ضیافت شیرینیهای جدید نوروزی
یکی از لذتبخشترین کارهای قبل از عید نوروز، پخت شیرینیهای خانگی خوشمزه مخصوص عید است. این شیرینیهای متنوع را درست کنید و در نوروز از میهمانها پذیرایی کنید.
ماهنامه کیک و شیرینی: یکی از لذتبخشترین کارهای قبل از عید نوروز، پخت شیرینیهای خانگی خوشمزه مخصوص عید است. این شیرینیهای متنوع را درست کنید و در نوروز از میهمانها پذیرایی کنید.
کوکیز پسته
مواد لازم:
- کره (نرم): 115 گرم
- شکر قهوه ای: 115 گرم
- تخم مرغ: یک عدد
- عسل: 100 گرم
- آرد: 400 گرم
- بیکینگ پودر: 2 قاشق چای خوری
- پودر زنجفیل: 2 قاشق چای خوری
- خلال پسته: 100 گرم
- مربای زردآلو: 100 گرم
طرز تهیه:
- کره و شکر را با همزن برقی بزنید تا به شکل کرم درآید.
- تخم مرغ را داخل مواد بریزید و مواد را هم بزنید تا ترکیب یکدستی حاصل شود.
- 1 قاشق سوپ خوری از عسل را کنار بگذارید باقیمانده را داخل مواد کره ای بریزید. آرد، بیکینگ پودر و زنجفیل را با هم مخلوط کنید و داخل مواد قبلی بریزید تا مواد خمیر شود.
- خمیر آماده را به مدت 20 دقیقه در یخچال استراحت دهید.
- فر را با حرارت 180 درجه سانتی گراد گرم کنید و کف سینی فر را با کاغذ بپوشانید.
- خمیر را روی سطح آردپاشی شده باز کنید و با یک عدد سفیده تخم مرغ زده شده، روی خمیر برس بزنید.
- کمی شکر اضافه نیز روی خمیر بپاشید و با کاتر مورد نظر برش دهید و داخل سینی بچینید و روی شیرینی ها را خلال پسته بریزید و به مدت 20 دقیقه داخل فر بپزید.
- بعد از پخت از فر خارج کنید روی شیرینی ها از عسل باقی مانده بمالید و به مدت 3 دقیقه دیگر در فر قرار دهید.
- سپس از فر خارج کنید و پس از خنک شدن شیرینی ها را برگردانید، روی آن مربای زردآلو بمالید و دو تا دوتا به هم بچسبانید و داخل ظرف بچینید.
- شیرینی آماده را داخل ظرف بچینید و روی آن را بپوشانید و در دمای محیط نگهداری کنید.
شیرینی با پودر نارگیل
مواد لازم:
- تخم مرغ: یک عدد
- وانیل: یک هشتم قاشق چای خوری
- شکر: 75 گرم
- کره: 85 گرم
- آرد: 120 گرم
- بیکینگ پودر: یک دوم قاشق چای خوری
- شیر: 60 گرم
- پودر نارگیل: 30 گرم
طرز تهیه:
- ابتدا کره و شکر را هم بزنید تا بافتش یکنواخت شود.
- سپس تخم مرغ و وانیل را اضافه کرده و با همزن بزنید.
- بعد مواد خشک (آرد و بیکینگ پودر) را با هم الک کرده و به تناوب با شیر در دو مرحله اضافه کرده و با لیسک مخلوط کنید و در آخر پودر نارگیل را بریزید.
- کف سینی را کمی چرب کرده و کاغذ روغنی بیندازید و مواد را در قیف ریخته با ماسوره ساده دایره های کوچکی با فاصله در سینی بریزید.
- فر را از یک ربع قبل با دمای 180 درجه سانتیگراد روشن کرده و به مدت 10 الی 15 دقیقه در فر قرار دهید.
نکته: در صورت دلخواه می توانید از آرد به میزان 10 گرم کم کرده و به جای آن پودر کاکائو اضافه کنید تا از دو طعم متفاوت شیرینی داشته باشید.
کوکی های مربایی شکلات و پسته
مواد لازم:
- کره: 30 گرم
- عسل: 115 گرم
- آرد: 150 گرم
- بیکینگ سودا: یک دوم قاشق چای خوری
- پودر زنجفیل: یک چهارم قاشق چای خوری
- پودر هل: یک چهارم قاشق چای خوری
- پودر دارچین: یک چهارم قاشق چای خوری
- پودر جوز هندی: یک چهارم قاشق چای خوری
- پودر کاکائو: یک قاشق چای خوری
- شیر: یک قاشق سوپ خوری
- مخلوط پوست پرتقال و لیمو (رنده شده): 2 قاشق سوپ خوری
- مربای تمشک: یک چهارم پیمانه
- شکلات (ذوب شده): 100 گرم
- پسته (خردشده): به مقدار لازم
طرز تهیه:
- کره و عسل را در تابه کوچکی روی حرارت بگذارید تا کره ذوب شده و با عسل ترکیب شود. اجازه دهید خنک شود.
- سپس مواد خشک، شیر و پوست های لیمو و پرتقال را اضافه کرده و خمیر نرم و یکدستی بدست آورید.
- خمیر را در کیسه گذاشته و یک ساعت در یخچال استراحت دهید.
- خمیر را روی سطح آردپاشی شده به ضخامت 8 میلیمتر باز کرده و با کاتر گرد به قطر 3 سانتیمتر برش زده و با فاصله کمی از هم در سینی بچینید.
- اینک با وسیله ای مانند سمبه یا چوب ساق عروس وسط هر یک از کوکی ها را کمی گود کرده و این حفره را با مربا پر کنید.
- کوکی ها را در فر از قبل گرم شده با دمای 175 درجه سانتیگراد به مدت تقریبی 10 دقیقه بپزید. بعد از پخت و خنک شدن سر هر کوکی را در شکلات ذوب شده فرو ببرید و سپس در پسته های خردشده بزنید و در ظرف بچینید.
کوکی آناناس و بادام هندی
مواد لازم:
- کره (نرم): 200 گرم
- شکر: 50 گرم
- وانیل: یک چهارم قاشق چای خوری
- آرد: 300 گرم
- پوست لیمو (رنده شده): 2 قاشق چای خوری
- آناناس شکری (خردشده): 3 قاشق سوپ خوری
- بادام هندی (پودر شده): یک چهارم پیمانه
- بادام هندی (درسته): به مقدار لازم
طرز تهیه:
- فر را با حرارت 160 درجه سانتیگراد گرم کنید.
- سینی فر را کمی چرب کرده کنار بگذارید.
- کره، شکر و وانیل را با همزن برقی بزنید تا کاملا سفید و سبک شود.
- پوست لیموی رنده شده، آناناس خرد شده و بادام هندی پودرشده را اضافه کنید و مواد را مخلوط کرده
- در نهایت آرد را اضافه کنید. مواد را خوب مخلوط کنید تا خمیر صاف و یکدستی حاصل شود.
- از خمیر به اندازه یک قاشق چای خوری در دست گرد کرده داخل سینی قرار دهید و در مرکز آن یک عدد بادام هندی قرار دهید و کمی فشار دهید تا داخل خمیر فرو رود.
- تمامی مواد را به همین ترتیب آماده کرده و به مدت 25 دقیقه در فر بپزید. سپس از فر خارج کرده داخل سینی خنک کنید.
- سپس در ظرف چیده و در دمای محیط دور از گرما و تابش خورشید نگهداری نمایید.
- این شیرینی را می توانید برای مدت زمان طولانی نگهداری کنید.
- در صورت تمایل می توانید خمیر را پهن کرده و با استفاده از کاتر مورد نظر برش داده و سپس در فر بپزید.