سرنوشت طرح پیشنهادی بازچرخانی آب در زایندهرود به کجا ختم شد؟
نماینده اصفهان در مجلس شورای اسلامی از سه اقدام مهم برای تسریع در اجرای طرحهای انتقال آب به اصفهان سخن گفت.
نماینده اصفهان در مجلس شورای اسلامی از سه اقدام مهم برای تسریع در اجرای طرحهای انتقال آب به اصفهان سخن گفت.
حمیدرضا فولادگر در گفتوگو با تسنیم، درباره سرنوشت طرح پیشنهادی بازچرخانی آب در زایندهرود اظهار داشت: هرچند بر روی این طرح کار کارشناسی صورت گرفته، اما به نظر من لولهگذاری زمانی قابل مطرح شدن است که هیچ راه دیگری برای احیای زایندهرود و حل مشکلات آبی استان وجود نداشته باشد و در شرایط کاملاً اضطراری قرار داشته باشیم و بخواهیم حداقل آبی به منطقه برسانیم.
وی با بیان اینکه بهتر است همت خود را صرف 3 موضوع کنیم، افزود: احیای رژیم حقوقی زایندهرود، جلوگیری از برداشتهای غیرمجاز، کنترل برداشتهای مجاز و کنترل برداشتهای بیرویه، هوشمند کردن توزیع آب و رعایت سهمآبهها از جمله اقداماتی است که باید انجام گیرد.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: دومین اقدام مهم، بهینهسازی مصرف آب در بخش کشاورزی با اصلاح الگوی کشت و آبیاری، صرفهجویی در مصرف آب شرب، بازسازی شبکههای انتقال آب فرسوده و بازچرخانی و بازیافت آب در صنعت و استفاده از پساب به جای آب شیرین زایندهرود در صنایع است.
فولادگر ادامه داد: سومین اقدام مهم تسریع در اجرای طرحهای انتقال آب به اصفهان است. نمایندگان استان و بنیاد نصفجهان پیگیریهای خوبی درباره پروژه تونل سوم کوهرنگ انجام دادند و فولادمبارکه نیز در این طرح مشارکت کرد و پروژه فعال شد. امیدواریم طبق قولی که پیمانکار و دستگاههای اجرایی دادهاند این طرح تا 2 سال آینده به بهرهبرداری برسد.
وی با بیان اینکه امیدوارم طرح بهشتآباد نیز تعیین تکلیف شود، تصریح کرد: احیای رژیم حقوقی زایندهرود و بهینهسازی مصرف در بخش شرب، کشاورزی و صنعت میتواند به اندازه ساخت یک تونل آب به زایندهرود برگرداند. طرح لولهگذاری خوب است، اما زمانی که در شرایط کاملاً اضطراری قرار داشته باشیم.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به اینکه آیا طرح لولهگذاری در مسیر زایندهرود و بازچرخانی آب در شهر اصفهان مسکوت مانده است، گفت: خیر اما بالاخره از طرف تشکلهای کشاورزی و نمایندگان بحثهایی درباره آن وجود دارد. معتقدم نباید این طرح را رد کرد و باید همواره آن را آماده داشته باشیم، اما در شرایطی که هیچ راه دیگری برای ما باقی نمانده باشد. امیدوارم طرحهای انتقال آب زودتر به جریان بیفتد و از برداشتهای بیرویه و بارگذاریهای جدید جلوگیری به عمل آید.
فولادگر تأکید کرد: طرحی مانند بن-بروجن که کشاورزان اصفهانی به درستی به آن معترض هستند، زمانی باید اجرا میشد که با افتتاح تونل سوم و بهشتآباد زایندهرود آب داشته باشد، اما وقتی آبی در زایندهرود نیست اجرای چنین طرحی جای بحث دارد.