استراتژی دادستان برای کوچ تدریجی از تلگرام

معاون قضایی دادستان کل کشور در کانال شخصی خود در پیام‌رسان سروش ، نموداری از سایت الکسا به نمایش گذاشته است که منحنی سقوط ناگهانی و آبشاری رتبه تلگرام را نشان می دهد .

معاون قضایی دادستان کل کشور در کانال شخصی خود در پیام‌رسان سروش ، نموداری از سایت الکسا به نمایش گذاشته است که منحنی سقوط ناگهانی و آبشاری رتبه تلگرام را نشان می دهد .
عبد الصمد خرم آبادی با ارائه توضیحاتی درباره این نمودار نوشت : فیلتر ومسدود سازی قسمتی از تلگرام در ایران باعث سقوط فاحش رتبه این پیام رسان در ایران و جهان شده است. در چند روز رتبه telegram.me یکصد پله در ایران و ده ها پله در جهان سقوط کرده است.
به گفته وی، با وجود این که برای انتقال تدریجی و آرام مردم به پیام رسان های داخلی هنوز برخی از نسخه های فارسی تلگرام مسدود نشده اند و مبارزه جدی با فیلتر شکن ها نشده است، در مرحله اول مسدود سازی کاهش بازدید کاربران از تلگرام سقوط فاحش رتبه این پیام رسان را در ایران و جهان رقم زده است.
وی در عین حال توانایی فنی نخبگان سایبری نیروهای امنیتی و انتظامی جمهوری اسلامی ایران را فوق تصور دانسته است و با اعلام این که نظام جمهوری اسلامی هر زمان اراده کند فیلتر شکن ها را به طور کامل مسدود خواهد کردگفت : هنوز از توانایی این نیروها برای مبارزه با فیلتر شکن ها استفاده نشده است.
انتشار این نمودار از سوی معاون قضایی دادستان کل کشور در حالی صورت گرفت که پیش از این وزیر ارتباطات نیز در استوری صفحه اینستاگرام خود با انتشار نموداری آمار بازدید از پست های منتشر شده در تلگرام را در یک ماه اخیر به تصویر کشیده بود .
این آمار که توسط دانشگاه تهران تهیه شده در قالب یک نمودار به مقایسه میزان بازدید از تلگرام قبل و بعد از اعمال فیلترینگ پرداخته و با نگاهی آماری مشخص کرده است که در زمان اعمال فیلترینگ توسط شرکت های اینترنتی، میزان بازدید از پست های تلگرامی به حداقل تقلیل یافته است.اما همین نمودار حکایت از آن دارد که با ترویج استفاده از فیلترشکن ها و نیز نسخه های فارسی تلگرام، بازدید از تلگرام روز به روز افزایش یافته و اکنون در حال بازگشت به حالت اولیه است
بررسی تحلیلی دو نمودار منتشر شده در سایت الکسا و آن چه وزیر ارتباطات منتشر کرده است نشان می دهد نموداری که از سوی سایت الکسا منتشر شده است حاوی میزان ترافیک تلگرام تحت وب است و آماری از میزان ترافیک این شبکه روی نسخه های موبایلی ارائه نشده است در حالی که نمودار تهیه شده توسط دانشگاه تهران که وزیر ارتباطات آن را منتشر کرده است مربوط به ترافیک شبکه است که به نظر می رسد به واقعیت نزدیک تر است .
طبق اعلام سایت الکسا، پس از اعمال محدودیت برای تلگرام در ایران ، رتبه این پیام رسان در کشور و جهان کاهش چشمگیری داشته است . بررسی‌های به عمل آمده از سایت الکسا که متعلق به شرکت آمازون و یکی از مراجع رتبه بندی در جهان به شمار می رود حاکی از آن است که پس از فیلترینگ تلگرام در ایران، رنکینگ این پیام رسان به رتبه 22 در ایران و ۲۷۵ در جهان سقوط کرده است.
آمارهای الکسا حاکی است ؛ رتبه تلگرام در تاریخ 15 اردیبهشت یعنی چهار روز پس از فیلترینگ، در ایران 15 و در جهان 260 بود.اما امروز یعنی با گذشت دو هفته از آن تاریخ، رتبه این پیام‌رسان با تنزل چهار پله‌ای در ایران و 15 پله‌ای در جهان، به رتبه 22 در کشور و 275 در دنیا سقوط کرده است .
به گزارش خراسان ، افت رتبه جهانی تلگرام در سایت الکسا در حالی اعلام شده است که به دنبال کارشکنی های تلگرام در بر هم زدن امنیت کشورهای مختلف و همکاری این پیام رسان با گروه های تروریستی ، سیاست محدودسازی و در مواردی نیز مسدودسازی تلگرام علاوه بر ایران در کشورهای دیگری از جمله چین ، روسیه، فرانسه، پاکستان، اندونزی، انگلیس و... نیز پیاده شده است به طوری که بسیاری از کشور ها با راهکار های مختلف از جمله جایگزینی پیام رسان های بومی یا با اعمال سیاست فیلترینگ به فعالیت این شبکه خاتمه داده اند .
پیام‌رسان تلگرام از حدود چهار سال پیش بدون رعایت هیچ گونه چارچوب و ضابطه ای فعالیت خود را در ایران آغاز کرد و در طول این سال ها فعالیت این پیام رسان به دلیل بستر سازی برای فعالیت گروه ها وکانال های ضد اخلاقی و بی نام ونشان و همچنین بروز جرایم و تخلفات متعدد ، بارها از سوی مسئولان مختلف کشور مورد انتقاد شدید قرار گرفت و در نهایت نیز تخطی آن از قوانین کشور موجب شد تا دهم اردیبهشت بنا به دستور قضایی ، این پیام رسان مسدود شود . اکنون پس از گذشت 20 روز از مسدودسازی این پیام رسان در کشورمان ، سایت الکسا که متعلق به شرکت آمازون و یکی از ابزارهای رتبه بندی است، نشان می‌دهد که پس از اعمال محدودیت برای تلگرام در ایران، رتبه این پیام‌رسان در کشور و در جهان کاهش چشمگیری داشته است.
منبع: خراسان

ارسال نظر