راز محدودسازی کاربران ایرانی اپل در اپ استور چه بود؟
دیروز کاربران ایرانی برای ساعاتی هنگام استفاده از اپ استور دچار محدودیت ترافیک شده که از آن به مسدودسازی دائمی آیفونداران ایرانی تعبیر شد.
دیروز کاربران ایرانی برای ساعاتی هنگام استفاده از اپ استور دچار محدودیت ترافیک شده که از آن به مسدودسازی دائمی آیفونداران ایرانی تعبیر شد.
به گزارش خبرآنلاین، تا پیش از این، کاربران بعضا با عدم اتصال به سرور اصلی قادر به آپدیت برنامههای خود از اپ استور نبودند اما اینبار با پیام عدم دسترسی در سطح کشوری و منطقهای از سوی اپ استور روی آی پی مواجه شدند که بازتاب وسیعی در رسانهها داشت.
منبع خبر، نقل قول از یک ایرانی بی نام و نشان توسط سایت BleepingComputer بود که خارجیها به عنوان رفرنس استفاده کرده و اغلب نیز تاکید کردند که اپل واکنش رسمی به این داستان نشان نداده است اما از آنجایی که ترافیک ورودی به اپ استور به طور کامل بسته شده، بنابراین مسدودسازی دائمی تلقی شده و ایران از اپ استور بیرون انداخته شده است.
حتی برخی سایتها این موضوع را به ملاقات تیم کوک، مدیر اپل دو روز قبل از حادثه با قانونگذاران آمریکا در «کپیتول هیل» وصل کرده و اعلام کردند مدیر اپل ممکن است پس از ملاقات با رئیس کمیته اطلاعات مجلس سنا دست به چنین اقدامی زده باشد چراکه نهادهای ایرانی از اپ استور و گوگل پلی برای ارسال ویروس به کاربران آمریکایی و جاسوسی از کاربران ایرانی سوء استفاده میکنند.
ساعتی پس از انتشار خبر مسدودسازی، مشاهده شد اغلب کاربران ایرانی نه تنها با وی پی ان، بلکه به صورت عادی همچنان قادر به استفاده از اپ استور هستند.
حالا پس از گذشت یک روز از ماجرا سایت ارستکنیکا به قلم «ساموئل اکسون» موضوع را اسرارآمیز توصیف کرده و به صورت سوالی نوشته است آیا دلیل مسدود سازی تحریمهای آمریکایی بوده است؟ آیا از طرف ایران محدودیت ایجاد شده بود و یا تنها یک خطای ساده بود؟
اینکه اپل هیچ واکنشی نشان نداد نیز در خور توجه است!
اینکه ایرانیها برای چند ساعت مسدود شدند نیز قابل تامل است که بلافاصله و در حین انتشار اخبار مسدودسازی، رفع فیلتر شوند.
اینکه رسانههای غربی با واکنش عصبی به موضوع پرداختند و به ناگهان همگی با هم از واژگان Cut off permanent استفاده کردند، نیز قاب ذکر است.
سایت از سال 2004 تاسیس شده و درحوزه امنیت اطلاعات کار میکند اما داستان دعوای حقوقی با Enigma software بر سر یک مقاله علیه کمپانی نرمافزاری، شهرت سایت را به خطر انداخت و در نهایت با حذف مقاله، دعوای حقوقی به توافق دو طرف منجر شد.
اینکه سایت مذکور فقط با تکیه بر گفتههای یک ایرانی ناشناس و بدون تست مستقل، موضوع را به مسدودسازی دائمی کاربران ایرانی از اپ استور تعبیر کرده، جای سوال دارد و دویدن سایر رسانههای معتبر خارجی دنبال این خبر{ لینک }، بدون تایید صحت و سقم آن توسط اپل و خبرسازی با این تیتر که «اپل گفت دسترسی ایران به اپ استور را قطع کرده» نیز میتواند ناشی از عدم حرفهای بودن باشد.
اگر این داستان ادامه پیدا کند، قطعا میتوان روی ملاقات تیم کوک با قانونگذاران کنگره تاکید کرد، وگرنه سوتی خبرنگار و سایت خبری خارجی BleepingComputer را باید مسبب اصلی خبرسازی دیروز دانست که یَد طولایی هم در اشتباهنویسی دارد.