ضیافت شیرینی‌های جدید نوروزی

یکی از لذت‌بخش‌ترین کار‌های قبل از عید نوروز، پخت شیرینی‌های خانگی خوشمزه مخصوص عید است. این شیرینی‌های متنوع را درست کنید و در نوروز از میهمان‌ها پذیرایی کنید.

ماهنامه کیک و شیرینی: یکی از لذت‌بخش‌ترین کار‌های قبل از عید نوروز، پخت شیرینی‌های خانگی خوشمزه مخصوص عید است. این شیرینی‌های متنوع را درست کنید و در نوروز از میهمان‌ها پذیرایی کنید.

کوکیز پسته

مواد لازم:

  • کره (نرم): 115 گرم
  • شکر قهوه ای: 115 گرم
  • تخم مرغ: یک عدد
  • عسل: 100 گرم
  • آرد: 400 گرم
  • بیکینگ پودر: 2 قاشق چای خوری
  • پودر زنجفیل: 2 قاشق چای خوری
  • خلال پسته: 100 گرم
  • مربای زردآلو: 100 گرم


طرز تهیه:

  1. کره و شکر را با همزن برقی بزنید تا به شکل کرم درآید.
  2. تخم مرغ را داخل مواد بریزید و مواد را هم بزنید تا ترکیب یکدستی حاصل شود.
  3. 1 قاشق سوپ خوری از عسل را کنار بگذارید باقیمانده را داخل مواد کره ای بریزید. آرد، بیکینگ پودر و زنجفیل را با هم مخلوط کنید و داخل مواد قبلی بریزید تا مواد خمیر شود.
  4. خمیر آماده را به مدت 20 دقیقه در یخچال استراحت دهید.
  5. فر را با حرارت 180 درجه سانتی گراد گرم کنید و کف سینی فر را با کاغذ بپوشانید.
  6. خمیر را روی سطح آردپاشی شده باز کنید و با یک عدد سفیده تخم مرغ زده شده، روی خمیر برس بزنید.
  7. کمی شکر اضافه نیز روی خمیر بپاشید و با کاتر مورد نظر برش دهید و داخل سینی بچینید و روی شیرینی ها را خلال پسته بریزید و به مدت 20 دقیقه داخل فر بپزید.
  8. بعد از پخت از فر خارج کنید روی شیرینی ها از عسل باقی مانده بمالید و به مدت 3 دقیقه دیگر در فر قرار دهید.
  9. سپس از فر خارج کنید و پس از خنک شدن شیرینی ها را برگردانید، روی آن مربای زردآلو بمالید و دو تا دوتا به هم بچسبانید و داخل ظرف بچینید.
  10. شیرینی آماده را داخل ظرف بچینید و روی آن را بپوشانید و در دمای محیط نگهداری کنید.

شیرینی با پودر نارگیل

مواد لازم:

  • تخم مرغ: یک عدد
  • وانیل: یک هشتم قاشق چای خوری
  • شکر: 75 گرم
  • کره: 85 گرم
  • آرد: 120 گرم
  • بیکینگ پودر: یک دوم قاشق چای خوری
  • شیر: 60 گرم
  • پودر نارگیل: 30 گرم


طرز تهیه:

  1. ابتدا کره و شکر را هم بزنید تا بافتش یکنواخت شود.
  2. سپس تخم مرغ و وانیل را اضافه کرده و با همزن بزنید.
  3. بعد مواد خشک (آرد و بیکینگ پودر) را با هم الک کرده و به تناوب با شیر در دو مرحله اضافه کرده و با لیسک مخلوط کنید و در آخر پودر نارگیل را بریزید.
  4. کف سینی را کمی چرب کرده و کاغذ روغنی بیندازید و مواد را در قیف ریخته با ماسوره ساده دایره های کوچکی با فاصله در سینی بریزید.
  5. فر را از یک ربع قبل با دمای 180 درجه سانتیگراد روشن کرده و به مدت 10 الی 15 دقیقه در فر قرار دهید.

نکته: در صورت دلخواه می توانید از آرد به میزان 10 گرم کم کرده و به جای آن پودر کاکائو اضافه کنید تا از دو طعم متفاوت شیرینی داشته باشید.

کوکی های مربایی شکلات و پسته

مواد لازم:

  • کره: 30 گرم
  • عسل: 115 گرم
  • آرد: 150 گرم
  • بیکینگ سودا: یک دوم قاشق چای خوری
  • پودر زنجفیل: یک چهارم قاشق چای خوری
  • پودر هل: یک چهارم قاشق چای خوری
  • پودر دارچین: یک چهارم قاشق چای خوری
  • پودر جوز هندی: یک چهارم قاشق چای خوری
  • پودر کاکائو: یک قاشق چای خوری
  • شیر: یک قاشق سوپ خوری
  • مخلوط پوست پرتقال و لیمو (رنده شده): 2 قاشق سوپ خوری
  • مربای تمشک: یک چهارم پیمانه
  • شکلات (ذوب شده): 100 گرم
  • پسته (خردشده): به مقدار لازم


طرز تهیه:

  1. کره و عسل را در تابه کوچکی روی حرارت بگذارید تا کره ذوب شده و با عسل ترکیب شود. اجازه دهید خنک شود.
  2. سپس مواد خشک، شیر و پوست های لیمو و پرتقال را اضافه کرده و خمیر نرم و یکدستی بدست آورید.
  3. خمیر را در کیسه گذاشته و یک ساعت در یخچال استراحت دهید.
  4. خمیر را روی سطح آردپاشی شده به ضخامت 8 میلیمتر باز کرده و با کاتر گرد به قطر 3 سانتیمتر برش زده و با فاصله کمی از هم در سینی بچینید.
  5. اینک با وسیله ای مانند سمبه یا چوب ساق عروس وسط هر یک از کوکی ها را کمی گود کرده و این حفره را با مربا پر کنید.
  6. کوکی ها را در فر از قبل گرم شده با دمای 175 درجه سانتیگراد به مدت تقریبی 10 دقیقه بپزید. بعد از پخت و خنک شدن سر هر کوکی را در شکلات ذوب شده فرو ببرید و سپس در پسته های خردشده بزنید و در ظرف بچینید.

کوکی آناناس و بادام هندی

مواد لازم:

  • کره (نرم): 200 گرم
  • شکر: 50 گرم
  • وانیل: یک چهارم قاشق چای خوری
  • آرد: 300 گرم
  • پوست لیمو (رنده شده): 2 قاشق چای خوری
  • آناناس شکری (خردشده): 3 قاشق سوپ خوری
  • بادام هندی (پودر شده): یک چهارم پیمانه
  • بادام هندی (درسته): به مقدار لازم


طرز تهیه:

  1. فر را با حرارت 160 درجه سانتیگراد گرم کنید.
  2. سینی فر را کمی چرب کرده کنار بگذارید.
  3. کره، شکر و وانیل را با همزن برقی بزنید تا کاملا سفید و سبک شود.
  4. پوست لیموی رنده شده، آناناس خرد شده و بادام هندی پودرشده را اضافه کنید و مواد را مخلوط کرده
  5. در نهایت آرد را اضافه کنید. مواد را خوب مخلوط کنید تا خمیر صاف و یکدستی حاصل شود.
  6. از خمیر به اندازه یک قاشق چای خوری در دست گرد کرده داخل سینی قرار دهید و در مرکز آن یک عدد بادام هندی قرار دهید و کمی فشار دهید تا داخل خمیر فرو رود.
  7. تمامی مواد را به همین ترتیب آماده کرده و به مدت 25 دقیقه در فر بپزید. سپس از فر خارج کرده داخل سینی خنک کنید.
  8. سپس در ظرف چیده و در دمای محیط دور از گرما و تابش خورشید نگهداری نمایید.
  9. این شیرینی را می توانید برای مدت زمان طولانی نگهداری کنید.
  10. در صورت تمایل می توانید خمیر را پهن کرده و با استفاده از کاتر مورد نظر برش داده و سپس در فر بپزید.
ارسال نظر