پاسخ به حاشیههای پخش فوتبال در سینماها
رئیس هیأت مدیره انجمن سینماداران درباره حق پخش فوتبال در سینماها گفت: تصمیمگیری در خصوص پرداخت حقوق فیلمسازانی که اکنون فیلمشان روی پرده است به بعد از اتمام پخش بازیها موکول شده است.
رئیس هیأت مدیره انجمن سینماداران درباره حق پخش فوتبال در سینماها گفت: تصمیمگیری در خصوص پرداخت حقوق فیلمسازانی که اکنون فیلمشان روی پرده است به بعد از اتمام پخش بازیها موکول شده است.
به گزارش ایسنا، پس از آنکه مصوب شد شش مسابقه جام جهانی فوتبال در سینماها پخش شود، مسئولان شورای اکران تقریبا درباره تمام جزئیات نحوه پخش مقرراتی را تعیین کردند اما چگونگی پرداخت پول به صاحبان فیلم از این برنامه را اعلام نکردند. این در حالی است که برخی تهیهکنندگان و پخشکنندگان فیلمها میگویند با دریافت ۵۰ درصد فروش بلیت توافق کردهاند که این رقم در نهایت باید به فروش فیلمها اضافه شود.
اما در اینباره چند ابهام وجود دارد که اظهارات برخی از این صاحبان فیلم مبنی بر تخلف سینماداران آن را تشدید میکند و مشخص نیست با چه نظارتی و به چه میزان قرار است حق صاحبان فیلم پرداخت شود.
در این زمینه محمدقاصد اشرفی _ رئیس هیأت مدیره انجمن سینماداران _در گفتوگویی با ایسنا توضیح داد: در نشستی که هفته گذشته در شورای عالی اکران برای تصمیمگیری در خصوص پخش فوتبال در سینماها برگزار شد تصمیمگیری درباره شیوه پرداخت حق فیلمسازان به بعد از اتمام فوتبال و پایان پخش بازیها در سینماها موکول شد. در هر صورت ما حق و حقوق تهیهکنندگان را حفظ خواهیم کرد.
او درباره علت موکول شدن تصمیمگیری به بعد از انجام بازیها گفت: باید میزان فروش و استقبال مخاطبان از سینماها بررسی و مشخص شود که وضعیت اکران فیلمها در آن زمان چگونه بوده است و بعد از آن میتوان تصمیم گرفت که باید به چه صورت با تهیهکنندگان برخورد شود.
اشرفی ادامه داد: پخش فوتبال در سینماها ارتباطی به پخش فیلم در سینماها ندارد. در واقع پخش فوتبال مسئلهای همهگیر است و خانوادهها در این زمان بیشترین توجهشان به سمت فوتبال است و نه فیلم، بنابراین هدف مردم این است که به هر قیمتی شده بتوانند بازیها را نگاه کنند. باید به این نکته توجه کنیم که اگر در این تایم بازیهای فوتبال هم پخش نمیشد فیلمها مخاطب چندانی نداشتند و تأثیری در این زمینه ایجاد نمیشد. در زمان فوتبال خیابانها هم خلوت میشود چه رسد به سینماها!
رئیس انجمن سینماداران اضافه کرد: ما یک مجوز کلی برای پخش شش بازی جام جهانی برای تمام سینماهای کشور گرفتیم، بنابراین سه بازی ایران و سه بازی نیمهنهایی و فینال جام جهانی در سینماها پخش خواهند شد و سالنهای سینما چه در تهران و چه در شهرستانها با هماهنگی اماکن و نیروی انتظامی میتوانند بازیها را نمایش دهند.
اشرفی با اشاره به اینکه "در اطلاعیهای به سینماها ابلاغ شده آمده است که شرایط پخش بازیها چگونه باشد" گفت: سینماهایی که پنج سالن یا بیشتر از آن دارند میتوانند دو سالن خود را به پخش بازیها اختصاص دهند و سینماهایی که کمتر از پنج سالن دارند یک سالن را میتوانند برای پخش بازیها اختصاص دهند. همچنین سینماهایی که تکسالنه هستند به غیر از سرگروههای سینمایی میتوانند بازیها را پخش کنند. ما برای اینکه صاحبان آثار نیز از این جهت ضربه نبینند و این ادعا را نداشته باشند که فیلمشان میتوانست مخاطب داشته باشد به سرگروههای سینمایی که تکسالنه هستند اجازه پخش بازیها را ندادیم. البته این نکته را هم باید مورد توجه قرار دهیم که پخش فوتبال فقط یک سانس از سینما را میگیرد و نه بیشتر.
او همچنین گفت: زمان پخش بازیهای بعدی دیروقت است و بعضی سینماها به طور معمول در آن ساعات تعطیل هستند و فیلمی نمایش نمیدهند. همچنین تاکنون تخلفی در زمینه پخش بازی صورت نگرفته و اگر سینمایی سالن بیشتری را در اختیار مخاطبان قرار داده است راهکاری بوده که مدیر سینما پیش گرفته تا مشکلی برای سینمایش در آن شرایط اضطراری پیش نیاید.
اشرفی در پایان در پاسخ به اینکه منبع پخش مسابقات در سینما چیست و آیا سینماداران برای آن هزینهای کردهاند، فقط به بیان این جمله اکتفا کرد که « منبع پخش بازیها در سینما، تلویزیون ملی ایران است و سیستم پخش به صورتی است که ما از طریق کامپیوتر و دستگاه دیجیتال آن را بر روی پرده سینما نمایش میدهیم.»