پخش اعترافات تلویزیونی سیاسیون با یک کودک ۱۷ ساله متفاوت است

یک عضو حزب اتحاد ملت گفت:در حوادث سال ۸۸ دوست داشتیم تا به عنوان گروهی که حق دارد از رسانه ملی همانند دیگر گروه‌ها استفاده کند، از رسانه ملی بهره گرفته و حرف‌هایمان را آزادانه مطرح کنیم؛ اما موضوع و شرایط ما سیاسیون در آن زمان با یک دختر بچه ۱۷ ساله بسیار متفاوت است.

یک عضو حزب اتحاد ملت گفت:در حوادث سال ۸۸ دوست داشتیم تا به عنوان گروهی که حق دارد از رسانه ملی همانند دیگر گروه‌ها استفاده کند، از رسانه ملی بهره گرفته و حرف‌هایمان را آزادانه مطرح کنیم؛ اما موضوع و شرایط ما سیاسیون در آن زمان با یک دختر بچه ۱۷ ساله بسیار متفاوت است.
به گزارش ایسنا یک عضو حزب اتحاد ملت گفت:در حوادث سال ۸۸ دوست داشتیم تا به عنوان گروهی که حق دارد از رسانه ملی همانند دیگر گروه‌ها استفاده کند، از رسانه ملی بهره گرفته و حرف‌هایمان را آزادانه مطرح کنیم؛ اما موضوع و شرایط ما سیاسیون در آن زمان با یک دختر بچه ۱۷ ساله بسیار متفاوت است.
سعید شریعتی در گفت‌وگو با ایسنا، در ارتباط با پخش اعترافات تلویزیونی دختری زیر ۱۸ سال که در فضای مجازی فعالیت داشت، اظهار کرد: پخش اعترافات تلویزیونی این‌چنینی با هیچ یک از معیارهای قانونی جاری در جمهوری اسلامی همخوانی ندارد. این برنامه‌ها نه قانونی، نه اخلاقی و نه انسانی است؛ حتی اگر متهمی در مراحل رسیدگی به اتهامش است و پرونده‌اش در محکمه است به هیچ عنوان نباید او را در صندلی مجرم نشاند و حیثیت او را دستمایه ساختن برنامه‌های این‌چنینی کرد.
وی ادامه داد: هیچ قانونی به هیچ یک از دستگاه‌های کشور اجازه همچنین خبط و خطایی را نمی‌دهد و این نافی همه قوانین ما است. در قانون اساسی ما آبروی همه شهروندان حتی متهم و مجرم مهم است. من با توجه به اشرافی که به مواد آیین دادرسی، قانون مجازات اسلامی و قانون حقوق شهروندی و منشور حقوق شهروندی دارم، می‌گویم این اقدام صداوسیما هیچ مبنای قانونی نداشته است.
این فعال سیاسی اصلاح‌طلب خاطرنشان کرد: متهمان سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و حتی اقتصادی شامل قوانین و آیین دادرسی ما می‌شوند که می‌گوید حفظ هویت و شخصیت متهمین برای دستگاه‌های قانونی کشور لازم‌الرعایه است حتی وقتی دادگاه‌ها علنی برگزار می‌شود رسانه‌ها اجازه انتشار محتوای پرونده که دارای حیثیت و آبروی یک متهم است را ندارند؛ حتی اسامی افراد هم محفوظ می‌ماند و اعلام نمی‌شود.
وی افزود: حالا با تمام این قوانین می‌آیند و دختر نوجوانی که به سن تکلیف قانونی نرسیده است و از لحاظ قانونی کودک حساب می‌شود را به تلویزیون می‌آورند و چنین فاجعه تحقیر یک انسان را رقم می‌زنند. غلط است وقتی فکر می‌کنند با چنین برنامه‌ای می‌توانند فرهنگ‌سازی کنند و یا جلوی بداخلاقی‌ها را در جامعه بگیرند.
شریعتی تصریح کرد: اگر نگوییم که پخش چنین اعتراف تلویزیونی خیانت به حقوق ملت است، می‌توانیم بگوییم که یک نوع از حماقت است که از طرف صداوسیما شکل گرفته و بازخورد منفی‌اش را هم در افکار عمومی دیده‌ایم.
وی که خود در حوادث سال ۸۸ جزو چهره‌های سیاسی بود که اعترافاتش از صداوسیما پخش شد، اظهار کرد: بنا ندارم که در مورد حوادث آن سال با جزئیات در حال حاضر صحبت کنم. روزی باید وقایع آن سال را با جزئیات پیش و پس از حوادث تعریف کنیم. موضوع سیاستمدارانی که در سال ۸۸ در رسانه ملی اعترافاتی در برنامه‌های تلویزیونی داشتند این بود که ما در آن زمان به عنوان نیروهای سیاسی تعریف شده و دارای اثر در جریان اصلاحات، خودمان فکر می‌کردیم که می‌توانیم از این فرصت استفاده کنیم و در کاهش تنفری که در جامعه شکل گرفته بود ما هم به سهم خودمان نقشی را ایفا کنیم.
این عضو حزب اتحاد ملت ادامه داد: ما دوست داشتیم تا به عنوان گروهی که حق دارد از رسانه ملی همانند دیگر گروه‌ها استفاده کند در آن زمان از صدا و سیما استفاده کنیم و حرف‌هایمان را آزادانه مطرح کنیم؛ اما موضوع و شرایط ما سیاسیون در آن زمان با یک دختر بچه ۱۷ ساله بسیار متفاوت است.
وی یادآور شد: ما کارگزاران سیاسی یک جریان سیاسی هستیم و پذیرفتیم که در مسیر سیاست‌ورزی خودمان گاهی اوقات باید هزینه بدهیم و به گونه‌های مختلف عمل کنیم و حتی زیر فشار و شکنجه قرار بگیریم، ‌همه اینها را ما به جان پذیرفته‌ایم و آنها را جزو لوازم کار سیاسی در جهان سوم می‌دانیم. درست است که اصل ماجرا تفاوتی در ما و غیر ما نمی‌کند اما اعتراف گرفتن از یک جوان بی‌پناه و مظلومی که یک نوع سبک زندگی و تفکر مخصوص به خود را دارد و سلیقه حاکم را به هر دلیلی نمی‌پسندد و در فضای مجازی سلیقه خود را مبنا قرار می‌دهد اشتباه می‌دانم.
شریعتی افزود: اینکه شهروندانی که اصلا ادعای سیاسی بودن ندارند و به هیچ جا وصل نیستند و خطری برای حکومت ندارند را به تلویزیون بیاوریم و اشک‌شان را در بیاوریم و وادارشان کنیم که صحبت‌هایی کنند که نه در تفکرشان است و نه در علائق‌شان وجود دارد، غلط است.
وی گفت: هیچ حکومتی با تجربه چنین روش‌هایی به موفقیت نرسیده است،‌ اگر دیکتاتورهای منطقه با این روش‌ها فایده بردند،‌ می‌تواند برای ما هم فایده داشته باشد. اگر عقل و درایتی در صداوسیما وجود داشته باشد همین یک مورد برنامه برایش کافی است که متوجه شود سیاست‌ورزی‌اش اشتباه است . با این بی‌آبرویی که پدید آمد صدا و سیما موجب سرافکندگی مسئولین و ناامیدی مردم شد.

ارسال نظر