کدخدایی: ایرادات لایحه"معاهده پالرمو" فراتر از اشکالات تایپی است

سخنگوی شورای نگهبان گفت: ابهامات موجود در لایحه پالرمو، مصوب مجلس بسیار زیاد است.

سخنگوی شورای نگهبان گفت: ابهامات موجود در لایحه پالرمو، مصوب مجلس بسیار زیاد است.
به گزارش تسنیم، عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان پیش از ظهر امروز (شنبه 15 اردیبهشت) در نشست خبری با خبرنگاران رسانه‌ها ضمن تبریک اعیاد شعبانیه و روز معلم به ایرادات و ابهامات موجود در لایحه "الحاق دولت ایران به کنوانسیون سازمان ملل متحد برای مبارزه با جرائم سازمان یافته فراملی" اشاره کرد و گفت: این لایحه در چهارم بهمن‌ماه سال گذشته در مجلس تصویب شد و در نشست 26 اسفند سال 96 در شورای نگهبان مورد بررسی قرار گرفت. در بندهای مختلف به این طرح اشکالات و ایرادات متعددی وارد شد که آنها را به مجلس اعلام کردیم.
وی اضافه کرد: در لایحه پالرمو علاوه بر اشکالات و امکانات موجود در مصوبه، نظر به اینکه متن ارسالی در برخی موارد صراحتا با برخی از متن‌های منتشره که در ماده 41 معتبر شناخته شده‌اند، مطابقت ندارد، در مواردی نیز تطابق آن دارای ابهام است. در چندین بند، این لایحه دارای ایراد بود، یک بخش ترجمه واژه‌ها بود، در تمام طول سند که در برخی موارد باید دولت درخواست‌ کننده و در برخی موارد دولت درخواست‌ شونده ذکر می‌شد، در هر دو بخش دولت درخواست‌کننده ذکر شده بود، آنچه به شورای نگهبان ارسال شده جابه‌جایی در ترجمه نسبت به متن اصلی است.
سخنگوی شورای نگهبان همچنین با اشاره به ابهامات موجود در لایحه پالرمو گفت: در بندهای متعددی از جمله مواد 16 و 18 معاهده پالرمو، عبارت «دولت درخواست کننده» و «دولت درخواست شونده» به اشتباه به کار رفته است که در بندهای زیادی از ماده 18 لایحه نیز فقط عبارت «دولت درخواست کننده» به کار رفته است، زیرا یک دولت نمی‌‌تواند هم درخواست معاضدت را مطرح کند و هم درخواست آن را قبول نماید. به عنوان نمونه می‌توان به بند 20 ماده 18 این لایحه اشاره کرد که در آن آمده «دولت عضو درخواست کننده می‌تواند مقرر دارد که دولت عضو درخواست کننده محتوا و مضمون درخواست را، مگر به میزان لازم برای اجرای درخواست، محرمانه نگاه دارد و چنانچه دولت عضو درخواست کننده امکان رعایت این الزام را نداشته باشد، فوری دولت عضو درخواست کننده را از موضوع آگاه می‌کند.»
کدخدایی تاکید کرد: ابهامات موجود در لایحه پالرمو، مصوب مجلس بسیار زیاد است که ما آن را به مجلس اعلام کردیم.
وی در پاسخ به برخی اظهارات مبنی بر اینکه "شورای نگهبان نمی‌تواند نسبت به ترجمه لوایح و طرح‌ها ورود کند، گفت: ما آنچه را که در متن معاهده پالرمو فراتر از اشکالات تایپی بود در قالب ایرادات به مجلس اعلام کردیم. طبق قانون شورای نگهبان می‌تواند ترجمه مفاد را مورد بررسی قرار دهد، شورای نگهبان همچنین می‌تواند نسبت به ترجمه مفاد ایراد گرفته و آن را مورد بررسی قرار دهد. این رویکرد از جمله وظایف شورای نگهبان است.
کدخدایی وظیفه شورای نگهبان را بررسی و اعلام نظر درباره طرح‌ها و لوایح مصوب مجلس دانست و تاکید کرد: بررسی این طرح‌ها و لوایح وظیفه قانون شورای نگهبان است.
سخنگوی شورای نگهیان ادامه داد:‌ ایرادات معاهده پالرمو روشن است. ان‌‌شاءالله مجلس و دولت پس از اصلاح، متن اصلاح شده را به ما اعلام می‌کنند تا در شورای نگهبان دوباره بررسی شود.
**آخرین وضعیت لایحه جامع انتخابات
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره وضعیت لایحه جامع انتخابات و اینکه این لایحه چه زمانی نهایی می‌شود، افزود: آنطور که بنده از رئیس کمیسیون شوراهای مجلس مطلع شدم، اقدامات کارشناسی درباره لایحه جامع انتخاباتی صورت گرفته و قرار است جلسه‌ای در این خصوص با کارشناسان در مجلس داشته باشیم. متن نهایی که در مرحله کارشناسی قرار دارد را بررسی و درباره آن اعلام نظر می‌کنیم، امیدواریم ساز و کاری در مجلس و دولت تعیین شود تا در قالب طرح یا لایحه‌ای موضوع جامع انتخابات را مطرح کنند.
کدخدایی در پاسخ به این سوال که آیا شورای نگهبان تصمیمی در مصادیق رجل سیاسی و مذهبی دارد یا خیر، خاطرنشان کرد: خیر، ما تصمیمی برای بازنگری در مصادیق رجل سیاسی و مذهبی نداریم.

ارسال نظر