل، سیستان و بلوچستان جزو استانهایی هستند که در آنها امامزاده زن وجود دارد. مدیر کل هیئتهای امنا، بقاع متبرکه و مؤسسات خیریه سازمان اوقاف با بیان اینکه در استانهای هرمزگان و ایلام بقعهای متعلق به امامزادگان زن وجود ندارند، بیان کرد: بیشترین درصد فراوانی امامزادگان زن در استان قم قرار دارد؛ یعنی صحیح است که 65 امامزاده زن در این استان داریم؛ ولی درصد فراوانی امامزادگان زن نسبت به کل امامزادگان استان 41 درصد است. بر اساس اعلام سازمان اوقاف و امور خیریه اصفهان، در 20 شهرستان استان امامزاده زن وجود دارد. از بین شهرستان های استان نیز کاشان با 15 امامزاده پذیرای بیشترین
تعداد امامزاده زن است و بعد از این شهرستان نیز، فلاورجان و اصفهان هر یک با شش امامزاده زن در جایگاه بعدی قرار دارند. شهرستان های مبارکه، اردستان و سمیرم نیز هریک میزبان چهار امامزاده زن هستند، ما بقی امامزادگان زن نیز در دیگر شهرستان ها پراکنده هستند. بیشتر این امامزادگان نیز از نسل امام موسی بن جعفر علیه السلام هستند.عسگری سوادجانی ادامه داد: استان مرکزی با داشتن 133 بقعه متبرکه زن 35 درصد فراوانی امامزادگان زن را بعد از قم به خود اختصاص میدهد. این مقام مسئول در ادامه اظهار کرد: بیشترین تعداد امامزادگان مرد در استان فارس قرار دارد. مدیرکل هیئتهای امنا، بقاع متبرکه و مؤسسات خیریه سازمان اوقاف در خصوص دائر المعارف امامزادگان گفت: اطلاعات امامزادگان در حال حاضر جمعآوری شده است و دائرهالمعارف امامزادگان کشور در حال ویرایش است. عسگری سوادجانی خاطر نشان کرد: در حال حاضر بیش از هزار شجره نامه امامزادگان کشور در سامانه بانک اطلاعاتی سازمان اوقاف وارد شده و بقیه نیز در حال تکمیل است.
پراکندگی امامزادگان زن در استان اصفهان به ترتیب بیشترین تعداد
شهرستان شمار امامزادگان
كاشان 15
اصفهان 6
فلاورجان 6