بهانه‌های شورای شهر برای توقف فعالیت‌های عمرانی قابل قبول نیست

نماینده مردم اصفهان در مجلس در گفت‌وگو تفصیلی با فارس از مشکلات زیست محیطی و مدیریتی شهر اصفهان گفت.

نماینده مردم اصفهان در مجلس در گفت‌وگو تفصیلی با فارس از مشکلات زیست محیطی و مدیریتی شهر اصفهان گفت.
به گزارش فارس ، حجت‌الاسلام احمد سالک در گفت‌وگوی تفصیلی با خبرنگار فارس در اصفهان در خصوص آخرین وضعیت و مشکلات شهر اصفهان به تبادل نظر و ارائه راهکار پرداخت که متن آن در ادامه آمده است.
فارس: برخی کارشناسان و رسانه‌ها معتقدند مدیریت شهری اصفهان به جای انجام کارهای اساسی به برنامه‌های نمایشی روی آورده است، اقدامات فعلی شهری را چقدر در مسیر حل مشکلات مردم ارزیابی می‌کنید؟
سالک: اعضای شورای شهر و روستا باید نقش مدیریت محلی را به گونه‌ای اجرا کنند که برای آن‌ها یک باقیات‌الصالحات باشد نه لعن و نفرین، و این یعنی در رفع مشکلات فرهنگی، عمرانی و مسائل مربوط به مأموریت‌هایشان تلاش کنند.
*بهانه‌های شورای شهر برای توقف فعالیت‌های عمرانی قابل قبول نیست
نباید زحمات شوراهای شهر پیشین را نادیده بگیریم، تلاش‌های گسترده‌ای در شوراهای شهر و روستا در گذشته انجام شده و منشا تحولاتی بوده است، توقف فعالیت عمرانی در شهر و روستا به دلیل اعلام مسائلی چون کمبود منابع مالی یا این که بدهی‌های قبلی برای اعضای فعلی مانده است؛ قابل قبول نیست.
چرا که کسانی که در شورای شهر و روستا مسؤولیتی را قبول می‌کنند با علم به مشکلات موجود که در همه شهرها وجود دارد مسؤولیت می‌پذیرند و این مشکلاتی هم که مطرح می‌شود در همه شهرها وجود دارد اما امروز شاهدیم پروژه‌های شهر متوقف شده است که راه افتادن آن‌ها موجب رونق کار و افزایش درآمدها می‌شود.
فارس: معتقد به ابهام در برخی انتصابات اخیر در شهرداری و برخی رفتارها با ریشه سیاسی به جای رویکرد شهری از جانب شورا هستید یا روند معمول طی شده است؟
سالک: شوراها همان‌طور که در دوره‌های گذشته با کمک افراد متخصص و کاردان و به کارگیری سلایق مختلف کارها را انجام می‌دادند امروز نیز باید به همین صورت پیش رود، این موارد را به شوراهای قبلی نیز تذکر داده بودم.
شوراهای شهر و روستا باید یک جمع‌بندی از مطالبات اقتصادی، فرهنگی و عمرانی مردم داشته باشند و کوتاهی در این امر نیز پذیرفته نیست، اگر خارج از وظایف و ماموریت‌های خود بخواهند کار سیاسی انجام دهند از ریل شوراها خارج خواهند شد.
*نیروهای متخصص در شهرداری استفاده شوند
باید از نیروهای متخصص شهرداری‌ها با هر سلیقه‌ای استفاده کرد، این که می‌بینیم افراد متخصص و با تجربه از کارها برکنار شده و جای آن‌ها کسانی می‌آیند که تجربه‌ای هم ندارند باعث صرف زمان و هزینه می‌شود،البته این به این معنی نیست که از جوانان و تازه کارها استفاده نشود.
باید به بافت‌های فرسوده شهر و روستا توجه کرد، این کار دو نتیجه خواهد داشت که اولی اصلاح بافت فرسوده در این محلات است و دوم ممکن است میراث‌های فرهنگی در این محلات باشد که باعث شناسایی آن‌ها می‌شود،احیای بافت های فرسوده می تواند مشکل مسکن بخشی از مستضعفان را حل کند.
فارس: سفر سال گذشته تعدادی از اعضای شورای شهر به پاریس و سفر نوروزی شهردار به فرانسه که به گفته خودشان برای دیپلماسی شهری انجام می‌شود را چگونه ارزیابی می‌کنید؟
سالک: خیانت فرانسوی‌ها بر کسی پوشیده نیست چه در جنگ تحمیلی و چه پس از آن، فرانسه به منافقان اجازه سکونت در خاکش را داد و برای آن‌ها همایش برگزار کردند و مسؤولان این کشور در جلسات آن‌ها حضور پیدا می‌کنند.
*نظر نماینده مجلس در خصوص علاقه شهرداری اصفهان به فرانسوی‌ها
ما مخالف ارتباط با دنیا نیستیم اما باید ارتباطمان بر اساس نیازهای خودمان باشد نه نیازهای فرانسوی‌ها، به این معنی که برای هواپیماسازی فرانسه شغل ایجاد کردیم و کارخانه هسا ایران را تعطیل می‌کنیم.
رئیس‌جمهور فرانسه در موضوع برجام هم شیطنت می‌کند و نمی‌دانم چه سر و سری میان برخی دولتمردان با فرانسوی‌هاست، در چنین شرایطی که شهرداری اصفهان پروژه‌های شهری را تعلیق کرده است و بنا به گفته خودشان حقوق کارگران را ندارند که پرداخت کنند از همین رو آن‌ها را ترخیص می‌کنند برای مردم سؤال می‌شود که سفر به فرانسه چه توجیهی دارد که طبق برخی اخبار از آن‌ها استقبال هم نشده است.
فارس: با توجه به این که اشاره کردید از شهردار و همراهانش در پاریس استقبال نشده است اما آن‌ها مدعی دیپلماسی فعال شهری هستند، این دوگانه را چگونه می‌توان توضیح داد؟
سالک: نیاز اصفهان چیست؟ این دیدارها در چه سطحی انجام شده است آیا در سطح عالی بوده است یا در سطح پایین‌تر ازخودشان؟ هزینه این سفر چگونه تأمین شده است؟ آیا هزینه‌اش خصوصی بوده است یا بیت المال؟ باید با همه دنیا ارتباط داشته باشیم اما مهم است که در چه سطحی و با چه هدفی انجام شود؟
ف ارس: به سراغ مهمترین مشکل استان یعنی آب برویم. وضعیت فعلی آب استان چگونه است و آینده آبی اصفهان را چگونه پیش‌بینی می‌کنید؟
سالک: مسأله آب و کشاورزی مشکل اول استان و شهرستان اصفهان است، یک واقعیتی وجود دارد و همه کشاورزان این را می‌دانند که امسال نسبت به 70 سال گذشته کمترین میزان بارش‌ها را داشتیم، از میزان هزار و 300 میلی متر بارندگی اصفهان تنها 600 میلی متر بارندگی داشتیم و کاهش بارندگی در طول این مدت در اصفهان بی سابقه بوده است.
*11 سال صبوری کشاورزان کار آسانی نیست
کشاورزان در بازدید از سد زاینده‌رود شاهد خشکسالی و بی آبی بودند و مردم هم این موضوع را می‌دانند، باید از کشاورزان به خاطر صبوریشان تشکر کرد، 11 سال صبر کردن کار آسانی نیست، کشاورزان نسبت به مسائل کشور بصیرت دارند و کشاورزان زمانی که احساس کنند خطری جمهوری اسلامی را تهدید می‌کند صف خود را غرض‌ورزان جدا می‌کنند.
کشاورزان اکثراً خانواده شهدا و جانبازان و ایثارگران هستند، خودشان رزمنده بودند و من شاهدم که بیشترین شهدا در این منطقه متعلق به شرق اصفهان هستند، کشاروزان اصفهان ضدانقلاب نیستند و بیگانگان بدانند از کشاورزان اصفهانی با ایجاد بحران نمی‌توانند سوءاستفاده کنند.
فارس: مطالبه اصلی کشاورزان اصفهانی چیست؟
سالک: کشاورزان اصفهان چند مطالبه دارند، اول این که مسؤولان حکومتی از جمله وزارت نیرو و جهاد کشاورزی به مصوبات شورای عالی آب عمل کنند که باید از برداشت‌های بی‌رویه در استان‌های بالادست و بارگذاری جدید در بالادست جلوگیری شود.
*حرف کشاورزان اصفهانی توزیع عادلانه آب است
حرف کشاورزان اصفهان این است که اگر آب هست باید برای همه باشد و اگر آب نیست باید برای همه نباشد، اگر هم آب کم است بر اساس قانون توزیع عادلانه آب، بین همه تقسیم شود و این حرف حق مردم است که باید به آن دقت کرد.
کشاورزان مطالبه دارند که اگر آب نیست باید حق آبه‌های آن ها پرداخت شود، مردم اصفهان روی تونل اول و دوم حق آبه دارند، وضع مردم شرق اصفهان نگران‌کننده است اما به این معنا نیست که از کشاورزان غرب غافلیم.
*تشکیل اتاق فکر حل مشکلات اصفهان از سال 89
در زمینه کاهش مصرف آب شرب و صنعت اقداماتی انجام شده تا آب شرب تابستان و بارگذاری پاییز انجام شود و قول داده‌اند اگر به 400 میلیون مترمکعب آب برسیم، کشت کشاورزان عملی خواهد شد.
در سال 89 که مردم اصفهان خدمت رهبر معظم انقلاب رسیدند ایشان چشم‌اندازی را برای اصفهان تبیین کردند که من به همراه چند نفر دیگر موسسه نصف‌جهان را شکل دادیم و 40 موضوع را مدنظر قرار دادیم.
*راهکاری برای جاری شدن دائمی زاینده‌رود
نصف‌جهان دخالتی در اجرا ندارد اما اتاق فکری برای استانداران و فرمانداران بوده است که همگی هم استقبال کردند و اولین مسأله نصف‌جهان، آب و آلودگی بوده است که 8 کارگروه روی موضوعات کار کرده‌اند.
فارس: آیا به نتیجه خاصی هم در موضوعات مطرح شده رسیدید؟
سالک: برای حل مشکلات یک سری راهکارهای کوتاه مدت اندیشیده شده است که یکی از آن‌ها ورود سرمایه‌گذار جدید مانند فولاد مبارکه است و اگر تعهدات عمل شود در 18 ماه آینده بیش از 150 میلیون متر مکعب آب را به سد زاینده‌رود منتقل کنیم و اگر بین 80 تا 90 میلیون متر مکعب آب در کف رودخانه زاینده‌رود جاری شود در طول سال تا تالاب گاوخونی آب خواهیم داشت که جلوگیری از برداشت‌های غیرمجاز بالادست نیز کمک زیادی به این امر خواهد کرد.
*انتقال آب از خلیج فارس!
گاهی شنیده می‌شود در استان‌های دیگر صحبت‌های مطرح می‌شود که قطره‌ای آب به فلان استان داده نمی‌شود، همه باید بدانند آب یک موضوع ملی است و جزو منافع ملی است و انحصار به یک استان ندارد و چنین سخنانی از لحاظ عقلی و شرعی مردود است.
فارس: طرح‌های بلند مدت برای احیای زاینده‌رود هم وجود دارد؟
سالک: در استانداری در شب عید تخصیص بین 1 تا 3 میلیون تومانی به کشاورزان انجام شد که یک آرامشی داشت اما این همه‌ کار نیست، در برنامه میان مدت و بلند مدت نیز کارهایی در دست اقدام است که امیدواریم در طرح میانمدت پروژه بهشت‌آباد که پشتوانه 16 ساله مطالعاتی دارد به یک جایی برسد و در بلند مدت نیز در خصوص انتقال آب از خلیج فارس بحث‌هایی مطرح شده است.
البته باید خود را با تغییر اقلیم نیز وفق دهیم و متناسب با شرایط اقلیمی پیش رویم، وزارت جهاد کشاورزی نیز برای احداث 5 نقطه گلخانه‌ای توافقاتی انجام شده است که می‌تواند تحولی در کشاورزی شرق اصفهان انجام شود؛ اگر آب برای کشاورزی نیست باید صنایعی جایگزین کشاورزی شود که مطالعات آن در حال انجام است.
فارس: کمی هم به مسائل ملی بپردازید؛ نظرتان در خصوص هجمه‌ها و انتقادات اخیر برخی مسؤولان سابق به نهادهای حکومتی چیست؟
سالک: مردم ما فرق بین انتقاد منطقی و تخریب را می‌فهمند، انتقاد منطقی موجب رشد کشور است و باید باشد اما انتقاد تخریبی قابل پذیرش نیست، کسانی که منافعشان به خطر افتاده است و غارتگر بیت المال هستند از انتقاد تخریبی استفاده می‌کنند تا قوه قضاییه و بازوهای آن را فلج کنند.
* من نیز به قوه قضاییه انتقاد دارم
به عنوان وکیل مردم به قوه قضاییه انتقاد دارم چرا که معنی ندارد یک پرونده 26 سال طول بکشد، ممکن است اعلام کنند پرسنل کم داریم و پرونده‌ها نیز زیاد است اما پرونده‌هایی دیدم که با کمترین حرکت قابل حل است اما این قدر پیچ در پیچ می‌شود که سالیان طولانی طول می‌کشد و حتی حقی ناحق می‌شود.
مردم بیچاره‌ای که مدام باید راه پله‌های دادگستری را طی کنند و این قابل قبول نیست، این وضعیت باید اصلاح شود و ما نیز برای اصلاح آن کمک می‌کنیم، اما اجازه نمی‌دهیم رسانه‌های بیگانه و دشمنان داخلی جریان سازی کنند.
فارس: چندی پیش حواشی علیه گشت ارشاد به وجود آمد، برخی مطرح کردند وضع جامعه ما به سمت ناهنجاری فرهنگی در حال حرکت است؛ قائل به این تحلیل هستید؟
سالک: مردم ما با بند و باری فساد و فحشا مخالف‌اند و قوه قضاییه و نیروی انتظامی وظیفه مقابله با آن را دارند، این موارد با ضوابط اسلامی ما همخوانی ندارد اما اصلاح آن با زور و چماق ممکن نیست بلکه نیاز به فرهنگسازی و کار رسانه‌ای است، باید قوانین را به مردم توضیح دهیم که در همه جای دنیا اگر کسی خط قرمزها را رد کند با او به شدت مقابله می‌کند و همه بدانند اقتدار پلیس، اقتدار نیروی انتظامی است.
جای تعجب است که در همین اصفهان کسی که پدرش کاسب ساده بود امروز بعد از ده سال چند هزار میلیاردی شده است و در دبی و دیگر مناطق به فساد می‌افتد و امروز می‌خواهد جایگاهی در شهر داشته باشد که چنین چیزی قابل قبول نیست چرا که فساد اخلاقی و مالی داشته است و نباید چنین کسی پایش به استانداری و ... باز شود.

ارسال نظر