احمدرضا طالبیان: قایقرانی اصفهان با زاینده‌رود خشکید

احمدرضا طالبیان قهرمان اصفهانی تیم ملی قایقرانی از فعالیت خود در این رشته و وضعیت این روزهای قایقرانی سخن گفت.

احمدرضا طالبیان قهرمان اصفهانی تیم ملی قایقرانی از فعالیت خود در این رشته و وضعیت این روزهای قایقرانی سخن گفت.

به گزارش فارس، ورزش‌های آبی همواره در میان ورزش‌های هیجان‌انگیز و مورد اقبال ورزشکاران و تماشاگران در سراسر دنیا هستند.

رشته قایقرانی به عنوان یکی از ورزش‌هایی مطرح است که در المپیک دارای مدال‌های متعددی است و کشورهای جهان برای ارتقای رتبه خود در جدول توزیع مدال المپیک سرمایه‌گذاری مناسبی روی آن انجام می‌دهند.

در کشور ما نیز این ورزش از دید ورزشکاران و مسؤولان ورزش مغفول نمانده و چند سالی است که اقبال به این رشته افزایش یافته است؛ احمدرضا طالبیان ملی‌پوش اصفهانی تیم ملی آب‌های آرام ایران در این شماره از با ملی پوشان نقش‌جهان به گفت‌وگو با خبرگزاری فارس نشسته است.

فارس: از چه زمانی ورزش را شروع کردید؟

طالبیان: من از سن 12 سالگی ورزش را شروع کردم و از همان ابتدا به قایقرانی روی آوردم

فارس: قایقرانی ورزش خاص و سنگینی است؛ علت روی آوردن شما به این ورزش چه بود؟

طالبیان: ما در خانواده 5 برادریم که 4 نفر از ما به قایقرانی روی آورده و در این رشته فعالیت می‌کردیم و من هم از اول چون برادرانم به قایقرانی تمایل پیدا کرده بودند، به این رشته علاقه‌مند شدم و تا الان به این رشته ادامه داده‌ام.


فارس: برادران شما هم ملی‌پوش بودند؟

طالبیان: بله 2 برادر من در قایقرانی و در بخش کانوپولو نایب‌قهرمان آسیا بودند.

فارس: از چه سنی به‌ صورت رسمی وارد تیم ملی شدید؟

طالبیان: به‌ صورت رسمی از 14 سالگی وارد تیم ملی جوانان شدم و دو سه بار در این میان از تیم ملی خط خورم، ولی از سن 16 سالگی تا الان یکسره عضو تیم ملی هستم.


فارس: در ابتدای آغاز ورزش کجا ساکن بودید و تمرینات خود را کجا دنبال می‌کردید؟

طالبیان: از همان زمانی که این ورزش را آغاز کردم تا الان، همچنان در اصفهان سکونت دارم و تمریناتم را داخل زاینده‌رود دنبال می‌کردم.

فارس: از زمانی که وارد تیم ملی شدید چه مقام‌هایی به دست آورده‌اید؟

طالبیان: تا الان من 20 مدال قهرمانی آسیا به دست آورده‌ام که 3 تای آن متعلق به بازی‌های آسیایی بوده و یکی از آن‌ها طلاست و یک‌بار هم افتخار حضور در المپیک را داشته‌ام.

فارس: زاینده‌رود این روزها بی‌آب است؛ با وجود اینکه قبلاً در آن تمرین می‌کردید، الان محل تمرین شما کجاست؟

طالبیان: من از زمانی که وارد تیم ملی شدم تا اکنون عضو تیم ملی هستم و معمولاً در کمپ‌های تیم ملی تمرین می‌کنم و در تهران یا خارج از کشور معمولاً تمرینات ما انجام می‌شود. باید گفت از زمانی که زاینده‌رود خشکید، قایقرانی اصفهان هم همراه با آن به اتمام رسید و یکسری از ملی پوشان اصفهانی که باقیمانده‌شان من هستم از تیم ملی خط خوردند و من هم در بدترین شرایط توانستم در تیم ملی باقی بمانم و در انتخابی‌ها شرکت کنم، حدود 14 سال است عضو تیم ملی هستم؛ ولی کسانی که به هر دلیل مجبور بودند در اصفهان تمرین کنند، مجبور شدند قایقرانی را کنار بگذارند.


فارس: بعد از شما ورزشکار شاخصی در قایقرانی اصفهان داریم؟

طالبیان: با توجه به شرایط پیش آمده و خشکی زاینده‌رود، ما ورزشکار شاخصی در قایقرانی اصفهان بعد از من نداریم و هیأت قایقرانی اصفهان به حالت تعطیل درآمده است.

فارس: در قسمت آب‌های خروشان وضعیت قایقرانی استان چگونه است؟

طالبیان: به این دلیل که بالادست رودخانه جزو استان چهارمحال و بختیاری محسوب می‌شود و ورزش المپیکی نیست، در آن حوزه سرمایه‌گذاری چندانی انجام نمی‌شود؛ ولی کاناپولو رشته‌ای است که امکان تمرین آن در استخر وجود دارد؛ ولی از آنجا که هیأت قایقرانی اصفهان کم‌کار است، این رشته را هم تعطیل کرده است و کار نمی‌کند.

فارس: گفته بودید 2 سال از عمر ورزشی من تباه شد؛ علت چه بود؟

طالبیان: اینکه گفته بودم 2 سال از زندگی ورزشی من تباه شد، به علت تعلیق‌هایی بود که برای فدراسیون ایران به وجود آمد، اردوهای ما برگزار می‌شد ولی نمی‌توانستیم در مسابقات شرکت کنیم و مسابقات داخلی تنها رقابت‌های ما بود و این باعث شد که از رقابت‌های نزدیکی که با کشورهایی مثل قزاقستان و ازبکستان داشتیم که در بازی‌های آسیایی بسیار تأثیر داشت، عقب افتادیم و در بازی‌های آسیایی نیز از آن‌ها عقب افتادیم؛ اگر می‌توانستیم رقابت کنیم کل کاروان بالا می‌آمد.


فارس: مسابقات پیش روی شما چیست؟

طالبیان: بازی‌های آسیایی جاکارتا مهم‌ترین مسابقات پیش روی ماست که در سال آینده برگزار خواهد شد و مسابقات جهانی همزمان با مسابقات آسیایی خواهد بود که به دلیل اهمیت بازی‌های آسیایی در آن شرکت نخواهیم کرد و دو کاپ جهانی دیگر نیز در سال آینده در پیش خواهیم داشت.

فارس: راجع به وضعیت هیأت قایقرانی استان اصفهان توضیح دهید.

طالبیان: کلاً من دل‌خوشی از هیأت و اداره ورزش و جوانان استان اصفهان ندارم و از آخرین باری که به اداره ورزش و جوانان استان مراجعه کرده‌ام، بعد از بازی‌های آسیایی گوآنژو بوده که هشت سال از آن می‌گذرد و بعد از آن و حضورم در المپیک و کسب مدال در بازی‌های آسیایی و کسب حدود 7 مدال آسیایی، هیچ خبری از هیأت قایقرانی و اداره ورزش و جوانان نبوده است و حتی می‌توانم به‌ جرأت بگویم که رئیس ورزش و جوانان استان، به چهره مرا نمی‌شناسد و شاید اسم من را فقط شنیده باشد. در هیأت قایقرانی اصفهان من هر 4 سال یک‌بار هنگام برگزاری مجمع عمومی به‌ عنوان نماینده ورزشکاران در آنجا حضور پیدا می‌کنم و هیچ ارتباطی با مسؤولان هیأت ندارم.

فارس: مسؤولان هیأت هیچ پیگیری‌ای درباره ملی پوشان اصفهانی نمی‌کنند؟

طالبیان: خیر آن‌ها هیچ پیامی و یا تماسی مبنی بر تبریک یا خسته نباشید پس از کسب مدال‌های آسیایی یا جهانی نمی‌گیرند و این اتفاق بعد از بازی‌های آسیایی گوانژو برای من نیافتاده است.


فارس: وضعیت فدراسیون چگونه است؟

طالبیان: بعد از تعلیق‌ها و اتفاقاتی که برای فدراسیون اتفاق افتاد، فدراسیون اکنون به یک ثبات مناسبی رسیده است و از لحاظ فنی و مدیریتی شرایط خوبی دارد. اگر فدراسیون نبود، خود من با خشک شدن زاینده‌رود باید ورزش را کنار می‌گذاشتم؛ ولی به دلیل این ثبات توانستند کمکم کنند و وضعیت فدراسیون مناسب است.

فارس: وضعیت استعدادیابی در این رشته چگونه است؟

طالبیان: در کشور استعدادیابی در رده‌های سنی مختلف در حال برگزاریست و تیم ملی امید هم راه‌اندازی شده و استعدادیابی‌ها انجام می‌شود و فدراسیون در این زمینه با برنامه در حال حرکت است که سال‌های آینده نتیجه مناسب این استعدادیابی را خواهیم دید.

فارس: نظر شما راجع به ماجرای مفقود شدن قایق در هیأت قایق‌رانی اصفهان چیست؟

طالبیان: اطلاع دقیقی از این موضوع ندارم، ولی این در یک هیأتی که وقتی قصد ملاقات و صحبت با رئیس آن هیأت را داریم، وی جواب ما را نمی‌دهد و هیچ تماسی با او نمی‌توانیم بگیریم و رسماً هیأت تعطیلی است، در این شرایط نمی‌توان انتظار این داشت که قایق‌هایش مفقود نشود و هیچ نظارت و مدیریتی نیست و قایق‌ها در این شرایط نابود و مفقود می‌شوند و اگر بگوییم که گم‌شدن قایق را به افراد و سازمان‌های دیگر ارتباط می‌دهند، توقع بیجایی است.

فارس: نهایت هدف‌گذاری که انجام دادید چیست؟

طالبیان: مانند هر ورزشکاری قهرمانی المپیک بالاترین آرزویم است و امیدوارم یک طلای بازی‌های آسیایی دیگر را نیز به دست آورم.

فارس: تا چه سنی قصد دارید ورزش حرفه‌ای را ادامه دهید؟

طالبیان: تا بعد از المپیک 2020 ژاپن قصد دارم ادامه دهم.

فارس: وقتی در مسابقات پارو می‌زنید، به چه چیزی فکر می‌کنید؟

طالبیان: در آن زمان به سختی‌های تمرینات و سختی‌هایی که گذراندم و اینکه یک سال برای 3 دقیقه مسابقه تلاش کردم که بتوانم بهترین عملکردم را نشان دهم، فکر می‌کنم.

فارس: سؤال آخر؛ الگوی ورزشی شما کیست؟

طالبیان: هادی ساعی الگوی ورزشی من است.

ارسال نظر

اخرین اخبار
پربیننده‌ترین اخبار